Heti aktuális: felfutni a Citadellára

Negyedszer is megrendezik a különleges, hét kilométeres hegyi futamot, amelyen a bátrabbak kétszer, de akár háromszor is teljesíthetik a távot. Egyéb fontosabb sportesemények a 35. héten!

Futás

Augusztus 29., szombat – Csókakő

A márciusra tervezett Csókakör jótékonysági trail pótlása a Vértesben. Rajt és cél a település külterületén található Jordán-parkerdőben, ahol a 400 méteres gyermekfutam mellett 2, 7, 14 és 21 kilométeres távot lehet teljesíteni, továbbá nordic walkinggal is rendeznek futamot. Részletek a 4runhappyteam.com oldalon. A bevételéből a szervezők minden évben rászoruló, beteg gyermekeket nevelő családokat segítenek.

 

Futás

Augusztus 29., szombat – Budapest

Vidám hangulatú felkészülési futás a Wizz Air Budapest Félmaratonra a Kis-Duna-parton, beszélgetős tempóban. Találkozó a Dunapack ingyenes parkolójában 7.30-kor, a tervezett táv 17-19 kilométer, de menet közben is lehet csatlakozni.

 

Futás

Augusztus 29., szombat – Budapest

Az idén is megrendezik a Citadella-futást egy hét kilométeres körpályán, az edzettebbek két vagy három kört is letudhatnak. Egyenként indítják a futókat 11 órától. Aki a két kört választja, annak már 10 órakor, aki pedig a hármat, annak 9 órakor kell a rajtvonalon állnia. A Citadellán az idei lesz a negyedik futóverseny, aki már futott ott, tudja, a pálya technikás, lépcsőkkel teletűzdelt, helyenként murvás, a terepfutás adottságaival is rendelkező körön kell megtenni.

 

 

Kerékpározás

Augusztus 29., szombat – Kecskemét

Ingyenes bringázás 9 órától a helyi Auchan áruház mögötti parkolótól indulva 17 kilométeren keresztül. Regisztráció szükséges.

 

Kajakozás

Augusztus 29., szombat – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján 9 órakor. A részvétel 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), valamint a túraszervezés és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Futás

Augusztus 29., szombat – Sopron

Éjszakai futás a soproni Erzsébet-kertben. Rajt 20 órakor 7, 14 vagy 21 kilométeres távokon, létszámlimit 300 fő, a távolságtartás betartásával több rajt is lesz. Részletek itt.

 

Evezés

Augusztus 29–30., szombat–vasárnap – Esztergom

Kétnapos kenutúra Esztergomtól Verőcéig, gyerekeknek és családoknak is ideális, sőt egy napra is lehet csatlakozni. Találkozás 9.30-kor az esztergomi vasútállomáson, ahol Máté Endre, a túra szervezője, 18-szoros Ironman várja a résztvevőket. Vízre szállás egy órával később, az első napon 15 kilométer – a megállókkal együtt nagyjából 6 óra – evezés következik Esztergom és Szob között. Éjszakai szállás Szobon, az Ipolykapu kempingben, sátorban, telepített lakókocsiban vagy vendégszobában. A szállásfoglalást a résztvevők önállóan intézik. Másnap indulás 10 órakor, nagyjából 20 kilométer Verőcéig. Jelentkezés ezen a felületen, de a 30/962-6713-as (Ungi Mariann ) és 20/469-5688-as (Máté Endre) telefonszámon is lehet érdeklődni. Részvételi díj két napra 10 000, 14 év alatti gyermekeknek 7000, míg egy napra 6000, 14 év alatti gyermekeknek 4000 forint.

 

Futás

Augusztus 30., vasárnap – Hollókő

Ökofutás 66 kilométeren, rajt 7 órakor Hollókőről, s legkésőbb 17.30-ra Mátrafüredre kell érni. Egyéniben, párosban vagy öttagú váltóban is lehet teljesíteni a távot. Négy frissítőpont lesz a pályán, a párosok és a csapatok csak itt válthatják egymást. Részletek és nevezési feltételek az esemény honlapján.

 

Evezés

Augusztus 30., vasárnap – Budapest

Találkozó 9 órakor a Béke csónakháznál a Római-parton, indulás 10 órakor kajakokkal, kenukkal, SUP-pal, kielboatokkal a Luppa-szigetre, ahol néhány óra szabadidős elfoglaltságra lesz lehetőség. Visszaérkezés a Római-partra 16 óra körül, ahol sütögetés, bográcsozás szerepel a programban. Regisztráció ezen a felületen, meg lehet jelölni, hogy milyen vízi eszközzel szeretnénk részt venni a túrán.

 

Túrázás

Augusztus 30., vasárnap – Makkosmária

Túrázás kutyával, találkozó 8.45-kor a makkosmáriai Budakeszi Angyalok Királynéja kegytemplomnál, a túra 8 kilométer, s átlagos edzettséggel teljesíthető. Részvételi díj 4000 forint, amely a helyszínen fizetendő, s tartalmazza a túra szervezését, vezetését, valamint a kutyás szakvezetést. Az eseményen csak hat hónaposnál idősebb eb vehet részt, oltási könyvvel.

 

Kajakozás

Augusztus 30., vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján 9 órakor. A részvétel 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), valamint a túraszervezés és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.