Heti aktuális: dömping a nyár végén

Gerecse-teljesítménytúra, Wizz Air Budapest Félmaraton, RunBogárd, főváros- és Balaton-kerülés, illetve számtalan SUP- és bringatúra várja a szabadidős sportolókat augusztus utolsó hétvégéjén.

Supozás

Napfelkelte a Dunán evezve. A résztvevők augusztus 25-én, szerdán 5.30 és 6 óra között találkoznak a Római-parton, a túra nagyjából 2.5 óra, és a Gellért térnél fejeződik be. SUP-bérlés 7000 forint, saját felszereléssel érkezőknek csak 3000 forint a részvétel. További információ és regisztrálási lehetőség a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Evezés

Balaton-megkerülő vízitúra augusztus 25. és 29. között. Találkozó szerda reggel 9 órakor Fonyódligeten, indulás Siófok irányába. Tervezett szálláshelyek: Szántód/Zamárdi, Balatonkenese, Balatonakali, Balatongyörök. Visszaérkezés Fonyódligetre vasárnap 16 órakor. Részvételi díj 35 ezer forint, amely tartalmazza a szervezést, vezetést, hajóbérlést, evezőbérlést, mentőmellényt és egyéb felszereléseket, illetve az esti bográcsozások költségeit. A szállás egyénileg fizetendő szálláshelyenként. Jelentkezés és bővebb információ a 20/287-7203-as és a 70/418-5650-es telefonszámokon, illetve az info@bodritura.hu e-mail címen.

 

Supozás

Naplementével egybekötött supozás a Czuczor-szigetnél augusztus 27-én, pénteken. A időtartama nagyjából három óra, találkozópont ezen a helyen 17 és 17.30 között. Jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges, deszkabérlés 9000 forint, de saját deszkával érkezőknek csak 4000 forint a részvétel. Mindössze 15 deszka bérelhető.

 

Supozás

Augusztus utolsó hévégéjén nomád SUP-tábor a Cseke-szigeten. Kezdési időpont augusztus 27., péntek déltől vasárnap 10 óráig. Pénteken ebéd, vacsora, szombaton háromszori étkezés, míg vasárnap reggeli jár a résztvevőknek, akik mindössze 28 ezer forintért még háromágyas szobákban is aludhatnak. Maximális létszám 30 fő. Jelentkezés a nomadsuphungary@gmail.com e-mail címen vagy Nagy Gábornál a 70/684-1232-es telefonszámon.

 

Túrázás

A Vérkör egy 77 kilométeres teljesítménytúra a Vértesben. Az idén augusztus 28-án, szombaton rendezik meg, és bár az útvonal a rendszeresen túrázóknak ismerős lehet, ezúttal az óramutató járásával ellenkező irányban kell haladniuk. Gyalog vagy futva is teljesíthető, de kerékpárral nem. Létszámkorlát 455 fő. Rajt Oroszlányból a Szent Borbála térről 6 óra és 7.30 között. Szintidő 18 óra, a cél éjfélkor bezár. További részletek itt.

 

Kerékpározás

Fővároskerülés bringával augusztus 28-án, szombaton 8 órától. Indulás és érkezés a Déli pályaudvarnál, a túra hossza nagyjából 40 kilométer. A tempó gyermekbarát (15-20 km/h), megállási lehetőségek lesznek pihenésre, evésre, ivásra, fotózásra. Információért érdemes felkeresni az esemény Facebook-oldalát.

 

 

Futás

Védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni a 4. Garmin Patakparti futónapon augusztus 28-án, szombaton. A jól ismert biztonságos pályán 8 és 16 kilométeres távok közül lehet választani, míg a gyerekek az 1 kilométeres utánpótlásfutamon állhatnak rajthoz. Alapvető információk és nevezési felület az esemény honlapján.

