Fontosabb események a 40. héten!

Maratoni futás Budapesten, kerékpározás a Kamaraerdőben, horgászat Dunavarsányban és Dömsödön, terepfutás Cserépfalun, esetleg kajakozás a Dunakanyarban – mindenki kedvére válogathat.

Kerékpározás

Október 6., szombat – Kamaraerdő

Magyar Kupa-verseny az UCI-szabályoknak megfelelően, vagyis a körök számát annak a versenyző első két körének átlaga határozza meg, aki elsőként teljesíti az első két teljes kört. Bővebb információ a Kamaraerdei Ifjúsági Park honlapján a cyclocross menüben.

 

Túrázás

Október 6., szombat – Nőtincs

Reggel 6 órától 11-ig folyamatos indulás a Tópart Vendégháztól a 15, 20, 40 vagy 50 kilométeres távokra. A könnyedebb túrára vágyók a nőtincsi tó megkerülésével (6.3 km) vehetnek részt az eseményen. A könnyedebb túrára vágyók a nőtincsi tó megkerülésével (6.3 km) vehetnek részt az eseményen.

 

Túrázás, terepfutás

Október 6., szombat – Cserépfalu

Less Nándor emléktúra és terepfutás 12, 20, 38 vagy 66 kilométeren. Tömegrajtos rendezvény a Hór-patak hídjától, fakidőlés miatt azonban idén a Tebe-puszta, Balla-barlang, Répáshuta szakaszon rendezik meg az eseményt.

 

Ősszel már a cipőbeázásra is fel kell készülni!

 

Fitnesz

Október 6., szombat – Budapest

Fitt nap a pestszentimrei Sportkastélyban, ahova felnőtteknek 2000, diákoknak 1500 forint az egész napos belépő. Kangoo, zsírégető óra, fitnesz, boksz és egyéb érdekes sportok várják az érdeklődőket 9 és 20 óra között.

 

Horgászat

Október 6., szombat – Dömsöd

Elvileg a létszám betelt, de érdemes érdeklődni, hátha valaki időközben visszakozott a nevezéstől. A Préri-tónál a 9000 forint nevezési díj tartalmazza az ebédet is. Az összesített első helyezett egy 40–50 ezer forint értékű orsót kap ajándékba.

 

Túrázás

Október 6., szombat – Kaposvár

Katica Tanya Zöldpont Tájékozódási Túraverseny a Kaposvár környéki Gyopáros parkerdőben. A szervezők kettő–négy fős csapatokat indítanak, tájfutó térképeket biztosítanak, de különböző kategóriába sorolva lehet nevezni, alapfoktól a felsőfokig. Ajánlott felszerelés a tájoló, a toll, a szögmérő, a vonalzó, az óra, az elsősegélycsomag és egy elemlámpa.

 

Futás

Október 6., szombat – Cserszegtomaj

Terepen 50 vagy 108 kilométeres táv közül lehet választani, rajt 6.00 órakor a helyi iskola tornacsarnokától. Egyéniben, csapatban és váltóban is lehet nevezni, utóbbi kettőnél azonban csak a hosszabb távon.

 

Túrázás

Október 6., szombat – Szokolya

Szentgyörgyi Tamás emléktúra a Börzsönyben. Reggel 7.30-tól 14, 24 és 42 kilométeres távra lehet vállalkozni a helyi vasútállomástól indulva. A célba érkezőket a szokásos ellátás mellett ismét meleg levessel várják a rendezők. A túra része a Vasutas Teljesítménytúrák Túrázója 2018 túramozgalomnak.

 

Túrázás

Október 6–7., szombat–vasárnap – Bakonybél

Őszi barangolás 10, 20, 30, 40 vagy 70 kilométer teljesítésével. Rajt minden esetben Erdőismereti Oktatóbázis és Kismesterségek Házától, 6.30 és 11 óra között folyamatosan. A leghosszabb távon 14 éven aluliak nem indulhatnak. A Bakony északi részének térképe ajánlott felszerelés.

