WIZZAIR FÉLMARATON

Újra együtt sportolt Lisztes és Dombi

A férfiaknál kenyai, a nőknél magyar győzelem született a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon: Mathew Kosgel 1 óra 6, Kácser Zita 1 óra 17 perces idővel érkezett célba.

Tizenötezren álltak rajthoz reggel nyolc órakor a Wizz Air Budapest Félmaratonin. Tizenegyezren egyéniben, négyezren váltóban teljesítették a 21.1 kilométeres távot. A verseny korai, 8 órás rajtja jó döntésnek bizonyult, hiszen reggel 18 fokot, 11 órakor, amikor az utolsók futottak be, 25 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

A férfiak mezőnyében a kenyai Mathew Kosgelnek 66 percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a győzelmet, mögötte Csere Gáspár 25 másodperces hátránnyal érkezett, ezzel megvédte félmaratoni magyar bajnoki címét.

A nőknél a verseny háromszoros győztese, Kácser Zita volt a leggyorsabb, aki kiemelte: ilyen jó pályavezetése még sosem volt a versenynek. „Nem volt sok macskaköves rész, és jóval kevesebb az emelkedő. És a Margitsziget után, ha a távolban is, de láttam a célt, így folyamatosan tudtam kontrollálni a távot” – nyilatkozta a versenyző.

A Wizz Air-félmaraton ezúttal is sokakat vonzott: rajthoz állt Lisztes Krisztián és Dombi Tibor volt válogatott labdarúgók, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Zacher Gábor orvos is. A szám korábbi kiválósága, a 71 éves Szekeres Ferenc pedig itt búcsúzott el a félmaratonitól, méghozzá két órán belüli eredménnyel! A legidősebb résztvevő, a 85 éves Kenyér Imre ideje 2:37:23.

Az idén is voltak olyan futók, akik nemcsak az élményért és a teljesítményért indultak el a versenyen, hanem pénzt is szerettek volna gyűjteni a lefutott kilométereikkel. Az alábbi alapítványok, civil szervezetek jótékony futói indultak ma: SUHANJ! Alapítvány, Szent Márton Gyermekmentő, Vidám Oroszlán (Happy Lion) Izsó Veronikáért Alapítvány, BAGázs Egyesület, Magyar Élelmiszerbank – JótéKonyha (az esemény jótékonysági büféje), Magyar Hospice Alapítvány, Őrzők Alapítvány, Bátor Tábor, Utcáról Lakásba Egyesület.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.