BOGI BLOGJA Szívatós futóversenyek

Blogírónk, Vágó Boglárka elmorfondírozott, hogy majdan nyugdíjasként, amikor jut ideje távolabbi helyszínekre is utazni, melyik híres versenyen indulna el – választékból nem szenvedne hiányt.

Ha kérdeznék, mi leszek, ha nagy leszek, azt válaszolnám, hogy nyugdíjas. Gazdag nyugdíjas. Nagyon gazdag nyugdíjas. Idő van, della van, így végre részt lehet venni a világ legdurvább versenyein, ahol már lehet, az elsőn elhullanék, de legalább szép helyen történne a tetemrehívás. Íme pár szívatós verseny, amely garantálja a hajnali merevedést a derekadban.

 

Hurt

Hawaiiról leginkább a pálmafák, fűszoknyás csajok, meg a büntetendő kategóriába sorolandó pizza jut az ember eszébe, amely amúgy kanadai találmány. Legkevésbé sem a világ egyik legkeményebb versenyének helyszíne. Az esemény neve is beszédes, Hurt, azaz vérre és verítékre számíts. A száz mérföld megtételére 36 óra áll rendelkezésedre, miközben sárral, sziklákkal, gyökerekkel és trópusi viharokkal kell megküzdened. Az aktív nyugdíjasévek csúcspontja lehet.

Hogy miért érdemes iparkodni? Mivel az első három helyezett kupa helyett a verseny logójával ellátott ukulelét kap.

 

6633 Artic Ultra

Na, ez a verseny tényleg a világ végén van, Kanada északi részén. Aki szeretné megtapasztalni, milyen lehet a világ végén héderezni, akkor ez kötelező darab. A cudar körülményekkel még csak ismerkedőknek 120 mérföld a javallott, a rutinos mazochistáknak pedig ott van a 380 mérföldes táv. Kábé végig az Északi-sarkkörön kell kóborolni, és ez is a célvonal, ami meglehetősen autentikus. Ja, igen, és futás közben a derekadra kötött banyatankban kell szállítanod a motyódat, de néztem a képeket, pofátlanul szép a táj, mivel a verseny február végén van, a sarki fényből is kapsz.

 

Csupasport-magazin: Gajdos Tamás, a mozgás szerelmese

 

Ha Szerencsekerék, akkor Gajdos Tamás. Ha futás, triatlon, egészséges életmód, hatvan fölötti mindennapos sportolás, akkor is Gajdos Tamás. Bizony, nem írtuk el: hatvan fölötti!

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

 

The Munga

A dél-afrikai Belfastból indul a 250 mérföldes, öt napig tartó terepultra. A fene se tudta, hogy Dél-Afrikában is van egy Belfast. Hegyen-völgyön halad az útvonal, s mindössze öt falu áll rendelkezésedre, ahol kajálhatsz és megpihenhetsz. Célnak a világ harmadik legméretesebb kanyonja, a Blyde River Canyon szolgál helyszínül. Mivel hosszú és nehéz a verseny, a fél háztartást szintén magaddal kell cipelned.

 

Everest Marathon

Na, végre csak egy maratoni, mondhatnánk, de elég kemény, és bazi hideg van. A versenyt megelőzi egy háromhetes nyaralás Nepálban, hogy a kedves résztvevők akklimatizálódjanak, majd a rajt a nagyjából 5500 méteren elhelyezkedő alaptáborból indul, és onnan kell lecsorogni a 3400 méter magasságban található Namche Bazaarba, ahol szinte már trópusi körülmények uralkodnak a rajthoz képest. Ez egy nagyon jó kis hangulatos falu, bár bazár baromira nincs, csak valami minden szombaton üzemelő piac.

 

 

The Patagonian Expedition Race

Ha már unod a terepfutást, az UTMB-t kisujjból kirázod, akkor ezt a Chilében megrendezésre kerülő elmebajt neked találták ki. Nemcsak futni kell, hanem sziklát mászni és kajakozni is, elvégre hegyeket, gleccsereket, folyókat és mocsarakat kell meghódítani. Négyfős csoportokban indulnak a felfedezők, és mindenkinek speckó képességgel kell rendelkeznie, például elsősegélynyújtás, térképolvasás. Az útvonal és annak hossza minden évben változik, általában 375 és 500 mérföld között szokott lenni, a teljesítésre tíz nap áll rendelkezésre, és a tracket csupán 24 órával a rajt előtt kapja meg a csapat.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en
Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál
Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.