Heti aktuális: bringatúra a Naplás-tóhoz

Pénteken, a nemzeti ünnepen piknikezéssel egybekötött családi kerékpározáson lehet részt venni a fővárosban, másnap pedig Badacsonytomajban. Egyéb fontosabb események a 11. hétről!

Futás

Március 15., péntek – Vácrátót

Már a 20. Futapest vácrátóti terepfutóversenyt rendezik két távon (5 és 12.4 kilométer), rajt 11 órakor. Versenyközpont a helyi Petőfi Sándor Általános Iskolánál.

 

Kerékpározás

Március 15., péntek – Budapest

Családi bringatúra a Naplás-tóhoz, indulás 10 órakor a kőbányai Szent László téren lévő templomtól, várható visszaérkezés 15-16 óra körül. A táv 30 kilométer a Szent László tér, Rákospatak-kerékpárút, Naplás-tó, Szilas-patak, Veres Péter-bringaút, Szent László tér útvonalon. Ha az időjárás engedi, a Naplás-tónál piknikezés, mindenki azt ehet, amit magával vitt. A részvétel ingyenes.

 

Futás

Március 15., péntek – Budapest

Idén már a 13. Imre-Lőrinc futóversenyt rendezik meg a pestszentimrei Sportkastélynál. Rajt 10 órakor, s a résztvevők 300 és 700 méter, illetve 2, 3 vagy 8 kilométer közül választhatnak. A futószámok mellett 8000 méteren kerékpáros, babakocsis és handbike versenyt is rendeznek.

 

Kajakozás

Március 15-17., péntek-vasárnap– Hévíz

Téli szezonzáró hétvége, találkozó 9 órakor a Hévízi-tónál, ismerkedés a felszereléssel, vízre szállás, 2-3 óra evezés tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között a meleg, gőzölgő patak vízén, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer. A kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Kenuzás

Március 16., szombat – Szob

Ötórás, könnyen teljesíthető kenuprogram Budapesttől egy óra távolságra az Ipolyon Ipolyszalka és Szob között. Találkozó a szobi vasútállomáson, a restiben 10 órakor, a túra kezdőpontjáig, Ipolyszalkáig mikrobusszal lehet eljutni. Az útvonal első részben, úgy másfél óra és hét kilométer evezést követően rövid pihenő (étel, ital), majd további hat kilométer evezés következik Szobig. A program ára 7500 forint, amely tartalmazza a kenuk bérletét teljes felszereléssel és szállítással, a túrakíséretet vízen és szárazon, a résztvevők szállítását Szob és Ipolyszalka között, forró teát és forralt bort, illetve némi harapnivalót. Gumicsizma használata feltétel.

 

Futás

Március 16., szombat – Németbánya

BakonyRUN 4.0 akadályfutó-verseny, amely megmutatja a Bakony legkeményebb arcát, a rövid, mindössze kilenc kilométeres távon ugyanis 15emberpróbáló akadályt kell leküzdeni. Érdemes igyekezni a nevezéssel, mert a versenyen csak 600-an indulhatnak.

 

Futni nem csak sík terepen, aszfaltozott úton lehet.

 

Horgászat

Március 16., szombat – Dunavarsány

Az idei Szuperkupa első fordulója a Moby Dick-tónál. Nevezés ezúttal 10 000 forint, amely azonban az ebédet, illetve a kiemelt díjazást is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Kerékpározás

Március 16., szombat – Badacsonytomaj

Élménytúra és nem verseny, nevezési és részvételi díj nincs, viszont kötelező az előzetes regisztráció március 14-én éjfélig. A táv 38 kilométer a helyi strandtól indulva, majd visszaérkezve. Egész napos programok is várják a családtagokat, játékpark, lemezlovas, illetve oldtimer kerékpárok kiállítása.

 

Túrázás

Március 16., szombat – Pilisszentlélek

Ebben a hónapban elkezd rügyezni és színesedni az avar, az északibb részeken még lehet hóvirág, máshol már ibolya és fekete hunyor virágzik. Vezetett túra Balogh Tamással, találkozás 10 órakor a helyi kocsmában, ahol az erőgyűjtés után a túrázók megnézhetik a Pálosok romjait, a Szakó-nyerget, a Sáros-Bükk forrásait, majd fel Dobogókőre egy újabbösszesen hozzávetőlegesen úgy 15 kilométer. A túravezetés díja ezer forint.

 

Futás

Március 16., szombat – Pilisszentkereszt

Június elején rendezik meg a Solomon Ultra Trail Hungary futóversenyt, amelynek egyik útvonalbejáró közösségi futását rendezik meg szombaton a Dobogókő-Lukács-árok-Szentfa-kápolna-Prédikálószék-Varga-lósz-Királyvölgy-Dobogókő útvonalon.
Találkozó Dobogókőn a parkolóban, a táv 16 kilométer, 800 méteres szintemelkedéssel. Csak azoknak ajánlott, akik rendszeresen futnak hasonló távokat. Indulás 9 órakor, egy perccel sem később. A részvétel ingyenes.

