Fontosabb események az 51. és 52. héten!

Karácsony közeledtével érthetően nagyon kevés eseményt rendeznek a következő napokban, ellenben az ünnep után számos teljesítménytúrával és futóversennyel fejezhetjük be az esztendőt.

Futás

December 22., szombat – Dunavarsány

Versenyközpont, rajt és cél a Petőfi Művelődési Ház. A gyermekek 500 méteren és egy kilométeren, a felnőttek 3.5, 7 vagy 10.5 kilométeren indulhatnak.

 

Túrázás

December 23., vasárnap – Felsőtárkány

Mákosbejgli-túra 25/18/10/6 – A túra család- és kutyabarát, a rajtnál adományt gyűjtenek a füzesabonyi állatvédőknek. Mindenki melegen öltözzön fel, váltó ruha ajánlott. Nappali túra, de mivel korán sötétedik, a hosszú távú túrára jelentkezők gondoskodjanak fejlámpáról.

 

Túrázás

December 28., péntek – Velem

Évzáró teljesítménytúra a Kőszegi-hegységben – Érdemes időben jelentkezni, mert a vezetett túrán hetvenen vehetnek részt. 20.6 kilométert kell megtenni, nagy a szintkülönbség, sok a járatlan, jelzés nélküli szakasz. A cél az, hogy a túrázók felfedezzék a Kőszegi-hegységet.

 

Horgászat

December 29., szombat – Dunavarsány

Az év utolsó horgászversenye a Moby Dick-tónál. A nevezési díj 7000 forint, a szabályok ugyanazok, mint a korábbi viadalokon.

 

Túrázás

December 29., szombat – Fülöpszállás

Téli strázsa 9/18 – Az évbúcsúztató teljesítménytúra az Izsák közigazgatási területén lévő „Vadasban” lesz. A résztvevők ízelítőt kapnak Felső-Kiskunság homokbuckás, változatos erdőkkel borított területéből, valamint változatos állatvilágából is.

 

Futás

December 29., szombat – Tarcal

A Tarcal–Tokaj kört másodszor rendezik meg, a helyi Majoros pincészettől 5, 10 és 21 kilométeres távokon lehet indulni 9 és 10 óra között. Az eredményhirdetést követően tombola is vár a résztvevőkre.

 

Túrázás

December 29., szombat – Pécsvárad

Dombay-maratoni/Dombay-tó 35/30/25/15 – A legkisebb, 15-ös táv kivételével a túrázók hosszabb távról rövidebb távra, illetve rövidebb távról hosszabbra menet közben is átnevezhetnek. Szálláslehetőség a túra előtt és után is a jelentkezők rendelkezésére áll.

 

Futás

December 29., szombat – Csömör

Terepfutóverseny négy és 17 kilométeren. Előnevezés december 27-ig lehetséges, ebben az esetben csak 1800 forint az indulási költség, a helyszínen már 3000 forint.

 

Túrázás

December 29., szombat – Szentendre

Sebő Ödön-emléktúra 55/40/30/20/10 – Kutyabarát túra, ezért a túrázni vágyók bátran magukkal vihetik hűséges négylábú társaikat. Az útvonal erdészeti területen vezet a Pilisben, a szervezők mindenkit arra kérnek, hogy elemlámpát és láthatósági mellényt vigyenek.

 

Túrázás

December 29-30., szombat-vasárnap – Gyöngyössolymos

Téli tüdőtisztító túlélőtúra – Sokaknak kevés a „hagyományos” túlélőtúra, a szervezők nekik kedveskednek. A túra legfőbb jelszavai: téli, extrém, tájékozódási, csapatverseny. A sikerhez tájékozódási ismeret, hidegtűrő-képesség és csapatmunka kell.

 

Futás

December 30., vasárnap – Balatonlelle

Szilveszteri futógála közvetlenül a Balaton partján és a környező utcákban. Az óévbúcsúztató vagy újévköszöntő eseményen a kiválasztott táv (2019, 4250 vagy 8500 méter) megtehető futva, sétálva, babakocsival vagy akár négylábú házi kedvenc társaságában is.

 

Túrázás

December 30., vasárnap – Csopak

Örsi-Somlyó 32/18/8 – Évzáró teljesítménytúra az alsóörsi Somlyó-hegy, valamint a Balaton bűvöletében. Minden táv körtúra, a legrövidebb a község útjain vezet, a hosszabbak azonban bejárják a környéket.

 

Futás

December 30., vasárnap – Miskolc

Szilveszteri futótúra – A résztvevők az útvonalat a futás, a kocogás és a gyaloglás terepviszonyokhoz igazodó váltogatásával teszik meg túravezetővel. A táv nyolc kilométer, a Gyík-csoport szintideje 60, míg a Csiga-csoporté 90 perc. Csak nem dohányzók jelentkezhetnek.

 

Túrázás

December 30., vasárnap – Dorog

Szuperkatlan 30/SÁRA 15 – Második alkalommal rendezik meg a zsír- és bejgliégető túra téli különkiadását. A túra a Kinizsi Százas katlanként elhíresült szakaszán halad, alighanem dermesztő fagyban. A rajt nem délben, hanem a tavaly megszokott reggeli időpontban lesz.

 

Futás

December 31., hétfő – Zalaegerszeg

Az úgynevezett kezdő maratoni távra (3.5 kilométer) ingyenes a nevezés, ellenben a 10 kilométerre már 5000, míg a 24 és 41 kilométerre egyaránt 6000 forint. Minden résztvevő 15 és 17 óra között a rajtszám felmutatásával díjmentesen igénybe veheti a fedett uszoda szolgáltatásait.

 

Futás

December 31., hétfő – Agárd

Szilveszteri pezsgőfutás a Velencei-tó körül, az idén már 34. alkalommal. Helyszíni nevezésre csak korlátozott számban, legfeljebb 50 főig, az előre megrendelt és chippel ellátott rajtszámok függvényében lehetséges. Agárdról indulva 4.5 vagy 12 kilométeres távokra lehet nevezni, míg a 30 kilométer megkerüli a tavat.

 

Túrázás

December 31., hétfő – Budapest

Szilveszter BIT – Minden indulót szívmelengető, lélekerősítő védőitallal, a beérkezőket virslivel, valamint forró teával várják, éjfélkor pedig pezsgővel vagy gyerekpezsgővel köszönthetik az újévet. Szintidő nincs, a résztvevőknek legkésőbb éjjel 2 órára be kell érniük.

 

Túrázás

December 31., hétfő – Gyöngyös

Szilveszter Kékesen 28/14/6 – A leghosszabb, 28 kilométeres távra vállalkozóknak érdemes tudniuk, hogy kétszer kell felmenniük a Kékesre, fél távnál (a rajt-célban) lehetőség van frissíteni. A túra felettébb extrém, mivel hó és rendkívül fagyos szél is lehet.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.