Heti aktuális: citycross Zalaegerszegen

Akadályokkal nehezített pálya várja a városi bringázás szerelmeseit a szombati délután, s az ezerötszáz méteres kör többszöri teljesítése a cél. Egyéb fontosabb események a 27. hétről!

Túrázás

Július 2., kedd – Sukoró

Jucus halála elnevezésű esti túra a Velencei-hegység központi részének legszebb völgyeiben. Gyülekező 19.30-tól a helyi református templomnál, részvételi díj 800 forint,a túra hossza 11 kilométer, amely érinti a Borjú-völgyet, a Hurka-völgyet vagy a Csúcsos-hegyet. A lámpa kötelező felszerelés.

 

Túrázás

Július 2., kedd – Diósjenő

Idén is megérkezett a szentjánosbogár-rajzás, vagyis ismét megcsodálható a mécsbogarak világító, repülő tánca. Az állatok úgy 21.15-kor kezdenek világítani, s csupán 22 óráig látható e természeti jelenség. A séta ezért 20.40-kor indul, de részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com e-mail címre küldött jelentkezéssel lehetséges. Legalább 20 regisztrált jelentkezővel indul a túra, felnőtteknek 900, gyerekeknek 700 forintos áron.

 

Kajakozás

Július 4., csütörtök – Budapest

Evezés naplementében a Duna budapesti szakaszán. Indulás 17.30-kor a Római-parttól, érintve a Luppa-szigetet és a Szentendrei-Duna-ágat. Vízállástól függően bejárható a Tündér-sziget öble is. Jelentkezés a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Futás

Július 4-5., csütörtök-péntek – Verőce

Éjszakai terepfutóverseny három választható (15, 27, 50 kilométer) távval. Rajt 20 órakor a verőcei Duna-parton lévő Camelot Club Hoteltől. A részvétel nem igényel helyismeretet, minden verseny útvonalát a rajttól a célig egyedi fényvisszaverős szalagozással jelölik. Nevezési díj távtól függően 7 és 11 ezer forint között. További információ itt olvasható.

 

Túrázás

Július 4-5., csütörtök-péntek – Budapest

Idén már a harmadik Csütörtöki Csatangolót rendezik meg, amelyen egyszeri alkalommal a 100 kilométeres távot is beiktatták a programba. Rajt hajnali 5 órakor az Eurocenter bevásárlóközponttól, 10, 25, 10+25, illetve a 100 kilométeres távra. Nevezési díjak: 10 km 700, 20 km 1200, 10+25 km 1500, míg a 100 km 5000 forint.

 

SUP-ozás

Július 5., péntek – Göd

Naplementés túra, hozzávetőlegesen két óra evezéssel. Találkozó 18.30-kor Gödön, a Duna csárdánál. Deszkabérlés és a hozzá tartozó felszerelések 5990 forint. A túra minimális létszáma öt, maximális létszáma tíz fő. Jelentkezni 0620/236-6444-es telefonszámon lehet.

 

Ultrafutás

Július 5–7., péntek–vasárnap – Tiszafüred

A UPC Mobil Ultra Tisza-tó 111, az Ultrabalaton kiskörét 2019-ben harmadszor rendezik meg. Hasonlóan az Ultrabalatonhoz, az UTT-111 is tókerülő verseny, de feleakkora távon, 111 kilométeren. Futva vagy bringán, egyedül vagy csapatban, sőt idén először hajóban ülve is teljesíthető.

 

Evezés

Július 5-7., péntek-vasárnap – Rajka

Kizárólag sportosoknak ajánlott vízitúrázás. Találkozó az Aranykárász kempingben 18 órakor, első nap itt lesz a szállás, másnap Ásványrárón a Part kempingben. Vasárnapi célállomás Vámosszabadi, ez összesen úgy 90 kilométer evezést jelent a Szigetköz Duna-ágrendszerében.

