Muzsika és futás: zenélő kilométerek

Vasárnap kerül sor a kecskeméti Violin Maratonra, amelyen egybefonódik a komolyzene és a sport, a verseny bevételeit ráadásul jótékony célra fordítják a szervezők.

Immár harmadik alkalommal kerül sor a kecskeméti Violin Maratonra, amelyek nemcsak a neve, de a története is különleges, azt is mondhatnánk, hogy „zene füleinknek”.

„Hegedűművész vagyok, és emellett triatlonozom is – kezdte érdeklődésünkre Juhász Ágnes, a verseny főszervezője, aki kilencszeres Ironmannek is mondhatja magát. – Onnan indult a dolog, hogy mindig annyi kilométert futottam, ahányadik születésnapomat ünnepeltem. Többen csatlakoztak hozzám, és felvetődött, hogy szervezett körülmények között is lenne igény a futásra. Emellett a jótékonyság is fontos volt, így jött létre a Violin Maraton.”

Juhász Ágnes elmondta, a támogatók és Kecskemét városa is rendkívül sokat segít a verseny szervezésében, a szponzoroktól érkező támogatást, illetve a nevezési díjból befolyt összeget pedig a fiatal zenészek, a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola diákjának támogatására fordítják. Van olyan növendék, akinek hangszert vásároltak, míg másnak a külföldi tanulmányútját támogatták, de a Virtuózok című műsor idei győztese, Beke Márk is kapott már támogatást.

„Úgy tervezem, hogy amíg nem töltöm be a negyvenkettőt, addig 5, 11 és 21 kilométeres távok lesznek, utána pedig maratonit is lehet majd futni – tette hozzá Juhász Ágnes. – A verseny útvonalát úgy jelöltük ki, hogy több, kulturális szempontból fontos épület előtt is elhaladjanak a versenyzők, és a színház vagy éppen a könyvtár előtt zeneszó is fogadja őket. Sőt, az eredményhirdetésnél egy zongoraművész kolléganőmmel játszom majd, a díjkiosztóra pedig az iskola aulájában kerül sor, ahol a támogatott növendékek játékát is megcsodálhatják majd a résztvevők.”

A verseny a rövid idő alatt is jelentős népszerűségre tett szert, idén 7-800 főre számítanak a szervezők. A futók három távon, 5, 11 és 21 kilométeres távon állhatnak rajthoz, két-, négy-, illetve hatezer forint ellenében.

A befutóérmek hegedűt mintáznak majd, a dobogósok díjat is kapnak, a tombolán pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki. Érdekesség, hogy a rövidebb távon indulók is rendre ott maradnak az eredményhirdetésre, sőt, olyanok is, akik év közben kevesebbet találkoznak a komolyzenével.

Ami pedig a résztvevőket illeti, egyre több vidéki, illetve határon túli futó nevez a viadalra, köztük sok olyan gyerek, aki zenél, s ráadásul ők rendre jó eredményeket érnek el.

Fotók: Violin Maraton hivatalos Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.