Heti aktuális: bringafesztivál Csömörön

Profiknak vagy egyesületben versenyzőknek rendezett verseny, amelyre idén már hetedszer kerül sor, s amelyre a helyszínen már nem lehet nevezni. Egyéb fontosabb események a 26. hétről!

Kerékpározás

Június 27., csütörtök – Debrecen

Egyéni időfutam-bajnokság. A Debrecen-Bocskaikert mellett található 354-es, 35-ös és 4-es számú főút közötti 11 kilométeres szakasz a bringásoké.

 

Túrázás

Június 27., csütörtök – Biatorbágy

Tájékozódás az erdőben, esetleg feljutni egy csúcsra, egyaránt önbizalmat ad a gyerekeknek. Négy alkalommal a nyári szünidőben kipróbálhatják a fiatalok, mennyire mozognak otthonosan a természetben. Mindössze ezer forint ellenében lehet jelentkezni a salamongabriella85@gmail.com e-mail címen. A pontos programot, indulási és találkozási helyszínt is erről a címről kapja meg az érdeklődő, annyi biztos, hogy Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Páty és Telki szerepel a tervben. A túrák 5 éves kortól ajánlottak.

 

Futás

Június 27., csütörtök – Budapest

Szent Iván-éji száguldás – A Margitszigeti Atlétikai Club negyedszerre hirdeti meg a kötetlen, bohém jellegű, háromórás váltóeseményét, amely során a háromfős csapatoknak, baráti társaságoknak 30 kört – összesen 30 kilométert – kell teljesíteniük a kijelölt pályán.

 

Kerékpározás

Június 29., szombat – Csömör

Idén ez már a 7. Csömöri bringafesztivál, profiknak vagy egyesületben versenyzőknek rendezett nagydíj, amelyre nem lehet a helyszínen nevezni, kizárólag az ODiN-rendszeren keresztül. A verseny helyszíne a helyi Bulgárkert, ahol csapatonként csak egy gépjármű és egy sátorhely foglalható, a többi gépjármű 900 méterre a pályától a helyi sportcsarnoknál parkolhat. Távok: 500 méter, illetve 1, 2, 3 és 4 kilométer.

 

Túrázás

Június 29., szombat – Győr

A Kinizsi TE nyílt emléktúrát szervez a győri csata 170. évfordulója alkalmából a Győr–Abda útvonalon. Találkozó 9 órakor a győri pályaudvaron, a távolság mindössze 10 kilométer.

 

Futás, evezés

Június 29., szombat – Zebegény

Hungaroman panorámafutás és kajakverseny – A résztvevők bejárhatják a leglátványosabb helyeket, élvezhetik a Dunára néző panorámát, és a folyón evezve csodálhatják a Dunakanyar festői hegyeit. Összesen 45 kilométert kell megtenni földön, és 18-at a Dunán.

 

Kerékpározás

Június 29., szombat – Heves

Tisza-menti kerékpáros túra – Alföldi erőpróba a Tisza mentén, mindenki talál magának megfelelő távot. Bukósisak használata nem kötelező, de ajánlott, kiskorú csak felnőttel indulhat el. Az útvonalak nagyon kis forgalmú aszfaltos országúton, illetve a gáton vezetnek.

 

Úszás

Június 29., szombat – Révfülöp

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzését követően szinte biztosra vehető, hogy szombaton megrendezik a 37. Balaton-átúszást. A mezőny hagyományosan az északi partról úszik a délire, Révfülöpről indulva egy 5.2 kilométere távot megtéve érkezik Balatonboglárra.

 

Túrázás

Június 29., szombat – Markaz

Magamvadon – Adománygyűjtő teljesítménytúra, a befolyt összeget idén is arra fordítják, hogy megvalósíthassák a Magamvadon nevű programot az állami gondozott fiataloknak. Az 53 és a 42 kilométeres távra ajánlott felszerelés az elemlámpa, a fejlámpa.

 

Akadályfutás

Június 29-30., szombat-vasárnap – Eplény

Magyarországon először rendeznek Spartan Trifecta hétvégét, azaz a kétnapos esemény alatt mindhárom klasszikus távot, a sprintet (5-8 km, 20 akadállyal), a supert (minimum 13 km és 25 akadály) és a beastet (minimum 20 km és 30 akadály) is teljesíteni lehet.

 

Futás

Június 30., vasárnap – Budapest

Szent László-napi futás – Az idén megint megrendezik a Szent László-napokat Kőbányán, amely részeként a futók is újra rajthoz állhatnak. Különböző távok közül választhatnak az érdeklődők: az ovis, a sulis, a családi futamok után a közép- és a hosszútávoké a főszerep.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.