Fontosabb események az 1. héten!

Már az új esztendő első napján választhatunk kerékpárverseny, túrázás vagy felkészítő futás közül, de az amatőr sportolók a következő néhány napban sem maradnak mozgáslehetőség nélkül.

Kerékpározás

Január 1., kedd – Budapest

Jótékonysági verseny, amelyre a résztvevők az ezerforintos nevezési díj mellett további összegekkel járulhatnak hozzá régi kerékpárok felújításához, majd rászorulóknak adományozásához. Verseny a Pólus Centernél dél és 16 óra között.

 

Futás

Január 1.,kedd – Budapest

A terv 20.19 kilométer megtétele az új év első napján, de valójában a táv szabadon választott, mert bárki bárhol csatlakozhat a csoporthoz. Kellemes tempójú kocogás a BSI csepeli futónagyköveti csoporttal a Kis-Duna partján, a csepeli oldalon a nullás hídig, a soroksári oldalon vissza a Gubacsi hídig. Rajt a csepeli papírgyár parkolójából (Duna utca), frissítés egyénileg.

 

Túrázás

Január 1., kedd – Sopron

Évnyitó családi túrázás a Károly-kilátó melletti játszótérhez, családoknak, 5 kilométeres távon. Rajt 14 órakor a Prinz-pihenőtől, a Lővér fürdő felső parkolójától.

 

Futás

Január 2., szerda – Budapest

Erdei futás 20 órai rajttal, 9 kilométeren. Találkozás az újpesti síiskola (Óceánárok utca) parkolójában. Nem verseny, vagyis a lassabban haladókat rendre bevárja a mezőny.

 

Túrázás

Január 5., szombat – Mezőberény

A Kettős-Körös és holtágai mentén 10, 20 és 30 kilométeres távok közül lehet választani, a szervezők félúton uzsonnával, forralt borral és teával várják a túrázókat. Rajt a mezőberényi Piac tértől, megközelítése a vasútállomástól a zöld négyzet jelzés vonalon úgy 1500 méter, de a buszállomástól csak 100 méter. Cél a Vad-Ász sörkertben, szintén a Piac téren.

 

Az időjárás sosem lehet akadály, futni réteges öltözködéssel is lehet.

 

Futás

Január 5., szombat – Budakalász

Terepfutás 4.5 és 11.1 kilométeres távokon. Rajt 11 órakor a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház előtt. Előnevezés január 3-ig egységesen 2000 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak, helyi lakosoknak és fogyatékkal élőknek azonban csak 1000, de a helyszínen már 3000, illetve 1500.

 

Túrázás

Január 5., szombat – Budapest

A Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete 20. alkalommal rendezi meg újévi 22 kilométeres eseményét, amelynek útvonala némileg módosult, így érdemes a helyszínen (II. kerület, Palotás Gábor Általános Iskola, Ötvös János utca 7.) érdeklődni. Rajt 7 és 10 óra között, nevezési díj 2000 forint.

 

Futás

Január 5., szombat – Gúta, Szlovákia

Maratoni és félmaratoni verseny egyéni és csapatban indulóknak. Rajt 10 órakor, mivel azonban a maratoni táv időkorlátja hat óra, a lassabban haladóknak lehetőségük nyílik 9 órakor elindulni, de eredményüket nem számítják be a versenybe.

 

Túrázás

Január 5., szombat – Csákberény

Borkóstolási lehetőség az Ezerjó borút borospincéiben a Pinceszer teljesítménytúrán. Az úgynevezett hosszúlépés 21, a kisfröccs csak 14, míg a szóda csupán 7 kilométer. Rajt minden esetben a helyi művelődési ház elől, ahol meleg egytálétel rendelhető ebédre. A túrán összesen 300 főt képesek a szervezők indítani ellátással és helyszíni díjazással.

 

Túrázás

Január 5., szombat – Herend

A hozzávetőlegesen 9.5 kilométer hosszú túra Kauker Mártonnak, a herendi általános iskola egykori igazgatójának állít emléket. Rajt reggel 8 órakor, nevezési díj 1000 forint, de diákoknak ingyenes, míg a nyugdíjasok 200, herendiek 400 forint kedvezménnyel indulhatnak.

 

Magasabb területeken a hó és a hideg is nehezítő lehet a túrázóknak.

 

Túrázás

Január 5–6., szombat–vasárnap – Nagykovácsi

Nagy volumenű túra, mivel 16. alkalommal a Budai-hegység távoli csúcsait, 11. alkalommal a Budai-hegység még távolabbi csúcsait és másodszor a Budai-hegység közeli csúcsait rendezik meg. Feladat, a téli éjszakában megadott időn belül sikeresen felkeresni néhány csúcsot. A részletes és hosszú ismertető érdekében a bhtcs.hu weboldalat érdemes felkeresni.

 

Túrázás

Január 6., vasárnap – Pomáz

Családias túra a Nagy-Kevélyhez, indulás 9.30 órakor a pomázi HÉV-állomástól, a 15 kilométeres szakasz érinti az Osztoly-tetőt és a Mackó-barlangot is, a Nagy-Kevély után pedig a budakalászi Lenfonó HÉV-állomásnál ér véget.

 

Túrázás

Január 6., vasárnap – Balf

Harmadik felkészítő túra a januári Fertő-tó-kerülő túrára, a 40 kilométeres távot a mezőny együtt teszi meg, reggel 7 órától a balfi Zsolnay-kúttól indulva. Kiszállási lehetőségek minden esetben a buszmegállóknál, 4 vagy 35 kilométernél Fertőboznál, 8 és 32 kilométernél Hidegségben, 10 és 30 kilométernél Fertőhomoknál, 12 és 28 kilométernél Hegykőn, illetve 17 kilométernél Sarródon. A részvétel ingyenes, de az egyesület megköszöni a támogatást.

 

Túrázás

Január 6., vasárnap – Kallósd

Téli zalai körtúrák 3, 10 és 20 kilométeren. A helyi Faluháztól (Kossuth Lajos utca) 8 és 10 óra között indulhatnak a résztvevők, s érintik többek között az Árpád-kori kerektemplomot, Kehidakustányban a Deák-kutat, illetve a Szent László-kápolnát.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta komoly versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság
Hallucinált, és dekoncentrált volt, de teljesítette a kitűzött célját
Megvédte a címét, 41 óráig volt a pályán, a legendás versenyről viszont lemondott

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.