Heti aktuális: itt a Wizz Air félmaratoni

Harmincötödik alkalommal rendezik meg a futófesztivált a fővárosban, s menet közben a Budai Várban, a Gellért-hegyben vagy a Parlamentben is lehet gyönyörködni. Egyéb fontosabb események a 36. hétről!

Supozás

Szeptember 2., szerda – Budapest

Esti evezés a nagytétényi Kis-Háros-szigetnél, találkozó 17 órától a Dunapart utca és az Ánizs utca kereszteződéséhez közel eső földútnál. Vízre szállás 17.30-kor. A túra hossza legfeljebb két óra, részvételi díj 6000 forint, saját deszkával érkezőknek csak 2000 forint. Jelentkezés és további információ a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Szeptember 3–6., csütörtök–vasárnap – Emilia-Romagna, Olaszország

Négynapos túrázás a Dolomitokban, elsősorban a 3192 méter magas Cima della Vezzana megmászásával, de a Pradidali-körtúra két hágó érintésével is élvezetes – az utolsó napon a Rolle-hágó és a Castellaz-csúcsa között vezet a levezetőtúra. Indulás 5 órakor a Déli pályaudvar mellől, részvételi díj 72 700 forint, jelentkezés és további információ a csuuucsforma@gmail.com e-mail címen.

 

Supozás

Szeptember 4., péntek – Dunaharaszti

Esti evezés a dunaharaszti Czuczor-szigetnél, találkozó 17 órától a Csónak utca és a Kikötő sétány kereszteződésében. Vízre szállás 17.30-kor. A túra hossza legfeljebb két óra, részvételi díj 6000 forint, saját deszkával érkezőknek csak 2000 forint. Jelentkezés és további információ a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Szeptember 5., szombat – Rózsaszentmárton

Vadrózsa teljesítménytúra 10, 20, 30 és 50 kilométeren, ezúttal a 160 kilométeres távot nem rendezik meg. Indulás és érkezés a helyi E303-as kotrógéptől (Kölcsey Ferenc út, ecsédi elágazó), a túrán kizárólag előnevezéssel lehet részt venni.

 

Fotó: shutterstock

 

 

Supozás

Szeptember 5., szombat – Neszmély

Először rendezik meg a Duna Supmaratont, találkozó reggel 6 órakor a Neszmélyi Hajóskanzennél, a vízre szállást követően 100 kilométer evezés vár a résztvevőkre. Érkezés legkésőbb 20 órakor az újpesti vasúti hídhoz. Kiszállási lehetőség a pilismaróti és a leányfalui ellenőrző pontokon. Kötelező felszerelés a mentőmellény, elegendő élelem és innivaló, feltöltött mobiltelefon. Nevezési díj 6000 forint.

 

Kerékpározás

Szeptember 5., szombat – Rózsaszentmárton

Bringatúra Apcig meg vissza, három különböző távon. Nem verseny, kísérő- és szervizes autó sem lesz, a 20, 65 vagy 110 kilométert biztosítás nélkül kell teljesíteni. A rajt megegyezik az ugyanazon a napon rendezett Vadrózsa teljesítménytúra helyszínével, nincs tömegrajt, ellenben 8 és 10 óra között folyamatosan lehet indulni. Bukósisak használata kötelező, az útvonal végig aszfaltozott, nevezési díj 3000 forint. Regisztráció tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Túrázás

Szeptember 5., szombat – Gyömrő

Városismereti túra, nagyjából 6.5 kilométeren. Indulás 8 és 10 óra között a központi parkban lévő kormányhivatal épülete elől. Regisztráció kötelező a gyomro.hegy@gmail.com e-mail címen. A résztvevők szabadon választható időpontban indulhatnak a rajtcsomag átvételét követően. Az útvonalat és az érintendő állomásokat a szervezők térképen jelölik, az állomásokon segítők ismertetik az adott helyszín és környéke történetét. A túra végén a célban apró meglepetés várja a túrázókat. A részvétel díjmentes.

 

Futás

Szeptember 5., szombat – Sárbogárd

Runbogárd futóverseny és családi nap, az egy kilométeres távtól a félmaratoniig. Helyszíni nevezés nem lehetséges, ezért aki szeretne indulni, előző napig gondoskodjon róla. A forgalmasabb szakaszokon félpályás útlezárás és forgalomirányítók segítik a versenyzőket, de ezeken a szakaszokon is fontos a fokozott figyelem.

