Lötyögés helyett inkább dákót fognék

Bogi a jelek szerint nem csupán a futásban találná meg a sport szépségét. Kiderül, hogy a korcsolyázás kissé félelmetes, ellenben egy lőtéren egész jól elboldogulna – amúgy ki milyen más sportot választana futás helyett?

Elmondhatom, hogy anno az iskola oly sok mindent megutáltatott velem, hogy felnőtt fejjel voltam kénytelen megszeretni őket. Ide tartozik a sport is. Miután egy zsámolyra sem voltam képes felugrani, ráadásul semmi értelmét sem láttam, úgy gondoltam, jó lesz az, ha felmentetem magam tesióráról, és a kibekkelt lyukasóra alatt inkább iszom.

Akkor még nem sört, csak kávét, előbbi csak később vált a szenvedélyemmé, kizárólag terápiás jelleggel.

Na de ugorjunk!

Jött tizenegy-tizenkét éve a futás, de felvetődött bennem a kérdés, vajh, ha végleg elegem lenne az egészből, és műfajt váltanék, mi lenne az.

ÚSZÁS

Mikor futásképtelen sánta voltam, mit tehettem, elhúztam az uszodába. Úszni szép és jó dolog, bár nem mondhatnám, hogy sok sikerélményem származott belőle, mert amikor többedik alkalommal lazán megelőzött egy falka rózsaúszósapkás nyugdíjas néni, olyan bánatos lettem, hogy a könnyeimmel fel lehetett volna tölteni egy gyerekmedencét.

KORCSOLYA

Mikor olyan ötéves koromban az a traumatikus élmény ért, hogy a nővéremék kivittek korcsolyázni a tóra, én meg bőgtem a parától, ez a nemes sport csak álom maradt, pedig mindig elterveztem, hogy ki kellene menni a Ligetbe.

Aztán lelki szemeim előtt lejátszódott, hogy a sok jégtáncos között négykézláb pucsítva próbálom tartani az egyensúlyt, miközben a maradék becsületem is odalett…

Majd miután a nyolcadik seggen siklós produkciómon végigröhögi magát a net, úgy vélem, jobb, ha maradok a megbízható sörkorcsolyánál.

GYÚRÁS

Van valami diszkrét, közösségépítő bája, amikor minden záróizmodat összeszorítva tolod a súlyokat; ha köredzésen csinálod, pláne megvan a csapatszellem, ah, igen, együtt szenvedtünk, bro!

Okés, hogy nem tudok húzódzkodni, meg egy tizenöt kilós kettlebellt csak talicskával tudok arrébb emelni, de izzadni ugyanúgy tudok.

Valószínű, többet járnák kondizni, ha kiesne a futás, mondjuk, nem ugrabugrára, mert a ritmusérzékem akkora, hogy egy szimpla grapewine-nál felborulok, mint a krumpliszsák. De mivel egyelőre az van, hogy este a sötétben futva próbálok eltapogatózni, lehetőleg nem eltanyázva az első kavicsban, maradt az izgalmas levezetésére a söröskorsó-emelgetés, mert kitűnő hatással van a tricepsz fejlődésére. Természetesen minél nehezebb s több korsót kell emelgetni, hogy a fejlődés látványos legyen, de ennyi áldozatot érdemes meghozni az ügy érdekében.

BILIÁRD

Lehet rávágni, hogy ez nem sport, de biz’ ez egy kemény koncentrációt igénylő és baromi erotikus sport. A focin kívül – amikor a kommentátor képes érthetetlen módon, röhögés nélkül ilyen mondatokat kiejteni, hogy na, ez jól becsúszott, hátulról támad, jól belőtte neki – a biliárdot sem lehet elvonatkoztatni a hanyatló Nyugat ópiumától.

Már csak ezért is ragadnék dákót, és eléggé kezdetleges golyóérzékemet addig feltuningolni, hogy magabiztosan tudjak egy lökéssel több lukra játszani.

LÖVÉSZET

Na, ez viszont tényleg nagy vágyam, hogy valaki elvigyen már egy lőtérre, és az összes frusztrációmat kiadhassam azzal, hogy egy táblát, amelyre odaképzelhetem bárki arcképét, rommá lőjek. Jaj, nem hagyhatom ki: nehogy túl hamar elsüljön a fegyverem.

A pajzán sportok közé ez is bekerült, és be kell lássam, mindezek után tuti nem kapom meg a pszichológiai alkalmasságit (hogy beszámítható vagyok) ilyetén tevékenység űzésére.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.