 

Túrázás

Március 16., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 10 és 14 óra köztt lehet gyalogtúrát tenni a Pálosok-útján, vagyis zarándoklat a salföldi Pálos-kolostorromhoz. Hat éves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Akadályfutás

Március 16-17., szombat-vasárnap – Budapest

Az akadályfutás szerelmesei saját fesztiválon sportolhatnak az angyalföldi Sportközpontban. Az első napon kiscsoportos edzések más-más edzővel és edzésformával, színpadi közös edzések, dárdadobás, kötélmászás, illetve több mint 20 méteres páros akadálypályás verseny, egész nap fantasztikus akadályokkal! Második nap a családok és a gyermekek napja, kicsik és nagyok megismerkedhetnek az akadályfutással és egész nap kipróbálhatják magukat a csarnokban felállított hatalmas akadálypályán.

 

Horgászat

Március 17., vasárnap – Dunavarsány

Kezdetét veszi az idei Ponty-kupa-sorozat a Moby Dick-tónál. A hat versenyből álló eseményből egyet lehet kihagyni, aki ötön részt vesz, helyezése után pontot kap, és az első három helyezett decemberben az év végi vacsorán névre szóló díjazásban részesül. Etetőanyag határértékek: három kg száraz etetőanyag, két kg szemes (kukorica, búza, magvak), két liter élő (csonti, pinki, giliszta), illetve fél liter etetőszúnyog a hozzá adott földdel. Legfeljebb négy levél tűzőszúnyog tehető a horogra. Nevezés díj 8000 forint, amely az ebédet is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Futás

Március 17., vasárnap – Budapest

Közösségi futás nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekeknek is. Tervezett találkozó 9.40-kor a Normafánál a rétes büfé előtt. Gyerekek a zöld füves részen, pár kis futókör után akadályok vételének gyakorlásával készülhetnek a helyi játszótéren. Közben a felnőttekre nehéz útvonal vár, három kilátóval, a libegő mentén, s néhány feladatot is teljesíteniük kell. A tervezett útvonal távolsága 12.5 kilométer.

 

Túrázás

Március 17., vasárnap – Diósjenő

Kőről kőre a Börzsönyben, mindössze ezer forintos nevezési díj ellenében. A diósjenői vasútállomástól 10.2, 21.1 vagy 40.7 kilométeres túrára lehet indulni, illetve 4, 8 vagy 10 órás természetjárással lehet kalkulálni.

 

Horgászat

Március 17., vasárnap – Dömsöd

Az idei Préri-kupa első selejtezője, amelyre a nevezési díj 8000 forint. Az első három helyezett egy-egy napijegyet kap ajándékba, illetve a győztes még egy kétszemélyes svédasztalos ebédmeghívásnak is örülhet. Sorsolás nevezési sorrendben, de a késve érkezők a sor végére kerülnek.

 

Kenuzás

Március 17., vasárnap – Hévíz

Jótékonysági túra, amelynek bevételét az Erdőmentők Alapítványnak ajánlják a szervezők. Az Alapítvány fő tevékenységei közé tartozik a tudatos fogyasztás oktatása és tájékoztatás, az erdő- és vadállat védelem, valamint az erdők rehabilitációja erdőgondozással, faültetéssel és szemét eltávolításával. Találkozó 10.30 órakor Hévízen, evezés négyszemélyes kenukban a patakon, délután szabadprogramos gyógyfürdőzés Hévízen vagy Kehidakustányban. A végállomáson tea és forralt borozás. A túra időtartam 2.5 óra, távolsága tíz kilométer. Részvételi díj 6500 forint, amely tartalmazza a vízi oktatást, evezést a Hévízi-patakon, belépőjegyet a Nemzeti Parkba.

 

Futás

Március 17., vasárnap – Ócsa

Országfutás az UFÓ (Utcai Futás Ócsán Sportegyesület) szervezésében. Az első tavaszi eseményen ismét Felsőpakony felé megy az útvonal, zömében terepen, összesen úgy 13 kilométeren. Felsőpakonyban frissítés várja a résztvevőket.

 

Túrázás

Március 17., vasárnap – Budakeszi

Családias túra a Budai-hegységben, indulás 10 órakor a Szépjuhásznétól, menet közben több kilátó is megtekinthető, a táv hozzávetőlegesen csupán 11 kilométer, vagyis úgy öt óra több pihenővel egybekötve. Maximális létszám 30 fő.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.