 

Futás, kerékpározás

Szeptember 5., szombat – Szeged, Partfürdő

Jótékonysági futás vagy kerékpározás, nevezés a helyszínen 9 órától lehetséges. A bringásokra 26.5, a futókra 4 vagy 13.5 kilométer vár, nevezési díj egyéniben 1000, családi futamban indulóknak összesen 1500 forint. A teljes bevétel a szegedi gyermekklinikát segíti!

 

Kajakozás

Szeptember 5., szombat – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján 9 órakor. A részvétel 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), valamint a túraszervezés és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Futás

Szeptember 5., szombat – Csolnok

Izgalmas hullámvasút a térség, amely egy félmaratoni futással be is járható, 600 méter feletti szintkülönbséggel – de lesz a Mókus-hegyet megkerülő könnyedebb, 6000 méteres táv is. Rajt és cél Csolnok központjában, az ovisok 400 méteren 10 órakor, a kisiskolások ezer méteren öt perccel később indulhatnak. A félmaratoni 10.15-kor a hat kilométeres táv öt perccel később startol.

Akadályfutás

Szeptember 5., szombat – Bajót

Három kategóriában 28 akadállyal nehezített 7 kilométeres pályán rendezik a versenyt, amelyre itt lehet jelentkezni. Csak egyéniben vagy csapatban lehet indulni. Mivel tavaly óriási siker volt a gyermekpálya, a 6–14 év közötti gyermekek ismét kipróbálhatják, milyen egy igazi akadályfutó-verseny. Az életkornak megfelelően csoportokat indítanak a szervezők, a fiatalok a részükre kialakított pályát animátorok felügyelete mellett teljesítik – a szülőknek nem áll módjukban a pályán végigkísérni őket.

 

Kajakozás

Szeptember 5., szombat – Taksony

Indulás a Sziget étteremtől, s a legnépesebb úszólápot lehet körbeevezni. Gyermekbarát, könnyű túra családi, háromszemélyes kajakokban. A túrához nem szükséges speciális ruha, csak kényelmes, sportos futó- vagy biciklis ruházat. Részvételi díj 4000 forint, jelentkezés a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Supozás

Szeptember 5., szombat – Agárd

Kiscsoportos túra 5000 forint ellenében, saját deszkával csak 3000 forint. Regisztráció és egyéb információk az info@sarkanyhajovelence.hu e-mail címen. Találkozás 15:45-kor az agárdi Tópart utca 17. szám alatt. A túra legfeljebb 2.5 óra.

 

Túrázás

Szeptember 6., vasárnap – Egyházasbárt, Szlovákia

Kiskői kincskeresés elnevezéssel 10 kilométeres túrára lehet jelentkezni. A szájhagyomány úgy tartja, hogy a szilaspogonyi Kiskő barlangjában kincset rejtettek el, ennek lehet a végére járni. Gyülekező a Pogányvár fogadónál (Egyházasbást) 8 órától, indulás 9 órakor. A szintkülönbség mindössze 200 méter.

 

Futás

Szeptember 6., vasárnap – Budapest

A 35. Wizz Air Budapest Félmaratont rendezik meg a fővárosban. Magyarország kedvenc félmaratoniján (tavaly 15 001 résztvevővel) egyéniben, párban vagy trió tagjaként is lehet indulni. Az útvonalról rálátni a Budai Várra, a Gellért-hegyre vagy a Duna-partra.

 

 

Kajakozás

Szeptember 6., vasárnap – Dömös

Tengeri kajakkal a Dunán, Dömös és a Római-part között 40 kilométer evezéssel, nem csak haladóknak. A túra díja 9900 forint, jelentkezés ezen a felületen lehetséges, ahol a szervezők további információval is szolgálnak.

 

Sportnap

Szeptember 6., vasárnap – Budapest

Családi mozgásfesztivál a Magyar Szabadidősport-szövetség ingyenes szabadtéri rendezvényén a Ludovika Campus területén, az Orczy-parkban 10 és 17 óra között. Több mint száz sportágat (jóga, utcai kosárlabda, célhorgászat, tenyérlabda stb.) lehet kipróbálni, közben óránként nyereményeket sorsolnak. További részleteket itt tudhat meg.

 

Supozás

Szeptember 6., vasárnap – Szigetszentmiklós

Köszönetnyilvánító SUP-túra az egészségügyben dolgozókért. Gyülekező 13.30 és 14 óra között a szigetszentmiklósi Május 1. utca és Bíró Lajos utca sarkán található parkolónál, az ingyenes túra időtartama négy óra. További részletek a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.