Május elején rendezik a Tour de Gyöngyöst

Egy lelkes baráti társaság kezdeményezésének köszönhetően egy hónap múlva indul útjára egy új országúti kerékpárverseny és gyalogtúra-fesztivál, amelyre már megkezdődött a regisztráció.

A Mátra Biker Sport Club hagyományteremtő jelleggel először – és vélhetően nem utoljára – 2021. május 8-án és 9-én rendezi meg az Tour de Gyöngyös nyílt nemzetközi amatőr országúti kerékpárversenyt és túrafesztivált. A szervezők célja, hogy hozzájáruljanak a szabadidő- és kerékpársport népszerűsítéséhez, továbbá az egészség, a sport és a turizmus fejlesztéséhez.

„Ha a koronavírus is úgy akarja, május második hétvégéjén tartjuk az első Tour de Gyöngyöst, amelyet remélhetően újabbak követnek – tájékoztatott Záray László, a Mátra Biker Sport Club elnöke. – Évekkel ezelőtt versenyzőként csatlakoztam a csapathoz, de már akkor magával ragadott lelkesedésük és küzdeni akarásuk. Bár egy ideje jelen vannak a régióban a Tour de Gyöngyöshöz hasonló színvonalas bringaversenyek, mint például a Mátra Kör vagy a Kékesi Csúcstámadás, mostanra sikerült szintet lépnünk és elindítanunk egy valóban professzionális színvonalú sporteseményt. Célunk, hogy sportolás közben értéket és közösséget teremtsünk, továbbá – nem utolsósorban – jól érezzük magunkat, és utat mutassunk a felnövekvő nemzedéknek. Korosztálytól függetlenül szeretnénk megismertetni mindenkivel a Mátra vadregényes tájait, testi-lelki feltöltődésünk helyszínét és városunk értékeit. Köszönettel tartozunk azoknak a helyi vállalkozóknak, akik mögöttünk állnak, és akik nélkül nem tudtuk volna megvalósítani kezdeményezésünket.”

 

 

A járványügyi szabályok pontos és felelősségteljes betartása és betartatása rendkívül fontos a rendezőknek. Hatalmas az érdeklődés, számos egyesület jelezte részvételi szándékát, és folyamatosan nő a nevezők száma.

Záray László reméli, az eredeti időpont tartható lesz, ha mégsem, a honlapjukon megtalálható forgatókönyv szerint tervezik a több száz résztvevő biztonságos és felhőtlen szórakozását.

Kétség sem fér hozzá, hogy az esemény kiemelkedő színvonalúnak ígérkezik, és nemcsak a résztvevők miatt.

„A Tour de Hongrie rendezésében is részt vevő szakemberek segítik a verseny igényes lebonyolítását – erősítette meg Záray László. Motoros rendőrök vezetik fel a futamokat, az Országos Mentőszolgálat pedig a legmagasabb szinten biztosítja a sporteseményt. A rendőrség lezárja a Parádsasvár és Mátraháza közötti útszakaszt, amelyen – mivel ez egy hosszú lejtő – a bringások hetven-nyolcvan kilométer per órás sebességgel is száguldhatnak. Ez még semmi, hiszen ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, az Oxygen Adrenalin Parkban streaming szolgáltatásunknak köszönhetően egy óriási kivetítőn is figyelemmel követhetjük az eseményeket. Túlzás nélkül állíthatjuk, ezek a szolgáltatások már-már a néhány nappal később esedékes Tour de Hongrie színvonalát idézik.”

Fontos, hogy a versenyre május 2. éjfélig nevezhetünk, kizárólag online. Érdemes figyelmesen átolvasnunk a rendezvény honlapját, hiszen két táv, a 18 és a 75 kilométeres között választhatunk, de a vállalkozó kedvűek két különböző napon mindkettőt is teljesíthetik. A verseny minden kategóriájában díjaznak, az abszolút női és férfi győztes egy-egy trófeát kap az összetett bajnoki címért. Ami a résztvevők életkorát illeti, a rendező, a Mátra Biker Sport Club nemcsak a felnőttekre, hanem a fiatalabbakra is gondolt, hiszen az U17-es és az U19-es korosztály tagjai is próbára tehetik tudásukat.

 

 

A különlegesen érdekes és többféle erdei e-bike, hegyikerékpár-, séta-, gyalog- és futótúrákra április 20-tól május 7. éjfélig regisztrálhatunk a weboldalon.

Az MBSC minden lényeges információt tartalmazó honlapja, amely tavaly az Év honlapja versenyen a sport és életmód kategóriában elnyerte a Magyar Marketingszövetség különdíját, Kazsuba Judit munkáját dicséri.

Fotók: Mátra Biker Sport Club

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.