Itt a jó idő: merre és kivel tekerjünk?

Nincs túl sok szabid, de kimozdulnál? Szép és izgalmas útvonalakra, jó társaságra vágysz? Jó hírünk van: szervezett közösségi kerékpártúrákkal betekerheted akár az egész országot is.

Sokan járnak abban a cipőben, hogy a jó idő beköszöntével szívesen indulnának akár hosszabb bringatúrákra is, de vagy helyismeretük, vagy tapasztalatuk, vagy társaságuk nincs hozzá. Számukra tökéletesek lehetnek a különböző szervezetek, egyesületek által szervezett kirándulások, amelyek legtöbbször költséghatékonyak, nem túl megterhelőek, de azért kihívást is jelenthetnek.

Ilyen bringatúrák például a Bike & Run Events nemrég meghirdetett eseményei is. A szervezet egészen októberig, nagyjából két-három hetente szervez különböző hosszúságú (egy- vagy többnapos) nehézségű túrákat országszerte.

Az első túrát már le is tekerték a korán ébredők, a következőre pedig a Budai-hegyekben kerül majd sor április végén. Mint minden túránál, a szervezők előre megjelölik azt is, hogy melyik túrára milyen bringával érdemes menni: van, ahol tökéletesen megfelel a túrakerékpár, de van olyan útvonal is, amit inkább hegyikerékpárral ajánlott megtenni. Azt is megtudhatjuk a túraleírásokból, hogy milyen jellegű és nehézségű terepre számíthatunk, hogy honnan indul és hol ér véget a túra, illetve hogy érdemes-e akár gyerekestől, családostól részt venni rajta.

Fontos azt is tudni, hogy ezek a túrák nem az erőltetett menetről szólnak: a csapat többször megáll kisebb-nagyobb pihenőkre, ebédszünetre.

A részvételi díjak is teljesen barátságosak: egy egynapos túrát akár már 3000 forintos „beugróval” is teljesíthetünk, de több túráért kedvezménnyel, akár „csomagban” is fizethetünk. De hogy merre tekereg a banda?

Az idei idei kiírás szerint hegyeket-völgyeket bejárhatunk, csodás vízpartokra is eljuthatunk a BRE túrái által. Májusban a Tisza-tó környékére, júniusban a Mátrába és a Szigetközbe, júliusban a Karancs-Medves vidék legszebb ösvényeire, augusztusban a Zemplén zugaiba és a Szent László-patak völgyébe, szeptemberben pedig a Pilisbe és az Őrségbe gurulhatunk el remek túravezetőkkel és társasággal. A szezont az októberi, a Cserhát dombjaira vezető túra zárja majd.

A kirándulások részletei, a jelentkezés módja, valamint korábbi túrák fényképes élménybeszámolói megtalálhatóak a BRE honlapján.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.