Fontosabb események a 44. héten!

A halloweenes futások mellett a márianosztrai bánya területén rendezett terepkerékpár-verseny emelkedik ki a hétvégi választékból, illetve túrázhatunk Dinnyésen és Budapesten egyaránt.

Futás

Október 31., szerda – Dombóvár

Az útvonal nem publikus, csak az indulási helyszín. A dombóvári SPAR-tól a 3-4 kilométeres táv gyalogosan és futva is teljesíthető, de meleg, az alkalomhoz illő halloweenes öltözet szükséges. Ja! A szervezők senki testi-lelki épségéért nem vállalnak felelősséget.

 

Sötétben nemcsak borzongani, hanem futni is lehet, különösen Halloween idején.

 

Futás

Október 31., szerda – Budapest

Cukorkakéregetés helyett fussunk Halloween estéjén, zavarjuk meg az erdei manók és lidércek nyugalmát a Normafán és a János-hegy környékén. Fejlámpa kötelező, jelmez ajánlott 😈 Rajt 18.45-kor, a táv 8-10 kilométer.

 

Futás

Október 31., szerda – Oroszlány

A Szent Borbála térről 18 órakor induló programban elűzhetők a majki erdő szellemei, erdei manói. Laza, közös futás, nem verseny, a táv nagyjából 8-10 kilométer.

 

Futás

Október 31., szerda – Hatvan

A hatvani Kossuth téren 18 órakor még világítanak a lámpák, később azonban az 5 kilométeres futás alatt koromsötétben, jelmezt viselve lehet teljesíteni a távot. Zsíros kenyér és egyedi foszforeszkáló érem a célban.

 

Futás

Október 31., szerda – Budapest

Rémes délután lesz 15 órától Csepelen, a Duna-dombnál. Hozhatsz magaddal saját faragású tököt, és versenybe szállhatsz a legklasszabb Halloween-töklámpás díjért. Jelmezbe bújhatsz, rémisztő lehetsz, közben pedig választhatsz, hogy 0.5, 2.5, 5 vagy 11.2 kilométert futsz.

 

Túrázás

November 1., csütörtök – Szépjuhászné

Munkaszüneti napon nem lehet kifogás az idő hiánya. A túrázásra vállalkozók a Szépjuhásznétól indulva minimaratoni (3.3 kilométer), negyedmaratoni (9.9 km), félmaratoni (23.1 km) és maratoni (46.2 km) távok közül választhatnak. A Szépjuhászné–Hárs-hegyi körút–Kis-Hárs-hegy–Nagy-Hárs-hegy–Szépjuhászné útvonalat a választott távok szerint egyszer, háromszor, hétszer vagy tizennégyszer kell teljesíteni egymás után, ugyanazon a napon.

 

Az őszi természet kirándulásra és erdei futásra egyaránt színes programot kínál.

 

Futás

November 2., péntek – Budapest

A korai sötétedés miatt akár éjszakai versenynek is nevezhetnénk a 18 órakor rajtoló versenyt. A Szoborparktól indulva hozzávetőlegesen 10 kilométer a táv a sötét Kamaraerdőn keresztül, vagyis fejlámpa viselése kötelező. A szervezők kérése, hogy aki teheti, Halloween-jelmezben fusson.

 

Túrázás

November 2., péntek – Somoskő

Vártúra az Ajnácskői-hegységben 30, 36 vagy 42 kilométeren. Rajt és cél valamennyi távnál a somoskői autóbusz-forduló, nevezési díj egységesen 1000 forint. Indulás 6 és 8 óra között folyamatosan, mert a szintidő hozzávetőlegesen 8 és 11 óra között váltakozhat.

 

Kerékpározás

November 3., szombat – Márianosztra

A helyi bánya területe egy-két helyen holdbéli tájra emlékeztet, itt rendeznek versenyt három választható számban. A terepfutással 11 kilométert lehet teljesíteni, s egyebek mellett palánkok, rámpák, mocsaras árkok, munkagépek várják a versenyzőket. A mountain bike-osok szintén 11, illetve 33 kilométert tehetnek meg, aszfalton és extrém terepviszonyok között. A cyclo-cross kedvelői ugyancsak 11 vagy 33 kilométer megtételével tekerhetnek, kavicságyban, mocsárban, illetve rámpák között.

