Heti aktuális: sprintverseny a Normafánál

Húzós 300 néven rendeznek futóversenyt a Budai-hegységben, amely annyit jelent, hogy a táv csak 300 méter ugyan, de 65 méteres szintkülönbséggel. Egyéb érdekesebb események a 44. hétről!

Futás

November 1., péntek – Budapest

A híres Piros85 terepfutóverseny, amely az óbudai Csillagház Általános Iskolától (1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 16.) rajtol, s valójában 87.86 kilométer megtétele után a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolánál (2040 Budaörs, Ifjúság utca 6.) fejeződik be. Az útvonal érinti egyebek mellett a Sikárosi-rétet, az Iluska-forrást, a Vörös-pocsolyát vagy éppen Makkosmáriát.

 

Futás

November 2., Hatvan

Mustang trail Nagygombos – A jelentkezők három táv közül választhatnak, a hosszú táv 18.8 kilométeres, a szintidő három óra. A rövid 8 kilométeres és szintidő nincs, ahogy a 4.5 kilométer hosszú Szőllősi-kör esetében sem. A megméretés a nagygombosi borgazdaságtól indul.

 

Futás

November 2., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten, kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

Futás

November 2., szombat – Gyula

Hetedik alkalommal lesz Gyulán jótékonysági Halloween-futás, amelyre a szervezők – korosztálytól függetlenül – várnak mindenkit, akik szeretnének részesei lenni egy testmozgással egybekötött rendezvénynek. Idén már két kör (tíz kilométer) is teljesíthető.

 

A Halloween-futáson kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kihívást. Fotó: shutterstock

 

Túrázás

November 2., szombat – Badacsony

Az idén már hatodik esztendeje, hogy egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület. Ezúttal Sárkányölő Szent György nyomában, indulás 10 órakor a Szent György-hegyre. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt 1000 forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

November 2., szombat – Kecskemét

Fuss egy napot! – Az ultramaratonit a városi szabadidőközpont területén tartják, a verseny útvonala a domb, a játszótér és a büfé körül, végig aszfaltos úton halad. Egy kör egy kilométer hosszú, szintkülönbség nincs. A hatórás futásra csak nagykorúak jelentkezhetnek.

 

Futás

November 2., szombat – Normafa

Húzós 300 – Háromszáz méter 65 méteres szintkülönbséggel – ez jelenti az egyik legkeményebb sprintversenyt a Normafánál. Egy nevezéssel annyiszor lehet lefutni a távot, ahányszor csak a jelentkező szeretné. Egyénileg és csapatban is teljesíthető a megméretés.

 

Túrázás

November 3., vasárnap – Budapest

Oklahoma 20/12/8 – A túra a Pál-völgyi barlangtól indul, és egy nagyon rövid szakasz kivételével jelzett turistaútvonalon halad. Szintidő nincs, az indulóknak ugyanakkor legkésőbb 16 óráig be kell érniük a célba.

 

Kerékpározás

November 3., vasárnap – Kazincbarcika

KolorCross – Tizedik alkalommal rendezik meg a versenyt, amelyre fiatalokat, valamint időseket egyaránt várnak. A helyszín a kazincbarcikai Csónakázó-tó körüli park. Minden korosztály legalább három fő nevezése esetén indítható.

 

Futás

November 3., vasárnap – Csákvár

Különleges ösvényfutás a Vértesben, plusz egy várfutás. Előbbi klasszikus ösvényfutás 16 kilométeren, vagyis a rajt és a cél azonos, miként az oda-vissza vezető nyomvonal is. A várfutásnál a célpontot kell elérni, amely a fordítópont is egyben, de bárki egyedi útvonalat tervezhet magának a különböző jelzett túraútvonalakon, a lényeg, hogy 22–28 kilométer össztávot teljesítsen.

 

Túrázás

November 3., vasárnap – Sopron

Extrem Burgenland felkészítő – A túra célja felkészülés a Fertő tó-kerülő megméretésre. A teljesítménytúrát a résztvevők közösen teszik meg, az útvonal csak meglévő, kijelölt erdei utakon, illetve gyalogos közlekedésre alkalmas közúton halad, arról senki sem térhet le.

 

Futás

November 3., vasárnap – Budapest

BBU HalloweenRun futóverseny a kőbányai pince- és alagútrendszerben. Rajt délben a KÖSZI-től, vagyis a Rottenbiller parkból. A versenyzők 0.3, 0.7, 4, 7 és 21 kilométeres távok közül választhatnak.

 

Síelés

November 3., vasárnap – Budaörs

Téli családi versenysorozat első állomása amatőr sízőknek. A hat futam közül az első kettő még műanyag pályás a budaörsi FreeRide Club létesítményében. A versenyen 4 és 14 éves kor közötti gyerekeknek rendeznek futamokat 16.30 és 19.30 között.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.