Heti aktuális: kétnapos Hernád-áttörés

Túra Szlovákiában lánccal biztosított szakaszokkal, függőhidakkal, megfagyott vízesések mentén, lehetőleg tériszonyban szenvedők nélkül. Egyéb fontosabb események a 9. hétről!

Futás

Február 28., csütörtök – Kaposvár

Jótékony hendikepfutás minden hónap csütörtökén a kaposvári városligetben lévő egy kilométeres futópályán. A táv 5 kilométer vagy öt kör. Nevezés ezer forint, amellyel kaposvári alapítványokat és egyesületeket támogatnak, 2019-ben a LáriFári Alapítványt, a Nagycsaládosok Kaposvári Egyesületét és a Piros-Fehér-Zöld Alapítványt.

 

Kajakozás

Március 2., szombat – Hévíz

Találkozó 9 órakor a Hévízi-tónál, ismerkedés a felszereléssel, vízre szállás, 2-3 óra evezés tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között a meleg, gőzölgő patak vízén, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer. A kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Március 2., szombat – Kunfehértó

Farsangi futóverseny, gyülekező 8.30 órakor a helyi sporttáborban, rajt 9 órakor, s a 300 méteres ovifutam mellett 2500, 5000 és 10000 méteres távokat rendeznek. Kedvezőtlen időjárás esetén március 23-án rendezik meg az eseményt.

 

Túrázás

Március 2., szombat – Isztimér

Természetismereti túra a Keleti-Bakony kevésbé ismert és járt túraútvonalain. Lejtős sztyepprétek, maradványtölgyesek, fenyvesek, árvalányhajtenger, a bauxitbányászat nyomai, geológia, állat- és növényvilág egy jó tempójú bakancsos túra alatt. Regisztrációköteles, amelyet a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen lehet megtenni. A túra hossza 21 kilométer, nevezés 2000 forint, találkozó Isztiméren a Petőfi utca végén lévő birkatelepnél.

 

Futás, kerékpározás

Március 2., szombat – Velence

Március 17-én rendezik a velencei tókerülő versenyt futóknak és kerékpározóknak egyaránt. Aki nevezett az eseményre, lehetősége nyílik már március első szombatján átvenni a rajtszámokat, valamint 10 és 16 óra között szabadon kipróbálni a pályát.

 

Túrázás

Március 2., szombat – Pilisszentkereszt

Téli barangolás a Pilisben Szabó Miklós túravezetővel. Találkozás 9.30-kor a pilisszentkereszti faluközpontban, a túra a Zsivány-sziklák, Dobogókő, Szentkút és a Dera-szurdok érintésével hozzávetőleg 15 kilométer. Részvételi díj felnőtteknek 2500 forint, gyermekeknek 1500 forint. Bakancs viselése kötelező, túrabot használata ajánlott!

 

Futás

Március 2., szombat – Pétfürdő

Idén már a 49. Schmidt Ferenc terepfutó versenyt rendezik meg Péten, amelyre a nevezési díj 2000 forint, de kizárólag a helyszínen lehetséges, s csak 9.45-ig – 18 év alatti indulóknak ingyenes. Rajt és cél az Albert Pihenőparkban, indulás 10 órakor 800 méter, illetve 5 és 10 kilométerre, továbbá 2×5 kilométeres váltóra, illetve gyaloglásra is lehet nevezni.

 

 

 

Kenuzás

Március 2., szombat – Szob

Ötórás, könnyen teljesíthető kenuprogram Budapesttől egy óra távolságra az Ipolyon Ipolyszalka és Szob között. Találkozó a szobi vasútállomáson a restiben 10 órakor, a túra kezdőpontjáig, Ipolyszalkáig mikrobusszal lehet eljutni. Az útvonal első részében, úgy másfél óra és hét kilométer evezést követően rövid pihenő (étel, ital), majd további hat kilométer evezés következik Szobig. A program ára 7500 forint, amely tartalmazza a kenuk bérletét teljes felszereléssel és szállítással, a túrakíséretet vízen és szárazon, a résztvevők szállítását Szob és Ipolyszalka között, forró teát és forralt bort, illetve némi harapnivalót. Gumicsizma használata feltétel.

