Szabó Zsófi nagy célokért küzd futásban

Az RTL Klub műsorvezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, de az ősszel már félmaratonit teljesítene, s addig sem pihen, mert úszással és kerékpározással tartja szinten állóképességét.

Szabó Zsófi sok sportágat kipróbált, napjainkban a futás a kedvenc mozgásformája. Az RTL Klub Reggeli című műsor vezetője jelenleg bokasérüléssel bajlódik, ám addig sem pihen, úszással és kerékpározással tartja formában magát. Három és fél éves kisfia mellett mindig talál időt a mozgásra, a futás óriási szabadságot ad neki.

„Már évekkel ezelőtt próbálkoztam a futással, ám ez egy idő után abbamaradt, mert a versenyszerű lovaglás lekötötte minden időmet – nyilatkozta a 32 éves Zsófi. – Miután megszületett a kisfiam, lemondtam a sportolásról, mert úgy éreztem, minden percet vele kell töltenem. Egy évvel ezelőtt azonban rájöttem, hiába vagyok anyuka, muszáj elkezdenem komolyabban sportolni. Először a házunk körül kezdtem futni, kezdésnek ez volt a legegyszerűbb. A testem emlékezett az évekkel ezelőtti futásokra, elég szépen fejlődtem, aztán elkaptam a koronavírust, ami miatt ismét abba kellett hagynom, de három hónap múlva folytattam.”

Szabó Zsófi szerint élete legjobb formájában van, rengeteg motiváció dolgozik benne, ráadásul pozitívak a visszajelzések is.

„Hétperces ezrekkel és tizenkét kilogramm pluszsúllyal kezdtem, ma már négy perc körül futom az egy kilométert. Tíz kilométeren a legjobb időm negyvennégy perc, öt kilométeren pedig huszonegy perc. Élvezem a futást, rendkívül motivál, hogy érzem a fejlődést, és az edzőm büszke rám. Jólesik, hogy a visszajelzések alapján én is motiválok másokat. Amennyi munkát beleteszek a futásba, mind visszakapom. Úgy érzem, életem legjobb formájában vagyok, a futás óriási szabadságot ad nekem.”

A színésznő profi edzővel készül, és az ősszel jó időt akar futni félmaratonin.

„A közeljövőben az edzőm öt és tíz kilométeres versenyeken szeretne indítani, illetve félmaratonin párban. Őszre tervezzük az egyéni félmaratonit, a heti hosszú edzéseim tizennyolc kilométeresek, de le tudnám futni most is a huszonegyet, csak a cél, hogy rövid távon minél robbanékonyabb és gyorsabb legyek. Heti négyszer van futóedzésem, ebből egy rész- és egy hosszú táv, valamint két átmozgató edzés. Munka mellett nehéz elvégezni, de igyekszem minden héten végigcsinálni, ami általában sikerül is. Ősszel nagy céljaim vannak a félmaratonin, kiváló időt szeretnék elérni.”

Zsófi mostanában bokasérüléssel bajlódik, ezért nem fut, de úszással és biciklizéssel tartja formában magát.

„Valamivel több, mint egy hónappal ezelőtt sétáltam az autómhoz, és aláfordult a bokám, aminek következtében megnyúltak a szalagjaim. Éppen az alapozó munka végén voltunk, jöttek volna a versenyek, de fel kellett függesztenem az edzéseket.

De nem tétlenkedtem, vettem egy biciklit és egy úszódresszt, azóta kerékpározom és úszom. Ki tudja, lehet, a végén még triatlon lesz belőle?!

A viccet félretéve most látom igazán, hogy a triatlonosok micsoda munkát végeznek el, még a heti négy futás is kemény, hát még hozzá biciklizni és úszni… Munka és család mellett ez elképesztő kihívás, még gondolatban sem próbálkoznék vele. Nagyon élvezem az úszást és a tekerést, így próbálom megtartani az állóképességem. Most kezdődnek a futóversenyek, remélem, minél előbb indulhatok én is valamelyik megméretésen.”

Az úszás és a kerékpározás sem volt idegen számára, ám nem tagadja, mindig a futás marad az első.

„Gyerekkoromban versenyszerűen úsztam, így most is feltalálom magam a medencében, igaz, az már húsz éve volt. Amikor belecsobbanok a vízbe, és nézem az órámat, elgondolkozom, ez milyen kemény sport. Pár éve volt olyan időszakom, amikor előszeretettel bicikliztem, sőt körbetekertem a Balatont is. Később ellopták a biciklim, akkor befejeztem a kerékpározást.

A bokasérülésem után se szeretném elengedni az úszást meg a kerékpározást, ám egyértelmű, hogy a futás az első. Imádom, élvezem, ráadásul feltölt energiával.

Amikor az edzőm azt mondta, jó futó leszek, eleinte azt hittem, túloz, de már tudom, komolyan gondolta. Meglepődött, hogy milyen gyorsan fejlődtem, azt mondta, ez nem gyakori. Az étkezésre nem feltétlenül figyelek, de nem is eszem összevissza mindent, igyekszem tudatosan táplálkozni.”

 

 

Az RTL Klub Reggeli műsorvezetőjeként korán reggel nem tud időt szánni a mozgásra, ám amint vége az adásnak, s ha lehetősége adódik, sportol.

„Néha elgondolkozom, hogy felkelek fél órával korábban, és biciklivel megyek be a Reggelibe, ám ez még nem történt meg. Az adás után gyakran elmegyek úszni, majd ebéd után tekerek egy kicsit. Délután irány az óvoda a fiamért. Amikor van szabadidőm, sportolok. Megtapasztaltam, hogy az anyukák emberfeletti erővel rendelkeznek. Sokan mondják, hogy a sportolónők a szülés után teljesednek ki, én is erősebbnek érzem magam most, mint pár éve. Heti nyolcat edzettem huszonkét évesen, mégsem volt kiugró a teljesítményem, átlagos félmaratonit futottam. Most, tíz évvel később, egy három és fél éves kisfiú anyukájaként, jelentős céljaim vannak a futásban.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.