 

Kerékpározás

Kerékpáros teljesítménytúra augusztus 28-án, szombaton Kecskemét körül közigazgatási határain kívül, alacsony forgalmú közutakon. A résztvevők három távon mérhetik fel erejüket, a 2. Családi Szép Kihívás 16, a 6. Szép Kihívás 204, míg a 2. Nagyon Szép Kihívás 254 kilométer. Hivatalos túrakiírás a turakiiras.szepkihivas.hu, nevezés pedig a nevezes.szepkihivas.hu weboldalon.

 

Kerékpározás

Könnyű bringatúra a Visegrádi-hegységben augusztus 28-án, szombaton 10 órai indulással. A táv 26 kilométer, gyülekező 9:30-tól a visegrádi Nagyvillám sípálya parkolójában. A túra ingyenes, de regisztrálni kell, időtartam nagyjából két óra. Bukósisak viselése kötelező, gyerekeknek 10 éves kortól vagy 24-es bringától javasolt a túra.

 

Futás

Augusztus 28-án, szombaton rendezik meg a 2. Crazy5K Sprintet Kecskeméten, a résztvevőknek a két kilométer futás után kétszáz méter hosszú óriás felfújható akadálypályán kell átküzdeniük magukat. Nevezés itt lehetséges. Védettségi igazolvány nem szükséges, de a versenyzőnek be kell töltenie 6. életévét, és cipőben el kell érnie a minimum 120 cm magasságot, míg a 9. életévét be nem töltött versenyzőnek felnőtt felügyelet mellett kell futnia. További információ a sprint@crazy5k.com e-mail címen kapható.

 

Kerékpározás

Mátra Mountain Bike Maraton a mátraszentistváni Síparkban augusztus 28-án és 29-én. A bringások három táv közül választhatnak, a hosszútáv (92 km) 10 órakor, a középtáv (46 km) 10:10-kor, míg a rövidtáv (31 km) 10:40-kor rajtol. További részletek a matramaraton.hu weboldalon.

 

Túrázás

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ebben az évben pedig április helyett augusztus 28-án és 29-én rendezik meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát, immár harminckilencedik alkalommal. Ahogy a korábbi években, úgy most is tilos kerékpárral, valamint kutyával túrázni. Rajt és cél Tatabányán a Szent Borbála tér 1. szám előtti területről. A rövidebb távokra (30, 20 és 10 km) vasárnap kerül sor, de minden lényeges információ megtalálható az esemény weboldalán.

 

Futás, kerékpározás

Tavaly elmaradt, pontosabban online eseményként rendezték meg a Nyakvágó félmaratonit, az idén azonban újra a hagyományos lebonyolítást ígérik a szervezők. Lényegében terepfutó verseny, amelynek a leghosszabb távját mountain bike kerékpárral is meg lehet tenni – külön kategóriának számítva persze. A bringásoknál a szintidő három óra, s a részvétel alsó korhatára a betöltött 16. életév vagy aláírt szülői engedély. A táv: 22.5 kilométer. Futóknál a félmaratoni mellett 14, 7.3 és 3 kilométeres táv közül is lehet választani. További információk ezen a felületen.

 

Futás

Idén már a 36. Wizz Air Budapest Félmaratont rendezik meg a fővárosban, ezúttal augusztus 28-án és 29-én. Magyarország kedvenc félmaratoniján egyéniben, párban vagy trió tagjaként is lehet indulni. Az útvonalról rálátni a Budai Várra, a Gellért-hegyre vagy a Duna-partra. Idén újra a 10 kilométeres táv is szerepel a programban, a Lágymányos-kört pedig bárki teljesítheti, aki még nem áll készen a hosszabb távokra. Fontos információk ezen a felületen, míg a nevezés ezen érhető el.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

 

Futás

RunBogárd futóverseny és családi sportnap augusztus 29-én, vasárnap a sárbogárdi Ifjúsági Parkban. A rajtszámokat 7 és 9.15 között lehet átvenni, a Mosolyfutam (1 km) 9.20-kor kezdődik, míg a többi versenyszám (5.25, 10.5, 15.75, 21 km) 10 órakor rajtol. Még több infó itt, nevezés itt.

 

Címlapfotó: Balogh Zoltán/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.