106 évesen vonult vissza – de újrakezdte!

Robert Marchand nem hallgat az orvosokra és kerékpározik tovább. Pedig novemberben a 107. születésnapját ünnepelte. Az egykori kiváló bringás úgy véli, az ember akkor öregszik meg, amikor megáll és felhagy az aktív élettel.

Az egykori tűzoltó és favágó, aki élt Venezuelában és Kanadában is, nagyon jó bringásnak számított, 1946-ban hetedik lett a Nemzetek Nagydíján. Aztán visszavonult a kerékpározástól, de 67 évesen újra nyeregbe pattant. Számos korosztályos világcsúcsot tart, 105 évesen például az egyórás kerékpározás új korosztályos rekordjának örülhetett: 22.547 kilométert tekert a 60 perc alatt. Akkor azt nyilatkozta, ment volna több is, ha látja az utolsó tíz percet jelző táblát.

A 106. születésnapja után orvosi javaslatra megint visszavonult, de aztán nem bírta sokáig tekerés nélkül, tavaly tavasszal elindult egy 4000 méteres versenyen, ugyanabban a stadionban, ahol már felállított egy világrekordot.

Néhány hónappal később, tavaly ősszel a 107. születésnapján megint nyeregbe pattant egy versenyen, 20 kilométert tekert Ardéche-ben.

A hosszú élet titkát elég röviden összefoglalta: sok zöldség és gyümölcs, kevés ennivaló, még kevesebb hús, annál is kevesebb kávé és mindennap egyórányi tekerés a kerékpáron.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.