 

Túrázás

Július 5–7., péntek–vasárnap – Diósjenő

Idén is megérkezett a szentjánosbogár-rajzás, vagyis ismét megcsodálható a mécsbogarak világító, repülő tánca. Az állatok úgy 21.15-kor kezdenek világítani, s csupán 22 óráig látható e természeti jelenség. A séta ezért 20.40-kor indul, de részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com email címre küldött jelentkezéssel lehetséges. Legalább 20 regisztrált jelentkezővel indul a túra, felnőtteknek 900, gyerekeknek 700 forintos áron.

 

Kerékpározás

Július 6., szombat – Budapest

A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért civil szervezet bringás napot tart, találkozó 9 órakor a Postás üdülő és csónakház előtt, majd közös kerekezés Szentendrére, ott egy lángos vagy fagyi elfogyasztása után indulás vissza. A rendezvény ingyenes.

 

Túrázás

Július 6., szombat – Salföld

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 10 órai indulással „túra a pálosok útján” elnevezéssel lehet csatlakozni egy zarándoklathoz a salföldi pálos kolostorromhoz. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

Július 6., szombat – Újhartyán

Futóest 2019 elnevezéssel rendeznek esti mezei terepfutó- és kutyás terepfutóversenyt. Dombok nincsenek, szinte sík terepen, erdőben és mezőn lehet futni, a táv mindössze 3.5 kilométer, az elszántabbak azonban kétszer vagy háromszor is teljesíthetik. Szintidő nincs, valamennyi táv teljesíthető kutya nélkül is. Rajt 18 órakor Újhartyán külterületén.

 

Kerékpározás

Július 6., szombat – Zalaegerszeg

Visegrád 4 Ladies – A nőknek rendezett versenysorozat második futama Zalaegerszegről indul. 1.2-es besorolású egynapos verseny.

 

Futás

Július 6., szombat – Nemesvámos

A szervezők három távval (5, 10.5 és 21 kilométer) készülnek az 1. Nemesvámos Trailre. A családok nevezését is várják, mert a gyerekeknek külön akadálypályát alakítanak ki. A legrövidebb távon már 12 évesek is indulhatnak.

 

Kerékpározás

Július 6., szombat – Zalaegerszeg

Citycross – Verseny városon belül, de kihívást jelentő, épített akadályokkal telerakott pályán. Egy kör 1500 méter hosszú, s a cél, hogy a versenyző egy óra alatt a lehető legtöbb kört tegye meg. Rajt 17 órakor.

 

Futás

Július 6., szombat – Budapest

A BSI csepeli futónagykövet szervezésében legfeljebb 50 résztvevővel rendeznek csoportos, családias hangulatú közösségi futást a Kis-Duna-parton. A gyerekfutam (500 méter) 19.45-kor rajtol, s a csepeli Daru-domb körül vezet az útvonal, míg az 5, 10 vagy 21 kilométeres futás 20 órakor indul a Duna-parton.

 

Kajakozás

Július 6., szombat – Szigetcsép

Családi kajaktúra, amelyre a találkozót 10.30-ra tervezik a szervezők a szigetcsépi Strand büféhez. Rövid oktatás és gyakorlás után a nádasokban lehet evezni, ebéd és fürdőzés egy szebb partszakaszon. A túra Ráckevén ér véget, ahonnan akár HÉV-vel is vissza lehet utazni Budapestre.

 

Futás

Július 6., szombat – Gerecse

Egykoron jelentős bányászat zajlott a Gerecse dombvidékén, most terepfutóversenyt rendeznek 6 és 21 kilométeren. Rajt 10 órakor, nevezés a kalandfutas.hu weboldalon.

 

Evezés

Július 6., szombat – Fonyód

Idén is megrendezik a Balaton-átevezést, amely Fonyódról rajtol, s ott is fejeződik be, s amelyen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Rajt 9 és 13 óra között tetszőleges időpontban lehetséges, visszafordító bója Badacsonyban.

