Fontosabb események a 3. héten!

Fázós Toporgós, Tél-kupa, Nadap/Szintezési ősjegy, Vadálló-kövek, Tótágas Ultra, Szigetelő – hogy mégis mit takarnak az elnevezések? Megtudhatja, ha megnézi a következő napok rendezvényeit.

Túrázás

Január 17., csütörtök – Budapest

A Népfürdő utcában található Bíbor sörözőtől 15 és 20 kilométeres távokra lehet vállalkozni 17 és 19 óra közötti indulással. Az útvonal egyebek mellett a budai és a pesti rakpartot is érinti, célzárás 22.30-kor a start helyén.

 

Horgászat

Január 19., szombat – Dunavarsány

Tél-kupa elnevezéssel 9 és 14 óra között rendezik meg a versenyt a Moby Dick-horgásztónál. A nevezés 8000 forint, amely az ebédet is tartalmazza. Legfeljebb 84 fő indulása engedélyezett. Értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Túrázás

Január 19., szombat – Sukoró

A szervezők nem jelöltek ki útvonalat a 8. Fázós Toporgós rendezvényre, vagyis a sukorói művelődési háztól tetszőleges módon lehet elérni a négy (Meleg-hegy, Barlang-kút, Bence-hegy, Nadap/Szintezési ősjegy), illetve az egy bónusz (János-forrás) ellenőrző pontot. A teljes táv 16–20 kilométer, rajt 7.30 és 9.30 között, célba érkezés legkésőbb 17 óra.

 

Túrázás

Január 19., szombat – Dömös

Téli túra a Pilisben, a jeges Rám-szakadékhoz, a havas szurdokvölgy és a Vadálló-kövek igazi kihívás a kalandot kedvelőknek. A Visegrádi-hegységben trónoló Prédikálószék az egyik leglátványosabb kilátópont Magyarországon, s az odavezető meredeken kígyózó ösvény télen még izgalmasabbá teszi az utat.

 

Futás

Január 19., szombat – Etyek

Előnevezés január 17-ig lehetséges, a helyszínen azonban csak harminc indulót fogadnak a szervezők. Versenyközpont az etyeki általános iskolánál (Magyar utca 2.), távok: 4 és 10.2 kilométer.

 

Túrázás

Január 19., szombat – Budakeszi

Toldi Miklós-emléktúra a Magyar Hősök-túrasorozat keretében. Összesen öt távon (5, 15, 30, 40 és 50 kilométer) lehet indulni a helyi városházától, az utóbbi két távra 6 és 8, míg a többire 8 és 11 óra között. A nevezési díjak 2300 és 3500 forint között változnak. Ugyanitt 16 és 20 óra között a Báthory István éjszakai emléktúra is elindul (5, 10, 15 és 20 kilométeren), a nevezési díjak pedig 2600 és 2800 forintba kerülnek.

 

Kajakozás

Január 19., szombat – Hévíz

Találkozó 9 órakor a Hévízi-tónál, ismerkedés a felszereléssel, vízre szállás, 2-3 óra evezés tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között a meleg, gőzölgő patak vízén, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer. A kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Túrázás

Január 19., szombat – Budapest

Nagyjából 21 kilométeres túra az Újpesti vasúti híd budai lábától, reggel 8.30-as és 10 órás indulással, az útvonal a Megyeri hidat is érinti. Visszaérkezés a rajthoz legkésőbb 15.30-ra, a célban meleg tea, zsíros és májkrémes kenyér várja a túrázókat.

 

Túrázás

Január 19., szombat – Pozsony, Szlovákia

A főpályaudvar mellett, a Zabotová utcában lévő lépcső aljától egy üdvözlő snapsz kíséretében 30 és 40 kilométeres túrára lehet vállalkozni, érintve a magyar és az osztrák oldalt is. A hosszabb távon Berg településtől a célig sík terepen, jórészt betonon vezet az út, a rövidebbnél pedig a teljes útvonalon. Cél Dunacsúnban (szintén Szlovákia) a Furmanka vendéglőnél.

 

Futás

Január 19-20., szombat–vasárnap – Balatonvilágos

Új kezdeményezés a Tótágas Ultra Téli Balaton-kör. Rajt a Club Aligától 10 órakor, tervezett célba érkezés másnap 16 óra ugyanott. A szervezők terve szerint a mezőny megpróbál együtt haladni, ezért határoztak meg 30 órás idősávot a 197 kilométeren. Nevezési díj nincs!

 

Túrázás, kenuzás

Január 19-20., szombat-vasárnap – Hévíz

A vízitúra Hévízen, gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben téli programsorozat negyedik része. A túra első napján a meleg vizű hévízi éren csordogálhatnak hajókkal a résztvevők, s a gőzölgő patakról csodálhatják meg a téli természetet és a virágzó tündérrózsákat. Másnap a Keszthelyi-hegység különleges, kevésbé ismert részét mutatják meg a szervezők a Vállus és Gyenes közötti vadregényes terület bakancsos útvonalain, majd a rezi vár megnézése zárja a programot.

 

Túrázás

Január 20., vasárnap – Romhány, Nézsa

Vezetett túra 15 kilométeren a romhányi művelődési háztól indulva, 1000 forint befizetése ellenében. Ugyancsak a szervezők indítanak egy 30 kilométeres túrát a nézsai művelődési háztól 1800 forintért.

 

Futás

Január 20., vasárnap – Budapest

Az új évben is folytatódik a Krokodil-futás-versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. Az újpesti Farkaserdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb időeredménnyel rendelkező versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Az újpesti Farkaserdőben minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg a Krokodil-futást. Fotó: shutterstock

 

Túrázás

Január 20., vasárnap – Bakonybél

A helyi Pikoló vendéglőtől már reggel 6 órától lehet rajtolni 11.2, illetve 20 kilométeren, egyaránt 1300 forint ellenében. Hasonló az összeg és a helyszín a Téli Bakony Kőris-hegyi maratoninak nevezett útvonalra.

 

Túrázás

Január 20., vasárnap – Szurdokpüspöki

Az első „jégkorszak” túra 10 órakor indul a Szabadság tér 1. szám elől. Vízálló cipő és fényképező kötelező kellék, hogy a nedves helyeken is megcsodálhassák a különböző képződményeket, ásványi leleteket. Az esemény előzetes regisztrációhoz kötött, részvételi díj egységesen 500 forint.

 

Futás

Január 20., vasárnap – Kecskemét

Jótékonysági futóverseny a kecskeméti Kodály iskola szakgimnáziumi növendékeinek szakmai fejlődéséhez, hangszeres tanulmányainak segítésére. Az útvonalon is élő hegedűszó csendül fel, a verseny után pedig a gyorsabb regenerációt elősegítve neves művészekkel lehet még futni.

 

Túrázás

Január 20., vasárnap – Budapest

A Szigetelő teljesítménytúra résztvevői Budapest három szigetét (Óbudai-sziget, Margitsziget, Népsziget) barangolhatják be. A választott távnak megfelelő számú ellenőrzőpontot kell felkeresni a megadott 5, 10 és 20 kilométeres útvonalon. Előbbi és utóbbi távnál az Óbudai-sziget parkolójánál, míg a 10 kilométeresnél a Margitsziget millenniumi emlékműjénél lesz a rajt.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.