Heti aktuális: Hernád-áttörés nyáron is

Márciusban hatalmas siker volt a kétnapos szlovákiai túra, ezért újra megrendezik, de egynapos programként, hajnali indulással Egerből és Miskolcról. További fontosabb események a 28. hétről!

Túrázás

Július 9., kedd – Iszkaszentgyörgy

A túra a Keleti-Bakony kapujában, fenyvessel és tölgyerdővel tarkított úton vezet naplemente idején. Gyermekes családoknak ajánlott, közben egy barlangot is felkeresnek a résztvevők, de a lámpa nem csak emiatt kötelező. A túra hossza négy kilométer, részvételi díj 800 forint, s az útvonal érinti egyebek mellett a Piramita-hegyet, a Kőasztalt vagy a Kőpiramist. Indulás 19.30-kor az iszkaszentgyörgyi kastély parkolójából.

 

SUP-ozás

Július 11., csütörtök – Agárd

A résztvevők erőnlététől és tempójától függően úgy két és fél órás esti túra a part mentén indulva, átvágva a Velencei-tó dél-nyugati sarkán, egészen a Dinnyés-Kajtori-csatornáig. Találkozó 17 órakor a Velencei-tavi Vízi Sportiskolánál, rövid oktatás és a felszerelés kiosztása után 18 órakor indul a program. Részvételi díj 5000 forint, maximális létszám 12 fő.

 

Túrázás

Július 13., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, az idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 20.15 órakor indul holdfénytúra a Badacsonyban a Szegedy Róza-háztól. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint, ennél idősebbeknek 1000 forint a nevezési díj. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

SUP-ozás

Július 13., szombat – Budapest

Napfelkelte a Dunán, találkozás 4.30-kor (!) a Római-parton a Kossuth Lajos üdülőpart 21. szám előtt. Indulás 5 órakor, sodródás a vízen, közben megcsodálható a főváros a felkelő nap fényében. A Szabadság híd után, a Műegyetem rakpartnál ér véget a túra, amely legfeljebb háromórás. Részvételi díj 6000 forint, amely tartalmazza az oktatást, a felszerelést és a mentőmellényt. Saját deszkát használóknak csak 2000 forint, de akkor a mentőmellényt is nekik kell biztosítaniuk. Úszástudás kötelező!

 

A SUP-ozás egyre népszerűbb itthon is, akár naplemente, akár napfelkelte közben.

 

Úszás

Július 13., szombat – Tata

Az Öreg-tó átúszása – versenyközpont az Új Kajakház és Ökoturisztikai Központban. Két távon, 1700 vagy 3800 méteren lehet indulni, a rövidebb távon 12.30-kor, a hosszabbon 10 órakor rajtol a mezőny.

 

Túrázás

Július 13., szombat – Podlesok, Szlovákia

Februárban kétnapos volt, ezúttal rövidebb lesz a program, de újra leküzdhető az úgynevezett Hernád-áttörés, amely Podlesokból indul: közepesen nehéz gyalogtúra, több helyen lánccal biztosított szakasszal, függőhidakkal. Az útvonal érinti a Sucha Bela-szurdokot, ahol létrákon lehet felmászni, illetve doronglétrahidakon lehet átjutni a patak felett, összességében úgy nyolc kilométer a táv. A túra átlagos kondícióval teljesíthető, de tériszonyosoknak nem ajánlott. Indulás Egerből 5 órakor, majd Miskolcról 6.15-kor, érkezés Podlesokba úgy 9.30 körül.

 

SUP-ozás

Július 13., szombat – Zamárdi

Kétnapos ingyenes SUP-ozás kezdő oktatással, tanácsadással, s lehetőség nyílik a profik versenyét deszkáról figyelni. Szombaton 18 és 19, míg vasárnap 10 és 11 óra között lehet beevezni a versenypályára is. További információ a zamárdi szabadstrandon, a Salomon sátornál.

 

Kerékpározás

Július 13–14., szombat-vasárnap – Budapest

Éjszakai bringázás Pusztavacsra, hogy a napfelkeltét már az ország közepén láthassák a résztvevők. Indulás 22 órakor a kőbányai Szent László-templom elől, a táv oda-vissza 110 kilométer. Részvételi feltétel, hogy a kerékpár közúti közlekedésre alkalmas legyen.

 

Túrázás

Július 14., vasárnap – Dorog

Szuperkatlan teljesítménytúra 15 vagy 30 kilométeren. Az útvonal érinti egyebek mellett Hegyeskőt, a Kősziklát vagy a Nagy-Getét. Előbbi távra 1500, utóbbira 2000 forint a nevezés, indulás 11 és 13 óra között a Molnár sörözőtől.

 

Evezés

Július 14–20., vasárnap-szombat – Dunasziget

Egyhetes evezőstúra a Szigetközben családoknak és magányos kalandoroknak egyaránt. Központ a Dunaszigeti Ökoparkban kempingezéssel, ahonnan csillagtúrával 800 kilométernyi vízi túrára lesz lehetőség. A tábor díja 35 ezer forint, amely tartalmazza a programokat és a sátorhelyet, de az étkezést nem!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.