FUTÁS

Időhiány? Így fuss hatékonyan!

Rengeteg embernek nincs ideje mozogni, de van, aki a család, más a munka miatt kerül időzavarba, s akad olyan is, akit mindkettő terhe nyom. Nekik próbálunk néhány jó tanáccsal szolgálni.

1. Tervezd meg a futásodat, minden kilométernek legyen meg a szerepe! Így nem edzel a vártnál hosszabban.

2. Ne hidd, hogy a rövid futásoknak nincs értelmük! Sokan azt gondolják, minél többet futnak, annál többet tettek az egészségükért. Nem feltétlenül. Egy rövidebb, de intenzívebb edzés is lehet hasznos – sőt!

3. Legyél reális! Olyan célokat tűzz ki magad elé, amelyek eléréséhez kellő energiát és időt mozgósíthatsz! Ha teljesen irreális mondjuk a maratoni táv teljesítése, mert a sok edzésidő a családi élet rovására menne, készülj félmaratonira.

4. Okosan oszd be az idődet! Ha korán reggel futsz, este készíts elő mindent: edzőruhát, reggelit, napi ennivalót, gyerek uzsonnáját, holmit, amit futás után felveszel. Meglátod, reggel milyen jól jönnek a pluszpercek.

5. Ha a te reszortod a délutáni logisztika a családban, a gyerekek különóráinak idejét is töltsd hasznosan. Ezekbe a „lyukas órákba” is beilleszthetsz edzést, nyújtást, hengerezést.

6. Ne hasonlítsd össze magad másokkal! Saját helyzetedből kell kihozni a legtöbbet. A feladatod ennyi, törekedni a legjobbra, és nem elégedetlenkedni, ha másnak jobban megy. Az az ő élete, te a sajátodat éld és a saját céljaidért fuss!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.