 

Futás

Október 6–7., szombat–vasárnap – Budapest

Az őszi futófesztiválok közül a 33. Spar Budapest Maraton az első számú. A kétnapos rendezvényen nemcsak a maratonisták, hanem a rövidebb távot kedvelők is találnak maguknak megfelelő versenyt. Szombaton a családi, a 4×2 kilométeres váltó, a fogyatékkal élők, a kisiskolások, illetve az 5, a 10 vagy az 5+10 kilométeren indulók futamait rendezik. Vasárnap a 30 kilométeren, valamint a klasszikus maratoni távon egyéniben, párban és négy fős csapatokban lehet futni.

 

Október első hétvégéjén rendezik a Spar Budapest Maratont. Fotó: MTI/ Bruzák Noémi

 

Túrázás

Október 6–7., szombat–vasárnap – Egyeskő, Románia

Két napos magashegyi teljesítménytúra, amely pénteken kezdődik a megnyitóval és technikai megbeszéléssel, viszont rajt szombat hajnalban. Éjszakázás sátorban, majd vasárnap reggel indulás tovább Csíkmenaságra. Valamennyi résztvevő viszi magával a teljes csomagját, kivéve a sátrat, amelynek szállításáról a szervezők gondoskodnak.

 

Kerékpározás

Október 7., vasárnap – Nagyhegyes

Országúti évadzáró – A megméretés célja elsősorban az idei kerékpáros versenyszezon zárása, emellett a kerékpársport népszerűsítése, s versenylehetőség biztosítása az igazolt és amatőr versenyzőknek. A körpálya útvonala áthalad Balmazújvároson is.

 

Horgászat

Október 7., vasárnap – Dömsöd

Érdemes igyekezni, már csak öt hely kiadó a legfeljebb 65 fővel rajtoló horgászversenyen a Préri-tónál. Kezdés 9 órakor, de 8.30-ra az etetőknek készen kell állniuk. Nevezési díj 9000 forint.

 

Kerékpározás

Október 7., vasárnap – Kamaraerdő

Ügyességi verseny utánpótlás korú bringásoknak. A résztvevőknek hat különböző ügyességi akadályt kell teljesíteniük lábletétel nélkül, illetve terepen, aszfalton, mesterséges és természetes akadályokon rendezett kieséses sprintverseny, a pálya hossza: 500–700 méter. Fiú/lány futamokat akkor indítanak a szervezők, ha korosztályon belül mindkét nemből legalább négy–négy versenyző indul, ellenkező esetben koedukált futamot indítanak.

 

Horgászat

Október 7., vasárnap – Dunavarsány

Folytatódik a 6. Úszós-kupa, amelyen match botot is lehet használni a jobb halfogás érdekében. Természetesen rakós bot is engedélyezett, amelynek hossza legfeljebb 13 méter lehet. A versenyzők egymással szemben ülhetnek mindkét oldalon.

 

Kajakozás, kenuzás

Október 7., vasárnap – Dunakanyar

Látványos őszi vízitúra a magasabb vízállásnak köszönhetően a fák lombkoronái alatt is. Indulás a homokos pilismaróti Duna-partról, átkelés a zebegényi part felé, a vízről látható a visegrádi vár, a Salamon-torony, majd rövid pihenés a Szentendrei-sziget északi homokzátonyainál. A keskenyebb szentendrei Duna-ágban nagyjából félórás evezés után érkezés Dunabogdányba. Gyors cipőváltás után irány a Forgó étterem egy késői ebédre vagy korai vacsorára.

 

Túrázás

Október 7., vasárnap – Pomáz

A Vasas SC és a Kósza Kabóca Természetjáró Egyesület 20. alkalommal rendezi meg teljesítménytúráját a Pilis, Visegrádi-hegységben. Ez egyben az utolsó megméretés. A hűséges sporttársakat – akik legalább kilenc túrán vettek részt – kupával díjazzák.

 

Horgászat

Október 7., vasárnap – Siófok

A Feeder Liga versenyek következő fordulóját a siófoki Csépány-tónál rendezik. Vadvíz a város határában, a tó nagy részén nem is engedett a horgászat, vagyis sok hal nem is ismeri a horgot. A horgászok egyenként egy-egy stégről versenyeznek.

 

Futás

Október 7., vasárnap – Fenyőfő

A megméretést a fenyőfői ősfenyves természetvédelmi területen rendezik, 10 kilométeres körön. Az útvonal jelentős részben homokos, tűlevéllel fedett erdei utakon vezet, néhol azonban keskenyebb ösvények vannak. Gyermekfutamot is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.