BOGI BLOGJA Hogyan futunk a csillagjegyünk alatt?

A rutinos ultrafutónak számító Boginak igazán hihetünk, ha arról van szó, hogy egy-egy teljesítés sikere vagy kudarca nagyban függ attól is, hogy ki, milyen csillagjegy alatt született – kocogóhoroszkóp, első rész!

Mint az Élet Iskolájának diplomás asztrológusa, végre elétek tárom a tudást, hogy tisztában legyetek azzal, hogy a csillag, a bolygó meg a mittomén milyen égitestek állása szerint mi jellemez téged futóként.

KOS

Egyszerre utálják, mert nagypofájú tahónak tűnhet, és tisztelik elszántsága és vakmerőségbe hajló versenyszelleme miatt. Hétfőn megvolt két szigetkör, akkor hétvégén jöhet a dupla Ironman, és mivel inkább megpusztul, mintsem feladja, meg is csinálja.

Versenyen az első sorban áll, lássák a többiek, hogy neki VIP-helye van, és ide befészkelve magát, jelzi ellenfeleinek, nem akárkivel van dolguk.

Elrettentésként jöhetnek a színes, márkás cuccok, ha nincs rá keret, akkor filctollal ráfirkál egy pipát vagy akármilyen logót.

 

BIKA

Gyakorlatias futóval van dolgunk, emberünk úgy véli, ha eredményt szeretnénk elérni, azért meg kell dolgozni, ami nem túl komplikált, de működő filozófia. Nem feltétlen a dobogóra pályázik, megelégszik egy-egy befutóérem, póló s egyéb biszbaszok bezsebelésével, és mikor közlik vele, hogy már kezd kóros gyűjtögetővé válni, inkább vesz egy nagyobb kecót, mintsem megváljon a „dlága kici kinceitől”, amelyeket minden hétvégén egyenként lefertőtlenít, miután végigcsókolta őket.

 

IKREK

Nagy franc, egyszerre bájos és rafkós, igen barátságos, s könnyen fészkeli be magát mások bizalmába, így olyan fontos információkat tud szerezni, hogy ellenfelét húsz kilométer után rendszeres hasmars kínozza, így gyorsan kalkulálva rájön, hogy ott biz’ bőven megelőzheti diadalittasan.

Szeret a társaság középpontjában lenni és dumálni, mint akit felhúztak, így a társaság introvertáltabb tagjai fejben válogatott kínzásokkal gyötörték már meg habtestét.

 

RÁK

Nagyon lelkizős, ha egy másodperccel marad le a PB-ről, fél napig önteni kell bele a brandyt, hogy hagyja abba a keserves zokogást. Mindemellett családközpontú, így egy-egy versenyen fontos számára, ha magával cipeli az egész pereputtyot, és bár mind a nyolc gyerek inkább otthon fortnájtozna, apu, anyu kedvéért kénytelenek lefutni azt az öt kilométert, meg aztán még egy hetest, mert akkor ingyen jegyet adnak a csúszdaparkba, amit amúgy mindenki utál.

 

OROSZLÁN

Ó, drága nyári gyermek, aki szintén szereti magának kivívni a tiszteletet, de a Kostól eltérően ő nem gyökér, bár szeret flexelni menő cuccokkal, hangsúlyozva, hogy ezért az ötvenezres cipőért vérrel és verítékkel küzdött meg napi huszonöt órában az uránbányában.

Természetesen szeret nyerni, ha netán leszorul a dobogóról, azt is méltósággal viseli, kezet fog a győztessel, miközben gondolatban természetesen tüdőn szúrná.

 

SZŰZ

Íme, egy perfekcionista, akit nem lehet meggyőzni a „Higgy magadban!” szöveggel, hanem magyarázzák meg neki, milyen biokémiai folyamatok zajlanak az agyban azzal, ha hisz magában. Minden precízen kimérve, a szénhidrát, az is, hogy milyen széleset illik lépni a három órán belüli maratonihoz, mekkora erőkifejtést kell gyakorolni a gyűrűsizmoknak, hogy elérje a következő toi-toit.

Érdemes tőle tanácsokat kérni, mert mindennek is utánajár, olykor túlságosan is, ezért lehet némi kisebbségi komplexusunk, hogy micsoda szakemberrel van dolgunk, miközben nekünk volt képünk elindulni valami terepultrán fél liter ásványvízzel.

JÖVŐ HÉTEN FOLYT. KÖV.!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.