 

Futás

Március 2., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten, kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

Kerékpározás

Március 2., szombat – Velence

Idén délnyugati irányban indul a Velencei-tó megkerülése, Gárdony után kicsit eltávolodik az út a tótól Csiribpuszta felé, de Dinnyésnél visszatér a tópartra. Közben meg lehet állni a pákozdi emlékműnél és a sukorói cukrászdánál, majd a túra Nadap felé folytatódik a felső, panorámás kerékpárúton. A táv 53 kilométer.

 

Túrázás

Március 2., szombat – Sopron

Éjszakai családi minitúra 18.30-as indulással a Prinz-pihenőtől, a Lővér-fürdő felső parkolójából. Az esemény kisgyermekes családoknak is ajánlott, távja mindössze 5.2 kilométer, s végig vezetett úton halad, a sor elején és végén is a szervező egyesület tagja biztosítja, hogy senki ne tévedjen el. A részvétel díjmentes, de az egyesület támogatását a szervezők megköszönik.

 

Túrázás

Március 2-3., szombat-vasárnap – Podlesok, Szlovákia

Kétnapos túra az úgynevezett Hernád-áttörés, amely Podlesokból indul, közepesen nehéz gyalogtúra, több helyen lánccal biztosított szakasszal, függőhidakkal. Az első napon 10 kilométer megtétele van tervben, öt-hat óra menetidővel. Másnap ismét a podlesoki parkolóból indul a program a Sucha Bela-szurdokba, ahol létrákon lehet felmászni a megfagyott zuhatagok mellett, de doronglétrahidakon lehet átjutni a patak felett, összességében úgy nyolc kilométer a táv. A túra átlagos kondícióval teljesíthető, de tériszonyosoknak nem ajánlott.

 

A túra átlagos kondícióval is teljesíthető, de nem árt az óvatosság

 

Túrázás

Március 3., vasárnap – Márianosztra

Télbúcsúztató panorámatúra a Börzsönyben, találkozás 8.30-kor a helyi vasútállomás parkolójában, onnan fel a Kopasz-hegyre, illetve tovább a Só-hegyre, ahonnan tiszta időben kivehető az esztergomi bazilika épülete, s a Duna is fel-felcsillan a hegyek között. A rövid pihenőt követően a résztvevők felküzdhetik magukat a Nagy-Sas-hegy vulkáni kúpjára, majd leereszkedhetnek Nagyirtáspusztára. A táv 16 kilométer.

 

Futás

Március 3., vasárnap – Budapest

Tavaszváró terepfutóverseny a Naplás-tó mellett, a legkisebbektől (3 évesek) az idősebb korosztályig, utóbbiak előtt lehetőség nyílik 2 kilométeres kocogó futamon is indulni. Az esemény főszáma 12.30-kor rajtol, de az 5×2 kilométeres táv nem váltó, hanem minden második kilométer után új tömegrajt következik. Aki azonban 13 perc alatt nem teljesíti a 2 kilométert, folyamatos futással tudhatja le az össztávot.

 

Túrázás

Március 3., vasárnap – Tata

Találkozó a buszpályaudvar melletti piactéren 9.45-kor, ahonnan vezetett túra indul 11 kilométeren keresztül egyebek mellett az Öreg-tóhoz, a Cseke-tóhoz és a Kristály-tóhoz. Változatos természeti szépségek, láperdő, hatalmas égerfák, platánok és szomorúfüzek, meleg karsztforrások, 230 éves platánfa, több száz éves angolpark mellett cölöpsétány, kilátó, függőhíd és műromok várják a túrázókat. Részvételi díj felnőtteknek 2000, gyermekeknek 1500 forint.

 

Futás

Március 3., vasárnap – Gánt

Az egykori bauxitbányánál a marsi felszínhez hasonlító terepen 13 és 25 kilométeres futóversenyt rendeznek, rajt 10.15-kor és 10 órakor, a hosszabb táv a rövidebb nyomvonalán halad, vagyis két kört kell teljesíteni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.