Országfutás: Holdra, magyar!

Ismét megrendezik az Országfutást, amelynek első napja március 15., míg a befejező etapokat 24-én is lehet teljesíteni – a vágyott távokat az országfutas.hu honlapon lehet beregisztrálni.

Vajon a magyarok elfuthatnak a Holdig?

A terv ez!

Március 15-én kezdődik és 24-éig zajlik az immár hagyományos, sőt mondhatjuk immár azt is, legendássá váló Országfutás, amelynek célja az, hogy sétára, kocogásra, egyáltalán mozgásra csábítson minél több honleányt és honfiút. A kilencedik alkalommal rendezendő esemény védnöke a világ egyik legismertebb és legsikeresebb ultrafutója, Lubics Szilvia (korábban a tájfutó világbajnok, több százezer magyar hobbifutó példaképe s mentora, Monspart Sarolta is az országfutók őrangyala lehetett, úgyhogy a staféta nagyszerű sportolóhoz került ismét), aki tökéletes példát mutatva viszi a jó hírét az országot lázban tartó eseménynek: sokadmagával vág neki a Kanizsai Futóklub szervezésében zajló Nagykanizsa– Zalakaros félmaratoninak. Az országfutás.hu oldalon minden fontosabb részlet megtalálható az eseményről – hogy mást ne említsünk, itt lehet regisztrálni s megadni a lefutni vágyott kilométerszámot, továbbá a személyes rajtszám is innen tölthető le, tehát aki nagyobb társaságban fut, valóban nagy versenyen is érezheti magát. Azonban az esemény célja nem az egymással való versengés, hanem…

„Legfontosabb a mozgás öröme, valamint a közösséghez tartozás élménye – mondta Lubics Szilvia. – Ahogyan az országfutas.hu oldalon olvasható köszöntőben is megfogalmazódott: a futás során a mindennapi gondokat elűzhetjük, a természet közelében arra is lehetőséget kapunk, hogy csak önmagunkkal legyünk, ám ha úgy tartja kedvünk, kocogás közben a barátainkkal is beszélgethetünk. Mi is ezt tesszük majd március tizenötödikén a kanizsai futásunk során, azaz kényelmes, mindenki által tartható tempóban futunk át Zalakarosra, ám ha valaki rövidebb távon szeretne a mi országfutásunkba bekapcsolódni, akkor Karoson egy rövidebb körön is megteheti ezt. Ilyenkor szó szerint megmozdul az ország, hiszen majd’ minden településen lesz valaki, aki az esemény részesévé válik. Az a fontos, hogy a futás révén együtt legyenek ismerősök, ismeretlenek, az országfutás nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy Magyarország még sportosabbá válhasson a futás révén.”

Az országfutás megálmodójának, Vadász Vincének is az volt az álma, hogy minél több embert a mozgás, az egészséges életmód felé tereljen, s hogy milyen sikeres lett a 2015 óta zajló kezdeményezés, azt jelzi, hogy anno négyezer kocogó teljesített 46 733 kilométert, letudva így a 2246 kilométeres országhatár hússzoros távolságát. A nyolcadik rendezvényen az országfutók már ötször megkerülték a Földet a 200 641 kilométeres összteljesítményükkel, míg most 2019. március 15. és 24. között nem kisebb a terv, mint hogy a teljesítés kitegye a Föld és a Hold közötti közel háromszáznyolcvanezer kilométeres távolságot.

Úgyhogy most igazán aktuális biztatás: hajrá, magyarok!

Idén nagyon messzire kell futnunk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.