Heti aktuális: fel a Kékesre!

Az ország legmagasabb pontját gyalogolva, futva vagy kerékpározva is el lehet érni, majd nyomás vissza Mátraházára, s mindez tízszer megismételhető. Egyéb fontosabb események a 24. hétről!

Kajakozás

Június 9., kedd – Budapest

Találkozó 18 órakor a KSI népszigeti telepén, felkészülés és bemelegítés után indul az edzőkör a Hajógyári-sziget felé északi irányba, árral szemben. Részvételi díj 5500 forint, de jelentkezés kötelező a tballai30@gmail.com e-mail címen.

 

Fitnesz

Június 10., szerda – Budapest

Két éve heti rendszerességgel tartja ingyenes fitneszedzéseit a Decathlon csapata. Az órák látássérült fitneszkedvelőknek is ajánlottak, mert edzéselemeiket úgy állították össze, hogy könnyen és hatékonyan elsajátíthatók legyenek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy az edzőteremben csak a megfelelő számú sportoló lehessen. Az órát 17.30 és 18.30 között rendezik meg.

 

 

Kajakozás

Június 10., szerda – Budapest

Kajakozás oktatás a Molnár-szigetnél, a Soroksári-Kis-Duna-ágban. A program 17.30-kor kezdődik, tengeri kajakokban, nyugodt, szinte állóvízen. Részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza a felszerelést (tengeri kajak, lapát, mentőmellény) és a szakképzett oktatást. További részletek, információk a Kajakszafari Facebook-oldalán.

 

Kajakozás

Június 11., csütörtök – Budapest

Luppa-sziget-kerülés a Szentendrei-Duna-ágban 17.30-tól. Indulás a Római-partról, s a vízállástól függően a Tündér-sziget kis öble is bejárható kajakkal. Részvételi díj 4000 forint, de előregisztráció szükséges a Kajakszafari Facebook-oldalán. A szervezők a szakszerű túravezetést, a tengeri kajakokat, az evezőket és a mentőmellényeket biztosítják, míg a résztvevőknek érdemes kis enni- és innivaló mellett teljes szett váltóruhát is magukkal vinniük.

 

Futás

Június 12., péntek – Magyarország

Napfordító virtuális futás június 12-től kilenc napon keresztül bárhol az országban. Gyerekeknek 1 kilométeres táv áll rendelkezésükre, míg a nagyobbak 5, 10.5 vagy 21.1 kilométer közül is választhatnak. A kiválasztott táv a szabadban és futópadon is teljesíthető, de a szervezők a teljesítést applikációval kérik igazolni, futópados teljesítés esetén a futópad kijelzőjét kell lefotózni. Az eredményeket a fussnekibalatonlelle@gmail.com e-mail címre kell elküldeni. Nevezési díj 3600 forint, amely tartalmazza a részvételt, a befutóérem árát és postázási költségét.

 

Supozás

Június 12., péntek – Pilismarót

Naplementés suptúra a pilismaróti hajótemetőnél, nagyjából 3 órában. Találkozó 17 órától, indulás 17.30-kor. A részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 6000 forint, saját deszkával érkezőknek 2000 forint.

 

Futás

Június 12–14., péntek-vasárnap – Magyarország

A Telekom Vivicittá futónapokat 35. alkalommal rendezik meg, de ezúttal másként. A három nap alatt bármikor teljesíteni lehet a választott távot vagy akár távokat, nincs záróbusz, mindenki saját tempójában, akár gyalogolva is „célba érhet”. A félmaratonit egyéniben, párban vagy trióban is lehet teljesíteni, de 2.5, 5 vagy 10 kilométeren is lehet indulni. A csapatversenyben (2–6 fő) 2.5, 7 és 10 kilométeres táv közül lehet választani.

 

Horgászat

Június 13., szombat – Budapest

Jelentkezni június 10., szerdáig lehet a csepeli Katalin-tónál rendezendő horgászversenyre az Újra Együtt Horgászverseny Facebook-oldalán. Nevezési díj 6000 forint, s a különböző kategóriákban szerepel a legnagyobb súly vagy a legnagyobb össztömeg is.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Június 13., szombat – Mátraháza

Az elmaradt tavaszi Kékes 10x fordulót ezen a hétvégén rendezik meg. Útvonal: Mátraháza–Kékes Csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy mindezt akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húsz órás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Elő regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen június 10-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 4000 forint.

 

Futás

Június 13., szombat – Cserszegtomaj

Magyarország Együtt terepfutóverseny, legfeljebb 35 fő részvételével, szóval az ingyenes eseményre június 10-én délig lehet jelentkezni. Rajt 9:30-tól egyesével, 30 másodpercenként a rajtlista alapján. A táv 27.4 kilométer, de a versenyzők 10, 13 és 20 kilométernél is frissítőt vehetnek igénybe. További információ a 30/315-54-82 vagy a 70/337-76-11-es telefonszámon.

 

Evezés

Június 13–14., szombat-vasárnap – Ásványráró

Evezős túra a Szigetközben. Gyülekező 9 órától az ásványrárói kempingben (9177 Ásványráró, Kikötői utca 51.), részvételi díj 5500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet. Szombatra a kezdők, vasárnapra a haladók jelentkezzenek!

 

Kajakozás

Június 13–14., szombat-vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján, a délelőtti programra 9 órakor, a délutánira 13.30-kor. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Evezés

Június 14., vasárnap – Tiszaderzs

Egész napos családi evezés a Tisza-tavon, madárlessel egybekötve. A túra ára felszereléssel és túravezetéssel 5000 forint, de elengedhetetlen a regisztráció, mégpedig ezen az oldalon, itt pedig további részleteket tudhat meg.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.