Horgászlecke – feleségeknek

A horgászat különleges sport, de sokan egyszerűen nem értik, hogyan képesek emberek órák hosszat bottal a kezükben üldögélni. Alább néhány horgászkifejezést szedtünk össze, hogy a hölgyek, asszonyok is megértsék, mit jelentenek valójában.

Mentem horgászni, majd jövök!

A horgászfeleségek gyakran hallják e kijelentést. Hiába is kérdeznék, mikor jön haza a ház ura, a horgászat nem olyan, hogy egyszer csak, úgymond, sípszóra feláll az ember a helyéről, és elindul. Ha a horgász úgy érzi, a következő egy órában tuti a kapás, képtelen lesz felállni a székéből, de olyan is van, hogy egy-két óra alatt megunja az egészet – igaz, ez a ritkább. Alább összeszedtünk néhány kifejezést, és igyekszünk elmagyarázni – viccesen! – úgy, hogy a hölgyek, horgászfeleségek is megértsék őket.

Törpeharcsa – amikor helyettem pucolod, vigyázz, babám a kezedre, mert piszkosul szúr. Ha mégis beléd fúrja a tüskéjét, néhány napig biztosan emlegeted majd a legutóbbi horgászatomat.

Sneci – az a pici hal, amelyet azért hozok haza, hogy a macska se haljon éhen. Ha azt mondom neked, hogy szélhajtó küsz, úgysem tudod, micsoda. A végén aztán a székletlazító tablettára gondolnál…

Angolna – az a bizonyos hosszú hal, amely még véletlenül sem sikló. És bár ezt sugallhatná a neve, semmi köze Londonhoz vagy éppen David Beckhamhez.

Ponty – amit a parton ücsörgő horgászok fogni akarnak. Nagy bajusza van, de nem olyan hosszú, mint a szomszéd Józsié. És szebb is, mint a szomszéd Józsi.

Keszeg – amivel a parton ücsörgő horgászok megelégszenek.

Koi ponty – az aranyhal. Igen, az aranyhal egy pontyféle. Megpróbálhatsz kívánni tőle, de nagyjából annyira teljesíti a kívánságaidat, mint én… És a mi tavainkba nagyjából annyira illik, mint egy krokodil.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.