Zúzmara Futófesztivál a Hungexpón

Vasárnap a budapesti Vásárközpontban és részben a Kincsem park területén rendezik meg a Budapest Sportiroda idei első rendezvényét, amelyen hét különböző táv közül lehet választani.

A futóversenyeket nem lehet elég korán kezdeni. Ez esetben nem az életkorra, hanem az időpontra gondolunk, merthogy január 13-án már következik is – immár negyedszer – a Zúzmara Futófesztivál, hét különböző távval.

Helyszín a Hungexpo, ahol a szervezők egy öt és egy nyolc kilométeres kört alakítanak ki, utóbbi részben a Kincsem park területét is érinti. Ennek megfelelően aszfalt, beton, fű és föld is „szerepel” az útvonalban, no meg a jelenlegi időjárási viszonyokat látva a hó is okozhat nehézséget a futóknak, akik 5, 10, 21, 5+10, 5+21, 10+21 és 5+10+21 kilométeren állhatnak rajthoz. A félmaratonit párban is lehet teljesíteni, s összesen 3250 futó nevezhet.

 

A zúzmarás, havas időjárás ellenére megrendezik a fesztivált vasárnap.
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

 

Rajt a G-pavilonban, a hely adottságai miatt pedig nincs klasszikus, hosszú rajtegyenes, ezért a mezőny elhaladásának ütemében több kijelölt depóból lehet rajtolni. Frissítés (víz, izotóniás ital, banán, szőlőcukor) a rajt-cél helyen, míg a félmaratonin körülbelül 4.8 és 17.9 kilométernél is lesznek frissítőpontok.

A versenyre a legolcsóbb előnevezés 1800–3000 forint, míg csütörtöktől 3300 és 5500 forint közötti összegért lehet rajthoz állni. A hétvégén már 6000 forinttól indul a nevezés. Figyelem! Az összetett távokra, vagyis az 5+10+21, a 10+21, az 5+21 és az 5+10 kilométerre csak január 10-ig lehet nevezni!

A versenyt teljesítők téli színekben és árnyalatokban pompázó érmet kapnak, amelyen egy kedves hóbagoly is figyel minket, de a közösségi médiában fellelhető profilképen látható jegesmedve is mosolyt csal az arcunkra.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.