BLOGRA FUTOTTUNK Őszintén a vakolatról

Heti blogszemlénk újabb fejezete következik: az internetes naplók, valamint a közösségi oldalak bejegyzései között a slágert a terepfutás, valamint egyre inkább az edzőtermi gyakorlásokkal kapcsolatos írások adják.

HAANCHEE FUT:

A MÁTRA A BARÁTOM

Pár napja zajlott le a terepfutas.hu által szervezett Nyúlcipőbolt Mátra Trail, amiről nagyszerű beszámolót olvashatunk a Haanchee fut című blogon. Az írásból kiderül, a terepverseny 28 kilométeres volt, 1200 méter szinttel. Jó érzés olvasni, hogy mással is előfordul, a nagyon vágyott verseny előtt még sincs kedve futni, aztán mikor nekiindul, minden megváltozik, és szuper verseny kerekedik ki belőle – a blog gazdája erről így írt: „4:02:09-es idővel a női mezőny 32. helyén értem be. Szerintem ez nekem egy teljesen jó és vállalható eredmény, nem vagyok csúcsformában, nem vagyok versenysúlyomnál, nem futottam idén sokat, nem futottam idén hegyre, alig futok terepen. Azért jöttem, hogy társaságban legyek, versenyen legyek, hogy »csináljak magammal valamit«, ami nekem jó, megint kilépjek valamelyest a komfortzónámból. Azért jöttem, hogy fussak. Ezeket mind megkaptam. Sokkal jobban esett és ment ez a futás, mint a júniusi Szimpla Élmény. Végig magamra figyeltem, a kezdeti nyomottabb hangulatot menet közben felváltotta az öröm, néhol bejött a flow is. A frissítésem tökéletes volt, energetikai problémám nem adódott, a cipő is tökéletesen bevált. Elégedetten és jó érzésekkel értem célba, örülök a célban kapott szép éremnek, és örülök annak, hogy eddigi szokásaimat felrúgva és önmagamat mondhatni meghazudtolva idén már kétszer is voltam terepversenyen!”

 

shop.builder.hu:

SMINKELÉS ÉS EDZÉS

Ebben a cikkben nem futással kapcsolatos a téma, amit ajánlok, de mivel én is járok másfajta edzésekre, talán másnak is hasznos lehet. Mivel mi, nők, szeretünk edzés közben is jól kinézni, semmi baj nincs azzal, ha egy kis alapsminket feldobunk az arcunkra. A honlapon megjelent írás alaposan kivesézi ezt a témát, azért is fontos elolvasni, hiszen jön a hideg időszak, amikor már alapozót is használunk, így aztán ebben is sportolunk. A lényeg a következő: „…a tanácsunk az, hogy sminkeljetek bátran jó minőségű kozmetikumokkal, és ez tökéletesen összeegyeztethető az edzéssel, de a bőrötökre vigyázzatok nagyon! Tisztítsátok meg minden nap reggel, és este is, használjatok egy könnyű hidratálót arctisztítás után, így garantáltan nem lesz gubanc az edzés közben viselt vakolattal a későbbiekben. Ha pedig nem mentek éppen sehová, és otthon vagytok, inkább hagyjátok pihenni a bőrt. Belsőleg alkalmazva cink, szelén, hialuron, kollagén mehet ezerrel, ez már tényleg a maximum, amivel megtámogathatod a bőröd egészségét a szokásos multivitaminod mellett.”

 

HEGYIFUTÓ (fb-oldal):

FUTÁS AZ EGÉSZSÉGÉRT

Sándor megosztott egy videót az ensportos teljesítménydiagnosztikával kapcsolatban. Aki tervezi, hogy részt vesz egy ilyen vizsgálaton, annak ajánlom a vizsgálatról szóló kisfilmet, amelyből képet kaphatunk arról, jelenleg milyen az állóképességünk, hol tartunk az erőgyűjtésben, mi az, amiben lehet fejlődni, mi az, amiben nagyon jók vagyunk, mi az, ami stagnáló szinten van. S kiderülhet az is, ha pajzsmirigy- vagy vérnyomásproblémánk van.

 

FUTÁSRÓL NŐKNEK:

LÁZASAN TILOS KOCOGNI!

Az oldalon a héten három érdekes cikket is találtam. Most, hogy itt van az influenza- és náthaszezon, aktuálissá válik a kérdés, szabad-e futnunk megfázás esetén? Ebben a korábban megjelent cikkben orvos válaszol a kérdésekre, és elég egyértelmű magyarázatot kapunk arra, miért jobb ilyenkor mellőzni a sportolást, s hogy figyelnünk kell szervezetünk jelzéseire. Lázzal pedig tilos sportolni, visszafordíthatatlan károsodást okozhatunk magunknak!

A második cikk a koncentrálásról szól, tippeket ad, hogy tartsuk meg a figyelmünket a futás alatt, akár hosszú távoknál is. Mindenkinél más az, ami használ, több tippet olvashatunk az anyagban, én is kipróbálom!

Sokszor vagyok úgy, hogy egy idő után nehéz motivációt találni, nem értem, mi a „jó égnek” futok még mindig, amikor rengeteg dolgom van, és baromi unalmas is.

A másik énem pedig harcol ez ellen, hogy menni kell, célom van, ahhoz edzeni kell, és most vagyok itt, most kell odatennem magam. Szóval én még eddig nem találtam olyat, amit ha mantrázok magamnak, akkor kibillent ebből… Ezért is örültem meg ennek az írásnak – gyakorolom is!

A harmadik írás pedig azzal foglalkozik, milyen az, amikor az ember elkezd futni. Egész nosztalgikus hangulatba kerültem tőle, mert tényleg én is macinaciban kezdtem el futni. Természetesen sima pólókban, és finoman szólva sem éppen futásra tervezett edzőcipőben. És ennek pont az a lényege, az a szép benne, amit a cikk is ír, hogy tökmindegy, miben kezdjük el, az a lényeg, hogy elkezdjük!

Aztán ha teljesen megfertőzi az embert a mozgás öröme, úgyis beszerzi a megfelelő cuccokat.

Én például idén is beszerzek őszi, téli futógatyát, mert amiket tavaly hordtam, a fogyásomnak köszönhetően leesnek rólam – mert a lényeg még mindig a következő: fussatok, fussatok!!!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.