Heti aktuális: felmászni a Zerge-hegyre

A pozsonyi túrán 1700 méter (!) szintemelkedéssel lehet számolni, itthon pedig érdemes felkeresni a Tündér-sziklát, illetve kajakkal a Hévízi tavat. Minden egyéb fontosabb esemény az 5. hétről!

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Tápiószele

Téli Sóút-túra, idén már 17. alkalommal. A két távon (16 és 34 km) minimális, 52 méter a szintemelkedés. A rövidebb útvonal befutója a tápiógyörgyei vasútállomásnál lévő Vasúti kocsma, míg a hosszabb távnál a szolnoki Víg bakter söröző.

 

 

Futás

Február 2., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten, kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Felsőtárkány

Már az 5. Bükki kihívást rendezik meg idén, amely egy éjszakai teljesítménytúra, 20, 30 vagy 52 kilométeres távokkal. Rajt és cél a helyi Faluháznál, természetesen a fejlámpa, elemlámpa kötelező felszerelés. A leghosszabb távra nevezők úgy 15 órás túrázással számolhatnak.

 

 

Kajakozás

Február 2., szombat – Hévíz

Találkozó 9 órakor a Hévízi-tónál, ismerkedés a felszereléssel, vízre szállás, 2-3 óra evezés tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között a meleg, gőzölgő patak vízén, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer. A kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Tihany

A Belső-tó déli partjánál felállított rendezvénysátor a rajt és a cél helyszíne is, innen indulhatnak 10, 15 és 20 kilométeres túrákra a nevezők. A korábbi évekkel ellentétben idén, a központtól 150 méterre lévő Bencés apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskola tornatermének átépítése miatt nem lesz lehetőség a túra előtt és után saját hálózsákban aludni.

 

Bár a hőmérséklet átmenetileg emelkedik, hétvégén biztosan lesznek még hasonlóan havas területek.

 

Futás

Február 2., szombat – Budakeszi

Tajga Trail a Budai-hegységben, 10 és 17 kilométeres távokon mérhető össze az erőnlét és a gyorsaság a sötét téli erdőben. Rajt a rövidebb távon 16.30-kor, hosszabb távon 16 órakor, vagyis fejlámpa kötelező felszerelés.

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Budapest

Hótaposó túra 10, 20 és 30 kilométeren a zugligeti általános iskolától indulva, s oda visszaérkezve. Menet közben egyebek mellett a Szent Anna-kápolna, a Tóthasszony útja, a Szépjuhászné és a Tündér-szikla is megtekinthető.

 

 

Futás

Február 2., szombat – Hódmezővásárhely

A háromfordulós téli terepfutó sorozat második állomása a Liget sor északi végén és a Kása-erdő sarkán. Három táv közül lehet választani: 3.3 km (1 kör), 6.6 km (2 kör) és 9.9 km (3 kör). A nevezés ingyenes, a célban zsíros kenyér és tea várja a futókat.

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Pozsony, Szlovákia

Ingyenes, 40 kilométeres túra, 1711 méter (!) szintemelkedéssel. Rajt 7 és 8 óra között a 203-as trolibusz végállomásánál, a Koliba megálló fedett várórészétől, míg a cél fenn, a Zerge-hegyen (Kamzík), a sípálya tetején található Kamzík büfében lesz.

 

 

Téli futóverseny vasárnap Zalaegerszeg közelében is.
Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

 

 

Futás

Február 2., szombat – Zalaegerszeg

Téli Terep Termál Tour, vagyis 4T futóverseny a Gébárti-tó mellett. Gyerekeknek 300 és 600 méteres, míg időseknek 1247 méteres távon. Minden további versenyzőnek 3, 6, 9 vagy 12 kilométeres távot kell teljesítenie.

 

 

Túrázás

Február 2., szombat – Pilisszentkereszt

Szabó Miklós erdőmérnök bakancsos túrára hívja a természetjárókat, a cél nemcsak a távolság legyőzése, hanem a kikapcsolódás, az erdő ajándékainak megismerése, relaxáció a természetben. A táv 15 kilométer, indulás 9.30-kor a pilisszentkereszti faluközpontból. Bakancs kötelező, túrabot ajánlott!

 

 

Futás

Február 2., szombat – Kecskemét

Minden második hónap első szombatján rendezik meg dombfutás sorozatot. A kecskeméti Benkó László Szabadidőközpontban a verseny a tó partjától két méterre lesz, vagyis fokozott figyelmet követel. A belépő (100 forint) mellett a 3.5 kilométeren 700, míg a 7.6 és a 10 kilométeres távon 1500 forint a nevezés személyenként. Aki a 300 vagy 830 méteres etapot választja, általában a gyerekek, kizárólag a belépőt kell kifizetniük.

 

 

Túrázás, kenuzás

Február 2-3., szombat–vasárnap – Hévíz

A vízitúra Hévízen, gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben a téli programsorozat negyedik része. A túra első napján a meleg vizű hévízi éren csordogálhatnak hajóikkal a résztvevők, s a gőzölgő patakról csodálhatják meg a téli természetet és a virágzó tündérrózsákat. Másnap a Keszthelyi-hegység különleges, kevésbé ismert részét mutatják meg a szervezők a Vállus és Gyenes közötti vadregényes terület bakancsos útvonalain, majd a Rezi vár megnézése zárja a programot.

 

 

Túrázás

Február 3., vasárnap – Budapest

Az újpesti atlétikai stadion mellett (Külső-Szilágyi út, Erdősor út sarok) található a Farkas-erdő kívül-belül teljesítménytúra, amelynek útvonala a Szilas-patakot, a Mogyoródi-patakot, és a névadó Farkas-erdőt járja be. A túrán 9 és 14 kilométeres táv teljesíthető.

 

 

Túrázás

Február 3., vasárnap – Budapest

A Normafa Csúcs büféjénél rajtolhat, aki benevez az 1. Zimankó túrára. Választhat 5, 10 vagy 22 kilométeres táv közül, de egy rövid szakaszon nincs túrajelzés. Nevezési díj távolságoktól függően 1300, 1400 és 1500 forint.

 

 

Túrázás

Február 3., vasárnap – Szurdokpüspöki

Az időjárás-előrejelzés szerint felmelegedés várható, ezért idén a vasárnapi az utolsó jégkorszaktúra, amelyet 10 és 12 óra között rendeznek meg, a különböző téli kristályokat, jeges felületeket, köveket lehet tanulmányozni. Vízálló cipő és fényképező kötelező. Indulás a szurdokpüspöki Szabadság tér 1. szám előtti parkolóból. A túra előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az eseményhez tartozó Facebook-oldalon lehet megejteni.

 

 

Túrázás

Február 3., vasárnap – Esztergom

A helyi vasútállomástól 25 és 45 kilométeres távokra lehet indulni már reggel 6 és 8 óra között. A Becsület útja elnevezésű túrán megtekinthető a Sasfészek, az I. világháborús emlékmű, a Búbánat-völgy és a II. világháborús emlékhely is.

 

 

Túrázás

Február 3., vasárnap – Mátraháza

A Tisza-tó Bringakör kerékpáros túramozgalom szervezi a Disznó-kő út a Mátrában eseményt. Rajt a parkolóból, de aki az 5 kilométert választja, elég 9 és 12 óra között bármikor indulnia, aki azonban a 20 kilométerre nevez, kizárólag 8 és 9 óra között kezdheti meg a túrát.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.