Koronavírus: Csere Gáspár nem aggódik

A versenynaptár az atlétáknál is szinte napról napra változik, amit az olimpiai részvételért küzdő maratonista talán előnyére is fordíthat: időt nyert, hogy jobb formába kerülhessen.

Lassan nincs a sportvilágnak olyan szegmense, amelyet ne érintene a koronavírus, illetve az attól való félelem, ezért már-már a meglepetés legcsekélyebb jele nélkül olvastuk, hogy a szervezők elhalasztották a jeruzsálemi maratonit. A hírt a magyar maratonista, Csere Gáspár is megosztotta közösségi oldalán, egyúttal jelezte, kérdéses, hogy októberben, az új időpontban ott lehet-e egyik kedvenc helyszínén.

A törölt versenyek nagy fejfájást okoznak a sportolóknak, mivel az atléták az olimpiai részvételért küzdenek, és egyre kevesebb lehetőségük marad, hogy megfussák a kvótára esélyt adó 2:11.30-as szintidőt, illetve jó időeredményt érjenek el.

„Szakmailag nekem nem olyan nagy veszteség a jeruzsálemi verseny, tíz kilométert futottam volna, külön nem is akartam készülni rá – kezdte Csere Gáspár. – Inkább szimbolikus jelentősége van, ráadásul minden évben keresztény közösséggel szerepelek itt, szeretem az eseményt. A koronavírus jelentette veszély sosem látott helyzetet teremtett, most várunk, mi jön. Lassan kezdik nemcsak a márciusi, hanem az áprilisi versenyeket is lemondani, már a félmaratoni világbajnokságot is lefújták.”

 

Csere Gáspár felkészült rá, hogy a versenynaptár folyamatosan változni fog

 

Úgy tervezi, március végén a prágai félmaratonin indul, amelyet egyelőre nem halasztottak el, de ha így történne, B-tervként szóba jöhet az április elejei berlini viadal is. Nagyon fontos még az április 19-i bécsi maratoni, amely egyúttal országos bajnokságnak is számít.

„Fel vagyok készülve, hogy módosul a naptár, akkor sem lennék csalódott, ha Bécsben nem lehetne indulni, mert van még mit edzenem – folytatta a 28 esztendős futó. – Könnyen beszélek persze, mert még nem vagyok csúcsformában, így időt nyerhetek, de az a helyzet, hogy egyelőre az sem biztos, megrendezik-e az olimpiát. A napokban olvashattunk nyilatkozatokat, hogy minden lehetőséget átgondolnak. A többieket viszont sajnálom, mert sokan mostanság akarnák megfutni a szükséges időt, erre állandóan változik a versenynaptár.”

Csere Gáspár legutóbb Sevillában szerepelt, azt mondja, az erőnlétet tekintve jó formában érezte magát, úgy látja, a 2:16-os egyéni csúcsát megdöntheti. Erre szükség is lesz, mert önmagában az elmúlt másfél év eredményei nem elegendőek az olimpiai szereplés kivívásához.

„A május harmincegyediki határidőig van még alkalmam versenyeken indulni, ám az elhúzódó derékfájásom még mindig okoz kisebb gondokat, speciális helyzetet teremt. Az edzéseken már túlsúlyban vannak a jó napok, de a maratoni jelentette terhelést nem lehet a tréningeken modellezni, ezért kérdéses, hogy versenyen hogyan viselkedik, miként reagál. Ha jó napom van, nem fáj semmi, ez esetben valamelyik versenyen elérhetek olyan időt, amely elég a tokiói szerepléshez.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.