Heti aktuális: föld alatti bringázás

Szombaton rendezik meg a 10. Underworld-kupát, amelynek útvonala részben a Kőbánya alatti pincerendszerben vezet, s a belmagasság olykor alig éri el a két métert. Egyéb események a 32. hétről!

Túrázás

Augusztus 5–10., hétfő–szombat – Diósjenő

Börzsönyi mesék és legendák a 9–12 éves korosztály számára, napközis túratáborban. Boszorkányok és sárkányok nyomába eredhetnek, erdei kunyhót építhetnek, varázsitalokat készíthetnek, illetve lepényt süthetnek és gombát szedhetnek. Mindezt a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban, ahol a szállás telepített sátrakban lehetséges, napi háromszori étkezéssel 40 ezer forint ellenében. Jelentkezni az elmenyerdo@gmail.com email címen lehet.

 

Kerékpározás

Augusztus 9–11., péntek–vasárnap – Eplény

Országos bajnokság – a korábbi évek nyomvonalán a szervezők kisebb változtatásokat és felújításokat hajtottak végre. A döntött kanyarokkal, ugratókkal, technikás részekkel és további pályaelemekkel nehezített pálya még változatosabb, de természetesen minden pályaelemnél marad a kerülő nyom is. A pálya mellett pályabírók ügyelnek a biztonságos versenyzésre és a szabályok betartására. Az első két napon edzéslehetőség a pályán.

 

Kerékpározás

Augusztus 10., szombat – Budapest

Részben a föld alatt zajló mountainbike-verseny a 10. Mofém Underworld-kupa, amelyet a Kőbánya alatti pincerendszerben rendeznek meg. A pálya talaja vegyes összetételű: füves, kavicsos, aszfaltos, salakos, macskaköves és földutak, a föld alatt helyenként csúszós beton és nedves föld. A pince belmagassága 2–2.5 méter, de egy ponton 1.6 méterre csökken. A járatok szélessége 3 és 8 méter között változik, egy szakaszon viszont csak másfél méter, s ennek a résznek a végén egy lefektetett vasajtón is át kell haladni.

 

Idén már a tizedik föld alatti versenyt rendezik meg.

 

Evezés

Augusztus 10., szombat – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos, tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Kerékpározás

Augusztus 10., szombat – Tiszafüred

Éjszakai Tisza-tó-kerülő kerékpáros túra, 18-19 óra közötti rajtolással, 65 kilométeres táv legyűrésével. Létszámkorlát száz fő, szóval regisztráció e-mailben (tiszato.bringa@gmail.com) szükséges. Rajt és cél a tiszafüredi Albatrosz csónakkikötőnél, bukósisak ajánlott, első és hátsó világítás viszont kötelező felszerelés. Túra és nem verseny, vagyis biztonsági ember és útlezárás nincs! Maximális szintidő hat óra, a cél éjfélkor bezár.

 

Futás

Augusztus 11., vasárnap – Pákozd

Szavanna Trail a nyári forróságban, rajt 10 és 11 órakor, a helyszínen már nincs mód nevezni, s állatokkal sem lehet együtt futni. A távok: 10.4 és 22.8 kilométer. Előnevezés augusztus 8-ig lehetséges.

 

Evezés

Augusztus 11., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos, tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Augusztus 11., vasárnap – Nyergesújfalu

Kőről kőre a Gerecsében elnevezéssel indul túra a helyi vasútállomástól, hozzávetőlegesen 28 kilométeren keresztül a dorogi vasútállomásig. Az útvonal érinti egyebek mellett a Szent Donát-szobrot, az Öreg-kőt, a Nagy-Getét és a Hegyes-kőt. Részvételi díj ezer forint.

 

Úszás, futás

Augusztus 11., vasárnap – Budapest

Sportnap a Lupa-tónál, ahol 9.15-kor rajtol az 5.5 kilométeres futóverseny, egy órával később pdig gyerekeknek az egy kilométeres. Futás mellett úszószámok is színesítik a programot, a tóátúszás rajtja 11 órára tehető, de kicsiknek és kezdőknek a 200 méteres öbölátúszás ajánlatos. Aki szereti a kihívásokat, megpróbálkozhat a Lupa-tó hosszanti (1200 méter) átúszásával is 12.45-től, illetve a körbeúszás (2400 méter) is szerepel az események között. Délután aztán 13.15-től indul az úgynevezett szupersprint, amely egy kilométeres futásból, 200 méteres úszásból, ismét egy kilométeres futásból, majd 300 méteres úszásból, végül 500 méter futásból áll. Mindemellett kiegészítő programok (aerobik, víziaerobik) várja az érdeklődőket.

 

Túrázás

Augusztus 11., vasárnap – Badacsony

Az idén már hatodik esztendeje, hogy egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület. Ezúttal 10 órai indulással meghódítható a Gulács, a Tapolcai-medence 393 méter magas vulkanikus tanúhegye. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt 1000 forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Kerékpározás

Augusztus 11., vasárnap – Tiszafüred

Egész napos Tisza-tó-kerülő kerékpáros túra több távon, 8 és 13 óra közötti indulásokkal. Lehet nevezni az egyszeri tókerülésre, ez 65 kilométert jelent, míg a hosszabbított kör 100 kilométer. Ugyanakkor lehetőség lesz két (130 km) vagy három (195 km) kör megtételére is. Létszámkorlát száz fő, szóval regisztráció e-mailben (tiszato.bringa@gmail.com) szükséges. Rajt és cél a tiszafüredi Albatrosz csónakkikötőnél, bukósisak ajánlott, első és hátsó világítás viszont kötelező felszerelés. Túra és nem verseny, vagyis biztonsági ember és útlezárás nincs! Maximális szintidő hat óra, a cél éjfélkor bezár.

 

SUP-ozás

Augusztus 11., vasárnap – Dunaharaszti

Találkozó 13 órakor Dunaharasztin a Csónak utca és a Kikötő sétány sarkán található parkolóban, vízre szállás után irány Szigetszentmiklós. A túra nagyjából 5-6 óra, a táv úgy 12 kilométer, szóval erőnlétet igényel, s az úszástudás feltétel. A deszkabérlés és a hozzá tartozó felszerelések 8000 forintba kerülnek, saját deszkával érkezőknek csak ezer forint.

 

A supozás egyre népszerűbb itthon is.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.