Taroltak a magyarok Dél-Afrikában

A magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel az éremtáblázat élén zárta a múlt héten Dél-Afrikában megrendezett 4. horgász világjátékokat az édesvízi szakágban.

A világjátékokon az édes- és tengervízi horgászat válfajainak világbajnokságait rendezték meg. Magyarországot a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes és a férfi feeder válogatott képviselte.

A MOHOSZ honlapjának beszámolója szerint a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána összeállítású csapat az olaszokat és az angolokat megelőzve nyerte meg a nők finomszerelékes versenyét, az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a negyedik, Deli Ibolya a hetedik helyen végzett. A magyar női csapat 2017-ben a szolnoki vb-n bronzérmes lett, ezen sikerült javítani Dél-Afrikában Magyar Gábor szövetségi kapitány csapatának. (A felső képen a női csapat és segítőik a diadal után – fotó: mohosz.hu.)

Szintén aranyérmes lett a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összetételű feedercsapat, amely 19 riválisát utasította maga mögé, ráadásul fölényesen megelőzve a második helyezett Hollandiát. Az egyéni rangsor első tíz helyezettje közé három magyar is bekerült Szénási Béla szövetségi kapitány együtteséből.

A szövetségi honlap kiemelte, hogy a világviszonylatban is szinte páratlanul eredményes, eddig is világbajnoki címekkel büszkélkedő Walter házaspár mindkét tagja aranyérmet szerzett.

Az időrendben először megrendezett csónakos pergető vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László összeállítású válogatott Mészöly Sándor szövetségi kapitány vezetésével 31 ponttal második lett Csehország mögött.

A pontyozók versenyében – a szakág eddigi egyik legjobb (a 2017-es hazai rendezésű viadalon elért) vb-helyezését megismételve – a 8. helyen végeztek honfitársaink. A győzelmet a házigazda Dél-Afrika szerezte meg.

feeder_csapat_190217.jpg

A világbajnok feedercsapat és segítői (Fotó: mohosz.hu)

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.