Maggiola remekelt, Bonfiglio visszatérne

A trieszti Enrico Maggiola a világ idei legjobb eredményével nyerte meg a 12 órás, UltraFranciacorta elnevezésű olasz bajnokságot, túlszárnyalva Bódis Tamás tavalyi teljesítményét, míg honfitársa, Marco Bonfiglio eltiltása hamarosan lejár, s folytathatja a versenyzést.

Az UltraFranciacorta 12 órás olasz bajnokságon a 34 esztendős trieszti Enrico Maggiola (nyitó képünkön) 154.419 kilométert futott, megdöntve az általa tavaly felállított olasz rekordot, és éppen túlszárnyalta Bódis Tamás 2018 júniusában itthon elért hasonlóan kiváló teljesítményét (154.182 km). Maggiola ezzel megszerezte a 14. helyet a mindenkori világranglistán, egyúttal övé a szezon legjobb ideje a világon.

Kilencvenöten álltak rajthoz a versenyen, borult időben, egy ideig szemerkélő esőben köröztek az 1300 méteres pályán.

„Büszkeséggel tölt el az eredmény, de nagyon szerencsés voltam. Úgy érzem, fejlődnöm kell még” – nyilatkozta Enrico Maggiola a verseny után. Végig egyenletes tempóban futott, s az utolsó órában sikerült gyorsulnia is. A versenyt megelőzően a médiában három esélyest neveztek meg: Maggiolát, Matteo Ceronit és a spanyol Nicolás de las Herast – utóbbi kettő egyaránt 144 kilométert futott. A Csupasport a korinthosz.hu és a Spartathlon teljesítése után készített korábban interjút Maggiolával.

 

Fotó: Ezra Shaw/Getty Images

Egy másik ismert olasz futó, Marco Bonfiglioakivel szintén készítettünk interjútdoppingbüntetése miatt jelenleg nem versenyez, de hozzávetőlegesen fél év múlva visszatérhet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.