Fontosabb események a 24. héten

Párosan szép az élet a mátrafüredi futóversenyen is, mindemellett egész héten gyerekek ismerkedhetnek a vitorlázással, szombaton pedig katonai kiképzőpályát vehetnek birtokba a terepfutók.

 

Vitorlázás

Június 11–15., hétfő–péntek

A Magyar Vitorlásszövetség idén is megrendezi a vitorlázás nyílt napját, ezúttal június 11. és 15. között. A PÖFF SE évek óta szervez ingyenes programokat óvódáknak, iskoláknak egész évben, s népszerűsíti a vitorlázást. Idén már 200 gyermek vitorlázott az egyesületnél ingyen, s a tanévzáróig minden hétköznap fogadják a gyerekeket. Szülőknek tájékoztatásul, június 11-én a budapesti Csanádi Árpád Általános Iskolában, másnap a balatonfüredi Kiserdei Óvóda Mókus csoportjában, szerdán a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában, csütörtökön a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskolában, míg június 15-én ismét a balatonfüredi Kiserdei Óvódában, de a Csigabiga Csoportban tartanak előadást.

Futás

Június 16., szombat – Nyáregyháza

A verseny jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem futóversenyre. A helyszín egy épített motocross pálya Nyáregyházán, tizennégy dombbal és ugratóval, a résztvevők óránként rajtoló futamokban indulnak, és előre meghatározott útvonalon haladnak, nemcsak a motocrosspályán, hanem a körülötte található erdőben, szántóföldön egyaránt.

 

Mozgásünnep

Június 16., szombat – Budapest

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Ötpróba mozgalom kiemelt eseményét, a Mozgás Éjszakáját, amely Budapest legnagyobb szabadtéri szabadidősport-fesztiválja. Az ingyenes eseményen a mozogni vágyók 16 sportágat próbálhatnak ki bajnokok és profi edzők segítségével a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétányon. A Mozgás Éjszakáján egyebek mellett az asztalitenisz, a korfball, a zumba, a sárkányhajózás vagy az amerikaifutball is szerepel a kínálatban. Az este szakmai szervezője a Testnevelési Egyetem.

 

Futás

Június 16., szombat – Pilismarót

Háromrészes futósorozat második állomása, de valamennyi különlegessége, hogy a futók lentről indulnak és fentre érkeznek, néha lépcsőkön, néha sípályán, néha egy kilátó bejáratához. Ezúttal Pilismarót és Dobogókő közötti 12 kilométeres távot lehet teljesíteni, bátrabbak a hegytetőről vissza is futhatnak a rajthelyhez. Az egyéni indulók számát hatszáz főben határozták meg.

 

Kerékpározás

Június 16–17., szombat, vasárnap – Zalakaros

A korábbi évekhez hasonlóan a 60 kilométeres középtáv és a 33 kilométeres Kis-Balaton kerülő családi túra útvonala nem változik, továbbá a 14 éven aluliaknak ingyenes az indulás. Az útvonalon vasárnap lehet tekerni, szombaton, a négy vagy öt fős céges csapatokat a Szabadics Ride Company Challenge várja, szintén 33 kilométeren. A gyerekeknek új ingyenes zalakarosi élményfürdő belépőt tartalmaz.

 

Futás

Június 17., vasárnap – Mátrafüred

A szervezők mottója, hogy párosan szép az élet, vagyis két fős csapatokban 36.6 vagy 73.2 kilométeres távokra lehet nevezni. A csapatok lehetnek nő-nő, férfi-férfi vagy vegyes összeállításúak, a lényeg, hogy előbbit hat, utóbbit 12 óra alatt teljesíteni kell.

 

Kerékpározás

Június 17., vasárnap – Budapest

Ötödik alkalommal rendezik meg a Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulást, amelynek célja a Semmelweis I. sz. Gyermekklinika támogatása. A résztvevők tíz kilométer kerékpározással és egy jelképes, 500 forintos nevezési díjjal támogathatják a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika nélkülözhetetlen gyógyító munkáját. Az Amway Hungária évek óta főtámogatója a kezdeményezésnek, munkatársai és üzleti patnerei ezútal is nyeregbe ülnek, ráadásul mint minden évben, most is megduplázza a részvételi díjat. Start 10.45-kor a Bókay Gyermekklinika udvaráról, célbaérkezés pedig a Bókay-kertben, ahol frissítővel, zumbával, koncerttel várják a résztvevőket.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.