Heti aktuális: kerékpárral a Tisza-tónál

Bringások vasárnapja Poroszlón, ahol a gyermekfutamok mellett tókerülő maratonira vagy akár 65, illetve 130 kilométer megtételére is vállalkozhatnak. Egyéb fontosabb események a 35. héten!

Kajakozás

Augusztus 28., szerda – Budapest

A megszokott kedd esti kajakozást kivételesen szerda este rendezik meg. Találkozó 17.30-kor a soroksári Molnár-szigetnél, a Lilik utca-Dara utca saroknál. Könnyed 2-3 óra evezés lesz a Duna mellékágában, illetve az M0-s híd alatti kis lagúnában. Jelentkezni a kajakszafari.hu weboldalon lehet.

 

Futás

Augusztus 31., szombat – Madarasi Hargita, Románia

A hetedik Hargita Trail Running mind az öt távja (ultra, maratoni, félmaratoni, cross és családi) lenyűgözően szép útvonalakon halad keresztül, amelyek a változatos terepviszonyoknak köszönhetően a tapasztalt futóknak is tartogatnak kihívásokat. Regisztráció már péntek este lehetséges, az eredményhirdetésre szeptember 1-jén, vasárnap kerül sor.

 

Túrázás

Augusztus 31., szombat – Bakonybél

Teljesítménytúra a Magas-Bakonyban 10, 20, 30 és 50 kilométeren. Rajt és cél minden esetben a Pikoló vendéglőtől. A szervezők az ellenőrzőpontokon frissítővel, a célban pedig meleg étellel várják a túrázókat. Jelentkezni a bakonyikalandorok@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Szabadidősport

Augusztus 31., szombat – Budapest

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa projekttel közösen rendezik meg a 4. Budapest Urban Games elnevezésű eseményt 8 és 18 óra között szerte a fővárosban. Lesz Citadella-futás, Klauzál téri futball- és streetballbajnokság, Duna-átúszás és még számtalan program. Részletes információ az esemény honlapján található.

 

Futás

Augusztus 31., szombat – Aggtelek

Az év egyetlen napja, amikor barlangban lehet futni, ez a Nomád Baradla Underground Trail. A kijelölt szakaszon 7, 16 vagy 34 kilométeren lehet indulni, de utóbbi kettőn csak 16 éves kor felett. A verseny természetesen nem végig a barlangban vezet (valamennyi távon hozzávetőlegesen csak két kilométer), de a Baradla-barlangban elhalad a mezőny a Vetődéses-terem, a Színpad, az Óriások terme, a Mozdony és a Sárkányfej mellett.

 

Túrázás

Augusztus 31., szombat – Pilisszentkereszt

A Pilisi Trapp teljesítménytúrát 27. alkalommal rendezik meg, két hosszabb (25, 42 km) és két családi távon (5, 14 km) várják a túrázókat. Indítás helye Pilisszentkereszten a Cserfa utca sarkánál lévő italbolt reggel 7.30 és 11.30 között. Nevezési díj távoktól függően 500 és 1600 forint. Túrázás közben megtekinthető egyebek mellett a csobánkai Szentkút, a Hosszú-hegy, László kúpja, a Pilistető vagy éppen a Boldog Özséb-kilátó is.

 

Futás

Augusztus 31., szombat – Budapest

Hagyományossá vált a Patakparti Futónap, amely változatlan útvonallal várja a résztvevőket – kiépített, aszfaltozott kerékpárúton, autóutat nem keresztezve. Rajt 9 órakor a XVI. kerület, Szilas-patak menti kerékpárút Hermina út felőli végénél. Esőnap nincs, tehát csak meteorológiai riasztás esetén marad el a verseny. A gyermekek egy kilométeres futama mellett a nagyobbak 8 és 16 kilométeres táv közül választhatnak, de legfeljebb csak 300-an indulhatnak.

 

Túrázás

Augusztus 31., szombat – Sukoró

Könnyed teljesítménytúra kilenc kilométeren, indulás 9.30-kor a sukorói református templomtól. A hozzávetőlegesen négyórás túra a Velencei-hegység központi részén vezet, érinti a bronzkori Pákozdvárat, illetve a Pákozdvári- és Cserepes-barlangokat. Visszaúton a Diétás-barlang is megtekinthető, amely szűk nyílásáról kapta nevét. Részvételi díj mindössze ezer forint.

 

Futás

Augusztus 31., szombat – Tököl

Először rendeznek éjszakai futóversenyt Tökölön, a helyi parkerdőben. A két táv (7 és 14 km) közül a rövidebben rendeznek kutyás futamot is, amely 21.30-kor rajtol, az előbbi kettő pedig 20.30-kor és 20.45-kor. Szintidő nincs, de technikás a terep, és a sötétben csak 5-10 méterenként helyezik ki a pályát jelölő nyilakat, szalagokat. Érdemes igyekezni a nevezéssel, mert csak 500 főt fogadnak el.

 

Kerékpározás

Augusztus 31., szombat – Budakalász

Omszki ultra 100.2 kilométeren, a versenyt az Omszki-tó körül megépült térburkolatos pályán rendezik meg, a pálya hossza 1.67 kilométer, vagyis 60 kört kell teljesíteni.

 

Kerékpározás

Szeptember 1., vasárnap – Poroszló

Tisza-tó maraton – A klasszikus tókerülő 65 kilométer mellett 130 kilométeres kitérőkkel nehezített pályát is lehet választani, de a családi futamban indulók megelégedhetnek 48 kilométerrel, illetve gyermekeknek is rendeznek külön futamokat.

 

Túrázás, futás, kerékpározás

Szeptember 1., vasárnap – Salföld

A helyi természetvédelmi major területén számtalan esemény várja a sportos embereket. A futók a gyermekfutam mellett 7 és 14 kilométer közül választhatnak, de lesz félmaratoni is, amelyet egyéniben vagy háromtagú váltóban lehet teljesíteni. A kerékpárosok 9 órakor tömegrajttal indulhatnak egy 43 kilométeres versenyen, míg a túrázók 9 és 11 óra között vághatnak neki a 7 kilométeres távjuknak.

 

Kerékpározás

Szeptember 1., vasárnap – Mátraszentistván

A Mátra mountainbike maratonival az idén egy ötödik futammal bővült az a versenysorozat, amelynek korábbi állomásait Balatonfüreden (május 5.), Szilvásváradon (május 26.), Nagykovácsiban (június 15.) és Felsőtárkányban (augusztus 4.) rendezték meg. Az összetett értékelésbe mind az öt esemény beleszámít, kieső futam nincs. Távok: 21, 37, 56 és 82 kilométer.

 

Túrázás

Szeptember 1., vasárnap – Csákberény

Erdőismereti túra a Vértesben a Gémförtés-völgy–Kopasz-hegy–Pap-irtás–Orondi-szőlők útvonalon, amelynek egyes szakaszairól a Móri-árok és a Zámolyi-medence felé is csodaszép a kilátás. A túra hossza mindössze öt kilométer, de legfeljebb 25 fő vehet részt rajta. A nevezési díj ezer forint. Találkozóhely a csákberényi Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum előtti parkolóban.

 

Evezés

Szeptember 1., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezős túra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, a túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.