Heti aktuális: futás Valentin-napon is

Továbbra is csak egyéni sportolásra ad lehetőséget a kormányzati intézkedés, de ez nem akadályozhatja meg a Valentin-napi futást, amely sétálva vagy kerékpárral is teljesíthető.

Futás, gyaloglás, kerékpározás

A Balathlon egy QR-kódos, instant túra, bármikor teljesíthető, futva, gyalogolva vagy kerékpárral. A táv a Balaton körül (208 km) egyben vagy egymástól független résztávokban (33, 56, 58, 61 km) is teljesíthető, négy nap alatt. A teljesítés díjtalan, részletek a balathlon.hu weboldalon. Ehhez az eseményhez kapcsolódik még a február 14-i – nem Valentin-napi – futás, amely hasonló feltételekkel teljesíthető.

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Rendhagyó módon, de megrendezik február 13-án, szombaton a Kékes tízszer elnevezésű eseményt. A táv összesen 70 kilométer 3500 méter szintemelkedéssel, szintsüllyedéssel. A teljesítés mértéke szabadon választható, lehet egyszer is felkapaszkodni a hegyre, sőt gyalogolni vagy kerékpárral teljesíteni – utóbbit csak abban az esetben, ha nincs hó az útvonalon. Túrázók esetében érdemes figyelembe venni, hogy egy csúcsmászás két órát vesz igénybe, vagyis aki tízszer szeretne felkaptatni, fejlámpát vigyen magával, továbbá a 20 órától érvényben lévő kijárási korlátozást is kalkulálja be a tervezésbe. Négy évszak négy teljesítés: ez az új kihívás idén, elsőként tehát a téli csúcsmászással. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com email címen.

 

Túrázás

A hétvégén, február 13-án és 14-én is teljesíthető a Zik-Zak Zimankó egyéni túra, választható 6, 10 vagy 20 kilométeres táv, illetve ezek kombinációja. A tervezett táv 7 és 17 óra között tehető meg, itiner Mátraházán a nagy parkolóban lévő Mátra büfé teraszán lesz kikészítve. Regisztráció csütörtök éjfélig lehetséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre, további részletek a válaszlevélben.

 

Túrázás

Indul a Sétálj & Lassíts közösségi séta, első alkalommal a Hármashatár-hegyen, a táv 5.6 kilométer, nagyjából 2.5 órás program, könnyű terepen, nem túl sok emelkedővel. Ezeken a sétákon sosem a teljesítmény, a táv és a nagy kihívások lesznek fókuszban, sokkal inkább a természettel való kapcsolódás, a feltöltődés és a megszerzett élményeink megosztása egymással. Találkozó 8 órától a Szépvölgyi-dűlőnél, a 65-ös busz fordulójánál. További részletek a 20/414-5678-as telefonszámon.

 

Futás

Valentin-napi futás február 28-ig, a választható távok (1, 5, 10, 21, 42 km) teljesíthetők sétálva, futva vagy kerékpárral. A teljesítés igazolását Facebook-üzenetben vagy a virtualisfutas@gmail.com e-mail címen lehet elküldeni. Nevezési díj 5000 forint, amely tartalmazza az egyedi érmet és a postaköltséget. Nevezni ezen a felületen lehet, a pénzt pedig a 11600006-00000000-80207982-es számlaszámra Nagy Sándor kedvezményezettnek, a Virtuális futás szervezőjének címezve kell utalni.

 

Futás

Az idén elmarad az a jeles népszokás, amelyről először 1783-ban készült feljegyzés. Ekkortól számítják a busójárás kezdetét. Hogy mégis meg lehessen emlékezni az eseményről, február 1. és 14. között virtuális busófutást rendeznek. Sőt az 5, 10, 21 vagy 42 kilométer mellett lehet nevezni 12 kilométeres teljesítménytúrára is. A részvételi szándékot a lupabeachrun@gmail.com e-mail címen lehet jelezni, de a tárgyba feltétlen be kell írni, hogy VR BUSÓ RUN. A 3500 forintos nevezési díj az 10700392-71462554-51100005-ös (Pro Gear Kft.) számlaszámra fizetendő.

 

Futás

Ámor nyila virtuális futás 1, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés ezen a felületen lehetséges, a teljesítés február 8. és 14. között bármikor, bárhol megtehető, az eredményt itt kell feltölteni – e-mailben vagy a Facebookon jelezni nem érdemes. Nevezési díj pároknak 7400, egyénileg 3800 forint, amely a befutóérmet és a postázási költséget tartalmazza. Szintidő nincs meghatározva, korhatár sincs. További információkérés a fussneki@fussneki.info e-mail címen.

 

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

Címlapfotó: MTI/Sóki Tamás

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.