BLOGRA FUTOTTUNK Fuss, és közben „lökd a rizsát”!

Blogszörfösünk nemcsak ír, hanem beszél is – futás közben. Legalábbis ez derül ki heti honlapszemléjéből, s az internetes kínálata azt is jelzi, már közel a futók által annyira várt tavasz is!

Mivel az időjósok 16-18 Celsius-fokot prognosztizáltak az elmúlt hét végére, szombat reggel, amikor készülődtem a futásomhoz, azt gondoltam, már reggel is tavaszi idő lesz, így meglehetősen alulöltözötten (baseballsapi, bokazokni, kesztyű nuku, vékony, hosszú ujjú felső) vágtam neki a távomnak. Nehogy már túlizzadjak a téli tavaszban… Emiatt az első három kilométer elég didergősre sikerült, de bíztam benne, hogy lassacskán csak bemelegszem. A negyedik kilométernél be is következett, ugyanis ez a szakaszom sűrű, erdős rész, ahol olyan tükörjég fogadott, hogy a Futóbolond egyik hasonlata jutott az eszembe: balettozó pingvinként próbáltam egyensúlyozni és talpon maradni. Ugyanakkor szeretettel és irigykedve gondoltam kollégám Sacikának elnevezett „hóláncára”, bárcsak velem is lett volna egy ilyen csúszásgátló! Miután innen kikeveredtem, már kimelegedtem, és aztán csak élveztem a futást.

Vasárnap már nem dőltem be az előrejelzéseknek, téli szettben indultam el, így jobban tudtam a futásomra koncentrálni. Sokkal élvezetesebb volt, hogy nem „koccoltak” a fogaim minden talajérintésnél.

Mindenesetre nagyon várom a tavaszt!

Ennyi bevezető után nézzük, miből lehetett a héten szemezgetni

 

RUNNER’S WORLD MAGYARORSZÁG

Találtam egy cikket a D-vitaminnal kapcsolatban. Sokszor hallom, hogy télen szedni kell, de eddig beértem a C-vitamin-magnézium kombóval. Mivel a D-vitamin a fittségre is hatással van, igencsak javasolt a bevitele – én már el is kezdtem szedni.

A mozgáshoz kell a D-vitamin, íme, megannyi futócsemege

A másik cikk pedig a lassú, laza futásokkal kapcsolatos. Annak idején, amikor elkezdtem futni, a helyi focipálya körül róttam a köröket, általában ugyanazokkal a futókkal. Volt két csajszi, aki végigdumcsizta az edzést, nem is csak időnként, hanem minden alkalommal. Akkor nem értettem, miért jó ez; hogyan tudnak ennyit beszélni (és futni), és miről, de ma már én is tudom, milyen jó.

 

Nagyszerű dolog lazán kocogni és egy csomó dolgot megbeszélni. Néha már túlzásba is esem. Futótársam a keményebb kapaszkodóknál jelezni szokott, most már csituljak el, mert kiköpöm a tüdőm. Nőként időnként nehezen élem meg, hogy el kell hallgatnom, de tudom, igaza van. Sík terepen meg úgyis folytatom 🙂

A lényeg, hogy nemcsak mentálisan tesz jót a szövegelés, hanem egészséges is, erre világít rá ez az anyag.

 

GYEREFUTNI.BLOGSPOT.COM

A blog írója indult a január 27-i Yours Truly futáson, és huszonöt kilométert teljesített. Ami érdekes a cikkben, hogy a szerző a saját bőrén tapasztalta meg korábban, mennyire fontos a frissítés futás közben, s ezt a tudást tudta most kamatoztatni. Noha tél van és hideg, ilyenkor is nagyon fontos a gondosan megtervezett frissítés!

 

TEREPFUTAS.HU

Sajnos ritkábban van lehetőségem hegyen futni, mint amennyiszer szeretném. Ez a cikk azért is tetszett meg, mert nagyon jó videót osztottak meg a Trail Runner magazin oldaláról.

Olyan gyakorlatokat mutat meg, amelyekhez csak lépcső kell, mégis nagyon jó láberősítők a későbbi hegymenetekhez, illetve azoknak, akiknek nincs lehetőségük a magaslati futásra.

Nagyon tetszett még a sok tanács, amelyet a sárban futáshoz adnak!

S ha már előrejelzéssel kezdtem ezt a történetet, azzal is fejezem be: közeleg a jobb, tavaszias idő, de addig se legyen baj az itt még megtalálható hó, a sár, a jég. Menjetek ki, és – fussatok, fussatok!!!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Videók

Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.