Heves jeges földön és vízen

Ünnepek előtt és után sem maradnak program nélkül a sportkedvelők, Ausztriában a fogvacogtató hideg sem állíthatja meg a hárompróbázókat.

Heves jeges vagy havas hármas. Mindegy, minek nevezzük, az előbbi és utóbbi is kifejezi, milyen jellegű erőpróbával kedveskednek a szervezők az „Eisdreier” jelentkezőinek. Abban biztosak lehetünk, az adventi, a karácsonyi, valamint az újévi időszakban esedékes ausztriai hárompróba valamennyi eleme jelentős megméretés elé állítja a sportolni és versenyezni vágyókat, akik a fogvacogtató mínuszok ellenére is alaposan megizzadhatnak.

Az első erőpróba:
Mamutfutás (Mammut Crosslauf)
Időpont: December 8., szombat, 11 óra
Helyszín: Ruppersthal
Ruppersthal elsősorban arról híres, hogy 1976-ban a régészek számos jó állapotban lévő mamutcsontmaradványra bukkantak a területen. Nem véletlen tehát, hogy a nagy testű ormányos állatról kapta a nevét az immár hetedik alkalommal esedékes terepfutóverseny. Fiatalok és idősek is rajthoz állhatnak, az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított hegyes-völgyes vidék ugyanakkor még a legedzettebbeket is megizzaszthatja. A táv összesen 5.4 kilométer.

A második erőpróba:
Szilveszteri úszás (Silvesterschwimmen)
Időpont: December 31., hétfő, 14 óra
Helyszín: Altenwörth
Néhány métert kell csak megtenni a parttól a stégig, ám az a néhány karcsapás is óriási küzdelem lehet annak, aki nincs felkészülve a jeges mártózásra. A jótékony célt szolgáló szilveszteri fürdőzésre minden vállalkozó szellemű (és úszni tudó) jelentkezését várják. De azok is próbára tehetik magukat, akiket elkap a versenyláz: 50 és 100 méteren mérik a jeges vízbe csobbanók idejét. Egyvalami biztos: nem maradnak libabőr nélkül.

A harmadik erőpróba:
Fejlámpás kihívás (Headlight challenge)
Időpont: 2019. január 5., szombat, 19 óra
Helyszín: Maissau
Amikor sokan már vacsorára vagy lefekvésre készülődnek, megtelik Maissau főtere élettel és fejlámpás futóval. Ez a nyolcadik alkalom, hogy a szervezők esti futásra csábítják a sportolni vágyókat. Ha valakinek kétsége támadna, minek a fejlámpa, ha egyszer a települést ekkor csodás ünnepi fények világítják meg, annak jelezzük: az útvonal bevezet az erdőbe. Egy kör 1.75 kilométer hosszú – egy körre, de 7 kilométer megtételére is lehet jelentkezni.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.