Idén is lesz Ultra Tisza-tó!

A járványügyi szabályok enyhítése után biztossá volt, hogy megrendezhető a július 3–5. között esedékes Ultra Tisza-tó, természetesen speciális szabályok betartása mellett.

Nem is kérdés, hogy ez a pohár minimum félig tele, vagy inkább annál is jobban. Hiszen bár korlátozások és óvintézkedések mellett, de megtarthatják (!) a szervezők az idei Ultra Tisza-tó versenyt, amely az eddigi 111 kilométer helyett immár 126 kilométer lesz, miután elkészült a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút.

„A vonatkozó kormányrendeletben szabályozták a sportesemények megtartását, és mi ennek szellemében döntöttünk az Ultra Tisza-tó megtartása mellett, és ennek megfelelően alakítottuk ki a szabályokat – kezdte érdeklődésünkre Zelcsényi Miklós főszervező. – Furcsa futóverseny lesz, például formabontó módon csak a versenyzőket várjuk, arra kértük a nevezőket, hogy kísérőket, szurkolókat ne hozzanak magukkal. A versenyközpont Tiszafüreden egy félszigeten található, csak a sportolók és a szervezők léphetnek be, a szervezők részéről mindenkinek kötelező a maszk és a gumikesztyű viselése, és arra is van forgatókönyvünk, hogy mit kell tenni, ha esetleg koronavírusos esettel találkozunk. Mindenhová kézfertőtlenítőket helyezünk ki, sűrűbben fertőtlenítjük a mosdókat, és minden olyan esemény áldozatul esett, ami tumultussal jár, így a hagyományos tésztaparti is elmaradt. Folyamatosan kommunikáltunk a versenyzőkkel, abszolút megértően fogadták a döntéseket, nem azt nézik, most mi nem lesz, hanem mindenki annak örül, hogy milyen jó, hogy megrendezhetjük a versenyt.”

Zelcsényi Miklós hozzátette, kétnaposra húzták szét a versenyt, ezzel is csökkentve az egyszerre egy helyszínen lévő emberek számát, ráadásul az elmúlt évek tapasztalatai már megmutatták, hogy érdemes széthúzni a rajtnál a mezőnyt, és most ennek a módszernek a dupláját alkalmazzák.

Így bár hangulatában kicsit furcsa lesz a verseny, a lényeg azonban, hogy az Ultra Tisza-tó – több korábbi megméretéssel ellentétben – nem lesz elhalasztva.

„A 65 év felettiek védelmében úgy döntöttünk, felajánljuk nekik, hogy a regisztrációjukat átvihetik a következő évre, vagy visszafizetjük a nevezési díjat, a magunk részéről nem javasoljuk nekik a részvételt – folytatta Zelcsényi Miklós, aki a nevezőkről is szót ejtett. – Hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lesz a rajtnál Lubics Szilvia, de nevezett Beda Szabolcs, sőt a pályacsúcstartó Csécsei Zoltán is, aki ráadásul a Privát Ultrabalatonon május végén, a 220 kilométeres pályát alapul véve minden idők legjobb magyar eredményét teljesítette!”

Zelcsényi Miklós (Fotó: Tumbász Hédi)

A verseny kapcsán azt is megtudtuk, hogy a szervezők 300 kiló banánnal, több mint hat tonna hűtött vízzel és 500 kiló jéggel készülnek, a verseny során nem használnak műanyag poharakat, így minden idők legkisebb ökológiai lábnyomát hagyja majd az idei Ultra Tisza-tó.

(Fotó: Tisza-tó, Mészáros János/Új Néplap)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.