 

Túrázás

November 3., szombat – Albertirsa

Lesvadászat a Dolinában: az előre kijelölt magasleseket kell felkeresni tetszőleges sorrendben. A magaslesek mezőgazdasági vagy erdei utak, illetve könnyen járható ösvények mentén találhatók, mindegyiknél egy-egy egyszerű kérdés megválaszolása szükséges, amelyet az itinerre kell felírni. A túra 10 és 20 kilométer hosszú, indulás a Dolina-völgy felső kapujától.

 

Futás

November 3., szombat – Balatonszentgyörgy

A Gulya csárda Bulifutam 14 órakor rajtol, 0.5, 2.1 és 11.2 kilométeres távok közül lehet választani. Különlegessége a versenynek, hogy a befutónál étel-ital mellett DJ is várja a résztvevőket, akik később Halloween-jelmezekbe is öltözhetnek a buli kedvéért. Persze miután átvették különleges, foszforeszkáló érmeiket.

 

A hűvösebb idő ellenére megéri felkeresni néhány tópartot.
Fotó: Patrick Pleul/DPA-Zentralbild/ZB

 

Horgászat

November 3., szombat – Dunavarsány

Egyéni, feeder horgászverseny, amelynek győztese egy évre megkapja a Cold Water Feeder Challenge-vándorkupát, s a nevét is rágravírozzák. Nevezési díj 8000 forint, amely tartalmazza az ebédet, a napijegy árát és a díjazást.

 

Túrázás

November 3., szombat – Dinnyés

A Dinnyési-fertő megfigyelőtornyából látható, amint beözönlenek a tóra a vadludak, amelyek egy három kilométeres túrát követően tekinthetők meg. Találkozó 15 órakor a helyi Rózsa utca és Rákóczi utca sarkán lévő gólyafészek alatt.

 

Futás

November 3., szombat – Budapest

BBU HalloweenRun futóverseny a kőbányai pince- vagy alagútrendszerben. Rajt délben a KÖSZI-től, vagyis a Rottenbiller parkból. A versenyzők 0.3, 0.7, 4, 7 vagy 21 kilométeres távok közül választhatnak.

 

Futás

November 3., szombat – Kecskemét

Különös verseny a helyi szabadidőközpont területén. Délelőtt 9.50-től a hatórás futam startol, majd 11.15-től a négyórás, 13.15-től a kétórás, míg 14.15-től az egyórás. Előbbire csak 18, a négyórásra pedig 16 éven felüliek nevezhetnek.

 

Túrázás

November 3., szombat – Budapest

Rajt és cél a II. kerületben található Kájoni János Ferences Közösségi Háznál lesz, közte egy megterhelő 33 kilométeres, nagyjából 9 óra szintidő alatt teljesíthető túra. Nevezési díj 1800 forint, de a 14 éven aluliak már 850 forintért elindulhatnak.

 

Horgászat

November 4., vasárnap – Dunavarsány

A maximális 30-as létszám régen betelt, sőt október végén túl is lépte, de az esetleges visszalépések révén még reménykedhetnek mások is. A nevezési díj 6000 forint.

 

Futás

November 4., vasárnap – Mór

Kemény terepfutóverseny a Vértesben. Az indulóknak a 10.5 kilométert két óra, a 20.5 kilométert négy óra, míg a 30.5 kilométert hat óra alatt kell teljesíteniük. A nevezési díj 6, 7 és 8000 forint.

 

Horgászat

November 4., vasárnap – Dunavarsány

Folytatódik a 6. Úszós-kupa, amelyen match botot is lehet használni a jobb halfogás érdekében. Természetesen rakós bot is engedélyezett, amelynek hossza legfeljebb 13 méter lehet. A versenyzők egymással szemben ülhetnek mindkét oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.