Kokó üvöltött, a szerelme nyert Bécsben

Kovács István ezúttal segítő volt kedvese, Garami Katalin félmaratoniján, és bár a nagyobb futást Kati vállalta, néha neki is sprintelnie kellett, hogy minden klappoljon. Mindketten a Nemzeti Futóverseny nagykövetei lesznek.

Néha jó a háttérben maradni, és csak szurkolni… Büszke vagyok arra, hogy a kedvesem, Garami Katalin megnyerte Bécsben a félmaratonit! Azok után, hogy egy éve világra hozta a gyermekünket… Szóval, az osztrák fővárosban a segítő szerep jutott nekem, és ezt is nagyon élveztem. Ami a legfontosabb: ha az ember kitapasztalja, mikor milyen italra, ételre, zselére van szüksége, akkor nem kell arra hagyatkoznia, amit a szervezők kikészítenek. Én is azt szoktam meg, hogy öt kilométernél egy sótablettát lenyelek, iszom egy kis vizet, harminc kilométernél zselé, és ha van kísérő, akkor mindezt nem kell a verseny során magaddal vinni, nem kell emiatt egy zsákot a hátadon cipelni, hanem bízhatsz a neked szurkolókban. És pluszélmény, amikor épp kevesebb a levegő, fárad a lábad, zihál a tüdőd, ott van valaki a pályán szélén, aki csak téged biztat. A húgom várt New Yorkban, megbeszéltük, hogy a 28. kilométernél lesz, de mert mellette még úgy négyezren gondolták úgy, hogy épp annál a pontnál figyelik az eseményeket, erősen keresnem kellett, merre is van…

Most a térkép nézegetésével kezdődött ez a program, láttuk, hol a rajt, tudtam, a szerelmem milyen tempóban fut, így számoltam ki, hogy az első ponthoz mikor kell odaérnie, és így nekem is.

A Práternél kisebb sprintre is szükség volt, hogy elérjem, aztán HÉV-en mentem tovább az Opera irányába, és ott vártam. Közben eszembe jutott, egyszer Enyedi László barátommal beszéltük meg, hogy melyik ponton vár majd, de úgy voltak az utak kordonnal lezárva, hogy mire kerékpárral megkerülte a tereléseket, el is kocogtam onnan… De hatalmas élmény volt megélni, hogy a szerelmem elsőként fut be a célba. Akkor már a VIP-ben voltam, és ott üvöltöttem, amikor odaért: megnyerted! A hangosbemondó is jó fej volt, miután közölte a nézőkkel, hogy tavaly egy olasz hölgy 1:23 körüli idővel nyert ugyanitt, Kati „aus Ungarn” hat percet javított azon az időn, majd magyarul köszönt: jó napot!

Tomboltam a lelátón, nagy élmény volt ez. Legközelebb Hamburgban mindketten rajthoz állunk, aztán jön az Ironman – futunk tovább.

A bécsi félmaraton befutója, Garami Katalin győzelme videón:

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.