 

Túrázás

Július 6., szombat – Sukoró

Kis barlangokat érintő természetismereti túra a Velencei-hegységben található Bodza-szurdokvölgyben. Találkozó 9.30-kor a sukorói református templomnál, a túra 13 kilométer, időtartama úgy hat óra, részvételi díj 1500 forint.

 

Futás

Július 6., szombat – Piliscsév

Terepfutás 8, 14 vagy 22 kilométeren, de lesz 1.5 kilométeres gyerekfutam, illetve 8 kilométeres kutyás futás is. Regisztráció kizárólag személyi igazolvány ellenében a pincesoron lévő versenyközpontban, ha nincs igazolvány, nincs versenyzés. A kutyás futamon résztvevőkre vonatkozó egyéb szabályok: kizárólag pórázzal vagy kutyás futóövvel lehet indulni, szabadon a kutya nem futhat és a rendezvény idején sem lehet szabadon, továbbá minden résztvevőnek biztosítania kell a kutya részére ivótálat és ivóvizet.

 

Piliscséven gyermekfutamot is rendeznek. Fotó: MTI

 

Kerékpározás

Július 6-7., szombat-vasárnap – Esztergom

Dunamaraton – A pályabírók a versenypályát 15.30-ig biztosítják, eddig az időpontig a versenyzőknek el kell jutniuk a Vaskapu limitpontig, ellenkező esetben a rendezők felírják a nevét, időeredményét és leveszik a rajtszámát. Ezt követően a versenyzőnek véget ér a verseny, s a limitponttól a közlekedési szabályok betartásával aszfaltúton kell betekernie az esztergomi célba. Távok: 10, 30, 65 és 115 kilométer.

 

Túrázás

Július 7., vasárnap – Csákberény

Természetismereti túra a Déli-Vértesben kialakított Panoráma tanösvényen. Gyermekbarát, a fiatalok egyebek mellett megismerhetik a cserszömörcés, molyhos tölgyes, virágos kőrises karsztbokorerdők világát, a tölgyes, gyertyános, magas kőrises, bükkös völgyek élővilágát. A túra 4.6 kilométer hosszú, s úgy háromórás. Indulás 9.30-kor a csákberényi gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum előtti parkolóból.

 

Kajakozás

Július 7., vasárnap – Esztergom

Indulás 10 órakor az esztergomi Prímás-szigetről, a Mária Valéria hídtól északra 200 méterre. A gyerek- és családbarát túrán Dömösön várható pihenő, s a Szentendrei-sziget kis ágán lesz a végállomás, nagyjából 17 órakor. ahol a túra végső állomása lesz. Aki autóval indul Budapestről, érdemes Visegrádnál leparkolnia, onnan távolsági busszal továbbutazni Esztergomig.

 

SUP-ozás

Július 7., vasárnap – Tihany

Előképzettség nélkül is lehet nevezni a SUP-versenyre, amely 14 órakor kezdődik a tihanyi strandon. A szervezők négyfős csapatok jelentkezését várják, nevezés 3600 forint fejenként, amely tartalmazza a SUP-deszka kipróbálását és a gyakorlási lehetőséget 10 és 14 óra között. A távot az aktuális időjárási és szélviszonyoknak megfelelően jelöli ki a szervezőbizottság, de közvetlenül a part mentén.

 

Kerékpározás

Július 7., vasárnap – Eger

Kerékpáros teljesítménytúra, végig aszfaltozott úton, három távon. Az Eger–Felsőtárkány–Eger útvonal úgy 18 kilométer, az Eger–Felsőtárkány–Bükkzsérc–Cserépfalu–Bogács–Eger rész már 68 kilométer, míg az Eger–Felsőtárkány–Bányahegyi-bejáró–Bükkfensík–Szilvásvárad–Bükkfensík–Felsőtárkány–Eger útvonal már 90 kilométer. A szervezők a Füzesabonyi Állatmenhely lakóit támogatják élelemmel, ezért a résztvevőktől is szívesen fogadnak egy-egy csomag tápot vagy doboz konzervet.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.