Bringásmaszkkal a koronavírus ellen

Rothmer Balázs korábbi magyar bajnok országúti kerékpáros és csapata kifejlesztett egy speciális maszkot, amely – a megfelelő távolság betartásával – lehetővé teszi a tekerést a szabadban.

Mint arról korábban a bikemag.hu beszámolt, a sportruházati termékeket gyártó cég, az 575 olyan szájmaszkot fejlesztett ki, amely a pandémia idején is biztonságot nyújt a Covid-19 ellen.

Rothmer Balázs neve ismerősen cseng a kerékpározást kedvelők körében. A kaposvári születésű, 42 esztendős bringás már 19 éves korától Olaszországban, a Miche istállójában pallérozódott, többek között Mario Cipollinivel tekert egy csapatban. A 2002-es magyar országúti bajnok 26 évesen fejezte be profi pályafutását, és egy digitális nyomdai vállalkozásban vállalt szerepet, majd egy ismerősével sportrendezvény-szervezésbe kezdett. A sportruházatgyártás akkor került előtérbe, amikor a szabadidősport-rendezvényekre elkészítették első darabjaikat. Jelenleg az 575-nél dolgozik operatív vezetőként, és neki köszönhetjük a vírusbiztos szájmaszkot is.

 

 

„Még a járvány kitörése előtt elkezdtünk foglalkozni a kerékpárosszájmaszkok fejlesztésének ötletével, mert az ősz beálltával a fokozódó légszennyeződés miatt újra és újra időszerűvé válik a probléma – kezdte Rothmer Balázs. – Ennek ellenére félre kellett tennünk a projektet, mert más termékek fejlesztésére kellett összpontosítanunk. A járvány kitörésével ismételten napirendre került a szájmaszk fejlesztése, és egy olyan termékben kezdtünk el gondolkodni, amely nemcsak a légszennyeződés, hanem a vírus ellen is megvéd. Szerencsére nem kellett az elején kezdenünk a tervezést, mert volt egy majdnem kész prototípusunk. Többhetes tesztelés után jutottunk el a végleges változathoz, amely húsvéthétfő óta kapható webshopunkban.”

A legfőbb szempont volt, hogy az új szájmaszk kényelmes legyen, jól szellőzzön, és kerékpáron is használni lehessen. A termék a koronavírus ellen is véd, a szállópor ellen védelmet nyújtó szűrő mellett tartalmazza az FFP2-es tanúsítvánnyal rendelkező betétet – ilyen található az egészségügyi intézetekben használt szájmaszkokban is.

A termék iránt nagy az érdeklődés, amelynek következtében a cég webáruháza túlterhelődött. Az új fejlesztést elsősorban a szabadidő-kerékpárosok vásárolják – nem véletlenül.

„Élsportolóknak nem ajánljuk a szájmaszkot. Inkább azok járnak jól vele, akik nagyvárosokban szabadidő-sportolásra, közlekedésre vagy munkába járásra használnak kerékpárt. Meglehetősen kényelmetlen és egészségtelen lenne ilyen maszkban intenzíven futnunk vagy kerékpároznunk, mert korlátozza a beáramló levegő mennyiségét, ami gyorsan oxigénhiányos állapothoz vezethet.”

A termékről és a vásárlás részleteiről itt olvashatunk többet.

Ne felejtsük, százszázalékos védelem nincs a koronavírus ellen, ezért mindig egyedül menjünk bringázni! Ha pedig mindenféleképpen társaságra vágyunk, szabadtéri tekerés közben is tartsuk a kellő távolságot, és ügyeljünk, hogy ne egymás mögött, hanem egymás mellett haladjunk!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.