Irány a Hősök tere: futás a belvárosban

Június 8-án rendezik meg a Nemzeti Futóversenyt, az első alkalommal kiírt megméretés befutója a Hősök terén lesz, ráadásul a nevezési díjjal másokon is segíthetünk. Íme, öt ok, miért érdemes indulni.

JÓTÉKONYSÁG. A nevezési díj befizetésével a Magyar Vöröskereszt egészségmegőrző programját támogatjuk. Nevezni már az 5 kilométerre 900, a 10 kilométerre 1000 forinttól (diákoknak iskolás csoporttal közösen) lehet, de ha június 7-ig jelentkezünk, akkor egyéni indulóként sem kell többet fizetnünk két-, illetve háromezer forintnál. A verseny napján 1400–5000 forint közötti összeg ellenében állhatunk rajthoz, és támogathatjuk a Vöröskeresztet.

RÖVID TÁVOK. A szervezők tudatosan viszonylag rövidebb távokra írták ki a versenyt, hiszen az öt kilométer minimális edzettséggel is lefutható, így máris megvan a sikerélmény, aki pedig kicsit nagyobb kihívásra vágyik, az 10 kilométeren teheti próbára magát. 5 kilométeren 50 perc, 10 kilométeren pedig 7:30 perc/kilométer a szintidő.

KÜLÖNLEGES ÉREM. A távot teljesítők természetesen befutócsomagot kapnak, amiben egy póló is lesz, és minden résztvevőt éremmel is díjaznak. A Magyarország formájú medálián a Hősök tere látható, szóval különleges ereklye jár a teljesítőknek.

CSODÁS HELYSZÍN. A budapesti futóversenyek többsége a rakparton is keresztülhalad, ami szintén csodálatos helyszín, hiszen nem mindennap futhatunk például a Parlament előtt, itt azonban egy másik különleges útvonalon mozoghatunk, amely a Hősök terétől indul az Andrássy úton az Oktogonig és vissza, így a világörökség részeként nyilvántartott úton futhatunk.

EGÉSZSÉG. Az OECD 2018-as jelentése kimutatta, hogy a világ összes országa közül a magyar a negyedik legelhízottabb nép, erre a statisztikára pedig nem lehetünk büszkék. A verseny célja és üzenete, hogy minél többen mozogjanak, és felhívja a figyelmet az egészséges, mozgásban gazdag életmódra. Ehhez csatlakoznak a verseny nagykövetei, az olimpiai bajnok Kovács Kokó István és felesége, Garami Katalin.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.