BLOGRA FUTOTTUNK Fuss, és közben „lökd a rizsát”!

Blogszörfösünk nemcsak ír, hanem beszél is – futás közben. Legalábbis ez derül ki heti honlapszemléjéből, s az internetes kínálata azt is jelzi, már közel a futók által annyira várt tavasz is!

Mivel az időjósok 16-18 Celsius-fokot prognosztizáltak az elmúlt hét végére, szombat reggel, amikor készülődtem a futásomhoz, azt gondoltam, már reggel is tavaszi idő lesz, így meglehetősen alulöltözötten (baseballsapi, bokazokni, kesztyű nuku, vékony, hosszú ujjú felső) vágtam neki a távomnak. Nehogy már túlizzadjak a téli tavaszban… Emiatt az első három kilométer elég didergősre sikerült, de bíztam benne, hogy lassacskán csak bemelegszem. A negyedik kilométernél be is következett, ugyanis ez a szakaszom sűrű, erdős rész, ahol olyan tükörjég fogadott, hogy a Futóbolond egyik hasonlata jutott az eszembe: balettozó pingvinként próbáltam egyensúlyozni és talpon maradni. Ugyanakkor szeretettel és irigykedve gondoltam kollégám Sacikának elnevezett „hóláncára”, bárcsak velem is lett volna egy ilyen csúszásgátló! Miután innen kikeveredtem, már kimelegedtem, és aztán csak élveztem a futást.

Vasárnap már nem dőltem be az előrejelzéseknek, téli szettben indultam el, így jobban tudtam a futásomra koncentrálni. Sokkal élvezetesebb volt, hogy nem „koccoltak” a fogaim minden talajérintésnél.

Mindenesetre nagyon várom a tavaszt!

Ennyi bevezető után nézzük, miből lehetett a héten szemezgetni

 

RUNNER’S WORLD MAGYARORSZÁG

Találtam egy cikket a D-vitaminnal kapcsolatban. Sokszor hallom, hogy télen szedni kell, de eddig beértem a C-vitamin-magnézium kombóval. Mivel a D-vitamin a fittségre is hatással van, igencsak javasolt a bevitele – én már el is kezdtem szedni.

A mozgáshoz kell a D-vitamin, íme, megannyi futócsemege

A másik cikk pedig a lassú, laza futásokkal kapcsolatos. Annak idején, amikor elkezdtem futni, a helyi focipálya körül róttam a köröket, általában ugyanazokkal a futókkal. Volt két csajszi, aki végigdumcsizta az edzést, nem is csak időnként, hanem minden alkalommal. Akkor nem értettem, miért jó ez; hogyan tudnak ennyit beszélni (és futni), és miről, de ma már én is tudom, milyen jó.

 

Nagyszerű dolog lazán kocogni és egy csomó dolgot megbeszélni. Néha már túlzásba is esem. Futótársam a keményebb kapaszkodóknál jelezni szokott, most már csituljak el, mert kiköpöm a tüdőm. Nőként időnként nehezen élem meg, hogy el kell hallgatnom, de tudom, igaza van. Sík terepen meg úgyis folytatom 🙂

A lényeg, hogy nemcsak mentálisan tesz jót a szövegelés, hanem egészséges is, erre világít rá ez az anyag.

 

GYEREFUTNI.BLOGSPOT.COM

A blog írója indult a január 27-i Yours Truly futáson, és huszonöt kilométert teljesített. Ami érdekes a cikkben, hogy a szerző a saját bőrén tapasztalta meg korábban, mennyire fontos a frissítés futás közben, s ezt a tudást tudta most kamatoztatni. Noha tél van és hideg, ilyenkor is nagyon fontos a gondosan megtervezett frissítés!

 

TEREPFUTAS.HU

Sajnos ritkábban van lehetőségem hegyen futni, mint amennyiszer szeretném. Ez a cikk azért is tetszett meg, mert nagyon jó videót osztottak meg a Trail Runner magazin oldaláról.

Olyan gyakorlatokat mutat meg, amelyekhez csak lépcső kell, mégis nagyon jó láberősítők a későbbi hegymenetekhez, illetve azoknak, akiknek nincs lehetőségük a magaslati futásra.

Nagyon tetszett még a sok tanács, amelyet a sárban futáshoz adnak!

S ha már előrejelzéssel kezdtem ezt a történetet, azzal is fejezem be: közeleg a jobb, tavaszias idő, de addig se legyen baj az itt még megtalálható hó, a sár, a jég. Menjetek ki, és – fussatok, fussatok!!!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.