Szerelmes Füred: már nem csak pároknak!

Szerelmespárok és párra váró szinglik számára rendeznek futóversenyt Balatonfüreden február 17-én. A Szerelmes Füreden az olimpiai bajnok ökölvívó, állandó bloggerünk, Kovács Kokó István, illetve Bogár János is ott lesz.

Akik otthon vannak a kortárs magyar költészetben, azok biztosan találkoztak már Baranyai Máté műveivel, ahogyan az sem elképzelhetetlen, hogy valaki a „Vers a falon” mozgalom elindítójának nem irodalmi, hanem sporttevékenységét ismeri.

„Elsősorban író és költő vagyok, emellett a futás és az ultrafutás szerelmese – kezdte a Balatoni Helyi Értékek Egyesület vezetőségi tagja, a Szerelmes Füred versenyigazgatója, aki a balatonfüredi rendezvényről is mesélt, amelynek Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a fővédnöke. – A mostani lesz a negyedik rendezvényünk. Első alkalommal csak kulturális programot tartottunk, a Pannon Várszínház előadásában olvastak fel az írásaim közül, a második évben viszont már futóversenyt is rendeztünk. Két évvel ezelőtt Kovács Kokó István győzött párjával, Garami Katával, tavaly nem indultak, mert babát vártak, az idén viszont visszatérnek, így mindkét eddigi győztes ott lesz a rajtnál, hiszen Kokóék mellett Szabó Tünde és Barna Tamás is nevezett. Összesen több mint száztíz szerelmespárunk indul a versenyen.”

A versenyigazgató hozzátette, a résztvevők kérésére tavaly a szinglik is rajthoz állhattak, sőt, az idei versenyen lesz olyan pár, amelynek tagjai egy éve még szingliként indultak, a versenyen jöttek össze, és most már együtt futnak.

A párok hét-hét kilométert futnak, a fiúk kezdik a versenyt, majd jönnek a lányok, s mire ők célhoz érnek, a pár férfitagjai már rózsával várják őket: jöhet a csók, a fotó és a közös célba érkezés. A szingliknél az első három-három, a pároknál pedig az első hat helyezett kap díjat, de a támogatóknak köszönhetően minden nevező részesül kisebb-nagyobb ajándékokban vagy éppen kedvezményes ajánlatokban. Többek között például gyakorlatilag „le lehet lakni” a nevezési díjat, aki szeretne Balatonfüreden aludni, amely város immár negyedik alkalommal lesz nagyszerű házigazdája az eseménynek.

„Ez a verseny még nem ihletett meg, a korábbiak igen, van egy Futnak a fiúk című versem. Remélem, jövőre erről is írok majd, amikor már nem leszek versenyigazgató, mert ilyenkor az első pillanattól az utolsóig izgulok. Ezért is mondtam a kollégáimnak, hogy jövőre nem vállalom, de az lehet, hogy futóként rajthoz állok – folytatta Baranyai Máté, akitől azt is megtudtuk, hogy hatszoros Bécs–Budapest-győztes Bogár János is indul a párjával. – Nálunk nem feltétlenül az a cél, hogy tömegek álljanak rajthoz, azokat várjuk, akik valami különlegesre vágynak. Persze folyamatosan figyelünk a versenyzők kéréseire, ezért a szinglik például egyszerre futnak, jövőre pedig félmaratoni is lesz a programban. A verseny üzenete, hogy szerelmesnek lenni jó, és így is lehet ünnepelni a Valentin-napot.”

Aki pedig ezen cikk olvasása kapcsán kapott kedvet a Szerelmes Füreden való részvételhez, az jelentkezhet az info@rundevu.hu email címen, de a verseny reggelén is lehet még nevezni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.