Ultra Trail Hungary: ki lesz a leggyorsabb?

Ötödik alkalommal rendezik meg a Salomon Ultra Trail Hungary versenyt, amelyen a négy távon csaknem 1400 versenyző áll rajthoz. De nemcsak futni, hanem nyerni is lehet: nevezést a Transalpine Run betétfutamára.

Böngészve az indulók névsorát, igen erős mezőnyre számíthatunk a június 9-i versenyen, hiszen korábbi bajnokok, Ultrabalaton-győztesek, 24 órás magyar ultrafutóválogatott-tagok, Spartathlon-teljesítők és nemzetközi szinten is elismert terepultrások nevét véljük felfedezni a rajtlistán. Kíváncsiak voltunk rá, hogy edzők, futók és rajongók mire számítanak a hétvégi verseny kapcsán.

Lőrincz Olivér – futóedző, UTH-induló

Hazánk egyik legeredményesebb futóedzője úgy tartja, nem másokkal kell foglalkozni, mert arra nincs hatásunk.

„Csak magunkra figyeljünk, így én sosem latolgatok esélyt, a versenyzőimet is óva intem tőle. Legyen ez a média és a szurkolók feladata. Azért annyit elárulhatok, hogy bár Lubics Szilvia a várakozásokkal ellentétben nem indul, Maráz Zsuzsanna rajthoz áll – igaz, nem tekintjük tétversenynek, buliból vesz rajta részt. Viszont Csillag Eszter és Fazakas Bíborka még engem is bedarálhat, én már inkább a tapasztalatomra építek, mint az erőmre. Bár indulok versenyeken, nem tartom magam favoritnak, és nem is a helyezés a fő mozgatórúgó, azon már túl vagyok.”

 

Belus Tamás – az UTH tavalyi 3. helyezettje

„A tavalyi Lemkowyna-győztes Artur Jendrychet emelném ki, papíron ő az esélyes, a lányoknál pedig a moldovai Viorica Malai. De ott lesznek még a tapasztaltabbak, így Sperka Tamás, Nyakas Gábor, Oszaczki Géza, Csernus Brigi és a fiatal feltörekvők, mint Janek Noémi és Rév Balázs. A fiúknál Kormos Krisztiántól várok meglepetést, érdemes lesz figyelni őt, meg Madarász Ferit és File Balázst, keményen készülnek ők is. Az sem lepne meg, ha Tóth-Varga Judit felérne a dobogóra. És most látom, hogy Nagy Tündi is indul! Érdekes verseny lesz!”

 

Vincze Zsófi – a 2017-es UTH női győztese

„Az ultrában az a jó, hogy nem lehet előre tudni, hogyan alakulnak a dolgok. Éppen ezért és mert nem szeretek az elvárásokkal terhet rakni a vállakra, nem jósolgatok – hagyom magam meglepni, izgalmas, fordulatokkal teli versenyt várok. Kifejezetten szeretem, amikor a helyezések évről évre nagyban változnak. Ez azt az érzést kelti bennem, hogy minden lehetséges.”

 

A 2018-as rajt Szentendrén

 

Csáky „ChevyVan” László terepfutó

„Egyértelműen én nyerem meg. Végre… Tavaly tizenkilenc órát mentem, előtte szintidőn kívül zártam, van új cipőm és az idén több mint háromszáznegyven kilométer a lábamban bringával. Tuti tipp vagyok tehát… És mivel a pihenés a felkészülés fontos része, megtettem a tőlem telhetőt!”

Nyerj indulási jogot a Transalpine Run betétfutamára!

És még egy ok, amiért érdemes ott lenni Szentendrén. Itt a lehetőség, hogy egy jó futó a társával induljon a Transalpine Run betétfutamán, a RUN2-n! Mit kell tenni?

Ott kell lenni június 9-én az UTH-n, meg kell keresni a Salomon sátrát, majd válaszolni két egyszerű kérdésre.

A helyes választ adók közül vasárnap Lőrincz Olivér és Nedjalkov Balázs sorsolja ki a szerencsés nyertest, ők a Salomon Team Hungary csapataként a Transalpine Runon indulnak. Fontos: csak olyanok jelentkezzenek, akik elég felkészültnek tartják magukat a versenyre, és az időpont is megfelel nekik.

A RUN2 egy kétnapos párosverseny, amelyen a fő versenyszám 8 szakaszából az első kettőt lehet teljesíteni. A párosra nevezés díja 430 euró, ami a szállást és az útiköltséget nem tartalmazza. Utazásban és szállásfoglalásban szívesen segít a szerencsés nyertesnek Nedybali.

  1. szakasz: 08.31. OBERSTDORF–LECH AM ARLBERG 36.4 km, 2089m d+, 1460m d-
  2. szakasz: 09.01. LECH AM ARLBERG–ST. ANTON AM ARLBERG 26.6 km, 1799m d+, 1932m d-

Bővebb információk a verseny honlapján.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.