Fontosabb események a 41. héten!

Kissé szegényesebb a kínálat a következő napokban, de a futók Miskolcon, Visegrádon vagy Törökbálinton, míg a horgászok Dunavarsányban és Budapesten találnak kedvükre való elfoglaltságot.

Futás

Október 13., szombat – Miskolc

A Spartan Beast-verseny távja minimum 20 kilométer, minimum 30 akadállyal nehezítve. A teljesítés várható időtartama általában 5–8 óra, amely függ a versenyző fizikai állapotától is. A Csanyik-völgyben egyéni, illetve négy- vagy tizenöt fős csoportokban is lehet indulni, de kizárólag 15 év feletti korosztálynak.

 

Horgászat

Október 13., szombat – Budapest

A Dél-pesti horgásztónál 7000 forintért lehet nevezni a 9 és 15 óra között megrendezendő versenyre. Maximális létszám 30 fő, vagyis érdemes ebben az esetben is korán jelentkezni.

 

Futás

Október 13–14., szombat–vasárnap – Miskolc

A világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján rendezik meg a 6. Disznókő Tokaj Futókört. A verseny erdei utakon át vezet, 150 és 300 méter szintemelkedéssel, de 5.2 és 10 km-es körpályákon. Rajt 10 órakor a 20 és 10 kilométeren indulóknak, illetve 11 órakor az 5.2 és a 4×5.2 kilométert választóknak.

 

Futás

Október 14., vasárnap – Visegrád

Fellegvár-csúcstámadás 5.5 kilométeren, gyönyörű környezetben, meseszép kilátással. Rajt a versenyközpontnak helyt adó nagy parkolótól. A szervezők gyerekek részére is rendeznek futamot, az egy kilométeres távot sík terepen, időmérés nélkül, a mozgás öröméért érdemes teljesítenie a fiataloknak.

 

Horgászat

Október 14., vasárnap – Dunavarsány

Kezdetét veszi a 14. Benyus-kupa, amelyen mindkét horgászmódszer, vagyis a feederezés és az úszózás is alkalmazható. A hat versenyből álló sorozatból egy versenyt lehet kihagyni, aki öt versenyen részt vesz, helyezése után pontot kap, és az első három helyezett decemberben az év végi vacsorán névre szóló díjazásban részesül.

 

Futás

Október 14., vasárnap – Törökbálint

Könnyed kerekdombfutás Törökbálinton, rajt 9 és 9.30 között a Munkácsy Mihály Művelődési Ház elől. A résztvevők közül a 2012 és 2015 között születetteknek 0.6, a 2008 és 2011 között születetteknek 1.3, a 2004 és 2007 között születetteknek 2.3, a 2000 és 2004 között születetteknek, illetve az 1999-ben vagy korábban született nőknek 4.3, míg férfiaknak 7.8 kilométert kell megtenniük. Utóbbi távnál a szintidő 60 perc. A célba érkezők között, akik a saját koruknak megfelelő távot teljesítik és megvárják a sorsolást, egy trekking kerékpárt sorsolnak ki.

 

Futás

Október 14., vasárnap – Budapest

Az úgynevezett „Krokodil hendi” újabb, idei tizedik állomása következik. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő közös. Az egyéni rajtidőpontokat a korábbi legjobb idők alapján állapítják meg, mégpedig úgy, hogy a célidőből kivonják a mindenkori legjobb időt perces vagy 15 másodperces alapon. Tehát ha valaki három perccel gyorsabb bárkinél, akkor három perccel később indulhat.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.