Alakulóban a magyar Spartathlon-csapat

Újoncok, duplázók, többszörös ismétlők, az elmaradhatatlanok és várólistások – nézzük, kik lehetnek az idei Spartathlon magyar indulói.

Simonyi Balázs Ultra című nagy sikerű filmje hatására vitathatatlanul megsokszorozódott a görög verseny népszerűsége a magyar futók körében. A rendelkezésre álló huszonöt fős magyar indulási keretre ebben az évben már nagyjából háromszoros volt a túljelentkezés. Jelenleg huszonkilencen vannak várólistán a szeptember 27-i rajt előtt, akik bízhatnak a visszalépésekben. A 246 kilométeres verseny páratlan népszerűsége egyértelműen köthető az Ultra sikeréhez, azonban a magyar futók körében mindig is különösen nagy presztízsértékkel bírt a teljesítése. Az idei listát nézegetve a biztos résztvevők közt számos újonc nevét felfedezhetjük, de akadnak rutinosabb, mondhatni, állandó indulók is.

A hölgyek rajtlistájáról természetesen nem hiányozhat a női verseny regnáló királynője, Maráz Zsuzsanna, aki negyedszer indul.

A tavalyi győzelmet pályacsúccsal lehetne megkoronázni. Kitartását és profizmusát ismerve nem is lehet más Zsuzsi célja, mint hogy az eddigi legjobb idejét megjavítva érjen be ismét győztesen Leonidasz király szobrához.

Maráz Zsuzsanna címvédőként tér vissza

Másodszor futhat az Akropolisz lábától a 24 órás magyar ultrafutó-válogatott tagja, Kisháziné Zombory Erika, aki 2017-es célba érkezését szeretné még jobb idővel megismételni. Erika számára a Spartathlon hatalmas kalandot jelent. A válogatott futó idén leginkább a 24 órás, illetve az afeletti versenyekre fókuszál, így kiváló lehetőség számára ez a verseny, hogy tesztelje önmagát. Azt is elmondta, hogy szeretné száz százalékosan megélni az út minden pillanatát, annak pozitív és negatív élményeivel együtt. A hölgyek közül egy új név szerepel a rajtlistán, a Coffee Run mamája, Marton-Mlecsenkov Éva, aki a tavalyi fantasztikus Ultrabalaton-eredményével kvalifikálta magát a diadalra.

A várólistán további magyar hölgyekért szurkolhatunk. Első helyen reménykedhet a bekerülésben Lubics Szilvi húga, Vágó Boglárka, akinek eddig egy olajágkoszorú ékesíti az otthonát. Reális eséllyel számíthat a bekerülésre Evetovics-Balla Hajnalka, aki szintén a második sikerét érhetné el. A tavalyi finiser Mag Erikán kívül még Csákány Krisztina és Morocza Andrea neve szerepel a várólistán.

A férfiak között minden évben ott a helye Lőw Andrásnak, akinek a spártai futás már 22 éve biztos pont a versenynaptárában. Szurkolhatunk Tóth Attilának is, aki az idén jubilál, hiszen éppen tíz év telt el az első sikere óta, és most az ötödik koszorúért áll rajthoz Athénban. Attila szerint is különleges, megfoghatatlan varázsereje van a versenynek. „Nekem a Spartathlon az első és egyetlen olyan kihívás, amelynek a teljesítése nagy árat kér, de nem pénzben mérhetőt” – vallja a legendás menetről.

A tavalyi finiserek közül a fantasztikus eredményt elérő Bódis Tamásnak, Bene Árminnak, Kovács Ádámnak és Csécsei Zoltánnak szurkolhatunk majd. A Spartathlon körüli felhajtás legnagyobb kiváltója, Simonyi Balázs is ott lesz, akinek már hét sikere van a görög klasszikusról.

Új nevek is akadnak a listán, például az Ultrabalatonra és a Badwaterre is készülő Czunyi Károly, aki a tavalyi Spártai Százas-győzelmével biztosította helyét. Rajtuk kívül szurkolhatunk még Toldi Péter, Zahorán János, Veress Béla, Sárosi Gyula, Gyöngyös Tibor János, Bognár Ákos, Szárnya Ákos, Máthé Zoltán, Taksonyi Szilárd, Káldi Péter, Szöllősi Róbert, Pók János és Nagy Zsolt célba érkezéséért. Az Egyesült Államok színeit képviseli Korányi Balázs, szlovák lobogó alatt fut Gálik Ervin.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.