Horgász szett – százezrekért

Sokan azt hiszik, a horgászat egyszerű sport, veszünk egy botot, és kiülünk a tópartra. Csakhogy ezen a területen is óriási fejlődés történt az elmúlt években, annak jártunk utána, mennyiből állíthatunk össze magunknak egy olyan ruhaszettet, amelyben szégyen nélkül kiülhetünk a tó-, folyópartra.

Aki azt hiszi, hogy elég magunkra húzni egy szakadt nadrágot és egy rongyos pólót, az nagyot téved. Ma már a horgászok körében is egyre inkább elterjed a divat, van, aki százezreket költ arra, hogy a legmodernebb ruhaszettben ülhessen ki a partra horgászni. Arra voltunk kíváncsiak, egy átlagos felszerelést mennyiből állíthatunk össze magunknak.

CIPŐ, CSIZMA (10 000 forint)

Nem olcsó… Aki a minőségre is ad, és színben is tetszetős darabot választ, annak a legolcsóbb darab nyolcezer forinttól indul. A gumicsizmák ennél valamivel drágábbak, itt tízezer az alsó határ, a felső természetesen a csillagos ég.

NADRÁG (9000 forint)

Rövidnadrág hatezer, hosszú kilencezer. A választék itt is rendkívül széles, van, aki kedveli, ha vízhatlan a nadrágja, más a jobban szellőzőre esküszik. Egy biztos, nem árt kényelmeset választani, hiszen a vízparton alighanem órák hosszat fogunk egy helyben üldögélni. Az igazán profik olykor kint is alszanak a parton, így a sátorban elterülve is kényelmes darabot kell választanunk.

KABÁT (20 000 forint)

Egy olcsó darab tizenkétezer forintot kóstál, a jobbak negyven-, ötvenezer forintba is kerülhetnek. A legtöbben a terepszínű, egyszínű zöld darabokra esküsznek, ritka, hogy az ember rikító sárga kabátban üldögéljen a természetben.

ALSÓNEMŰ (4000 forint)

Nem vicc, a horgászok az alsóneműre is költenek. Elég, ha a világhálón beütjük a keresőbe a horgászalsónemű kifejezést, máris számtalan ajánlatot dob fel az internet. Persze vannak egészen egyszerű darabok, ám kaphatóak speciális alsónadrágok is, amelyekért több mint tízezer forintot is képesek elkérni. Itt is fontos a kényelem, hogy – adott esetben – könnyen kezelhető legyen, ha szólít a természet.

NAPSZEMÜVEG (8000 forint)

Érdekes, a horgászok ezen a területen kedvelik az egyszerű formákat. A klasszikus darabok viszik a prímet, és a többség nem is biztos, hogy kedveli napszemüvegben figyelni a kapásjelzőt, úszót. A legtöbb sportolónak mégis van egy-egy darab a horgászdobozában, hiszen sosem lehet tudni, mikor süt éppen szemből a nap.

Az alábbiakból kiderül, hogy alsó hangon is legalább ötvenezer forint egy gyengébb minőségű horgászfelszerelés, aki a legjobb darabokból válogat, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, és egy teljes szett akár több százezer forintot is kóstálhat.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.