Webinárral a rendszeres testmozgásért

A Testnevelési Egyetem és a Berni Egyetem kezdeményezésére májusban Sportmotiváció a testmozgáshoz címmel online szemináriumsorozat indul. A szervezők külön figyelmet szentelnek a koronavírus-járvány alatti és utáni krízishelyzeteknek és kezelésüknek.

Korábban már mi is írtunk arról, hogyan kezdjük újra a bringázást, miután átestünk a koronavírus-fertőzésen. Közös projekt keretében ezúttal a Testnevelési Egyetem és a Berni Egyetem munkatársai adnak remek tippeket arról, hogy pandémiás vagy normál helyzetben hogyan ösztökéljük magunkat és másokat a testmozgásra.

A május 20-án induló, három részből álló angol nyelvű webináriumsorozat elsődleges célja, hogy megfelelő szellemi munícióval és ösztönzőerővel lássa el a mozogni vágyókat.

Valljuk be őszintén, nem könnyű missziót vállalt magára a két felsőoktatási intézmény, hiszen a home office, valamint a kijárási korlátozás alatt sokan ellustultak és lemondtak a testmozgásról, de voltak olyanok is, akik épp csak elhatározták, hogy mozogni kezdenek, amikor beütött a krach.

Erre a problémára (is) kínál megoldást az a tavaszi online előadás-sorozat, amelyet május 20-án és 27-én, illetve június 3-án tartanak.

Nemcsak szabadidős sportolók, hanem a sport különböző területein dolgozó szakemberek, továbbá edzők, sportolók, diákok, testnevelő tanárok és közegészségügyi szakemberek is nagy hasznát vehetik az itt szerezhető elméleti és gyakorlati tudásnak.

A szervezők azt ígérik, akik elvégzik a webináriumot, széles körű ismeretekhez juthatnak arról, mit is jelent valójában a testmozgás és a sportmotiváció, továbbá hasznos gyakorlati tanácsokat kapnak azzal kapcsolatban is, hogyan lehet fizikai aktivitásra bírni a különböző korosztályokat.

 

 

„Pályakezdő rekreációs szakemberként és edzőként nekem is fontos tudnom, hogyan bírjam mozgásra az embereket – mondja Szekeres Lilla, a Testnevelési Egyetem hallgatói mobilitásért felelős kollégája, illetve az eseménysorozat egyik társszervezője. – Fontosnak tartom, hogy példát mutassunk a környezetünkben élőknek, és olyan életmódot folytassunk, amely iránymutató lehet másoknak is.

A legjelentősebb ösztönzőerő, ha látjuk a sportolás és a rendszeres testmozgás jótékony fizikai és lelki hatásait, és az is sokat segít a motiváció fenntartásában, ha társaságban sportolunk. Az előadás-sorozat legfőbb előnye, hogy elismert szakemberek és a témában jártas oktatók, illetve sportolók osztják meg a tudásukat és tapasztalataikat a hallgatósággal.

Egészen biztos, hogy az oklevél megszerzésén túl már csak a hasznos gyakorlati példák miatt is megéri részt vennünk rajta, de azok a szabadidős sportolók is sokat meríthetnek belőle, akik életében az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult a fizikai aktivitás.”

Az első webinárium, amelynek középpontjában a fiatalkorúak állnak, május 20-án, csütörtök reggel kilenc órakor kezdődik, és négy, egyenként húszperces előadásból áll. Az eseményre ezen a linken regisztrálhatnak, vagy küldjenek e-mailt erre az e-mail címre: international@tf.hu. A három részből álló online előadás-sorozatra a regisztrációs díj 30 euró (10 601 forint). Akik elvégzik a webináriumot, oklevelet kapnak.

Kép: Testnevelési Egyetem Hallgatói Önkormányzat, Testnevelési Egyetem

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.