Heti aktuális: százas a Margitszigeten

Tizenkilenc kör a külső futópályán éppen 100 kilométer, amelyet a férfiaknak tíz, a nőknek tíz és fél óra alatt kellene teljesíteniük szombaton. Egyéb fontosabb események a 47. hétről!

Futás

November 23., szombat – Kesztölc

Sasfészek vertical a Pilisben – Sár, latyak, gusztustalan tócsák, köves ösvények és kaptatók várnak a versenyzőkre, akik szeretnének felkapaszkodni a Fekete-hegyre. A táv 7900 méter, és amikor mindenki felért, a résztvevők közösen lefutnak – egy másik útvonalon.

 

Túrázás

November 23., szombat – Szokolya

Ködös Börzsöny 20/10 – Minden természetjárót szeretettel várnak a késő őszi teljesítménytúrára, amelynek rajt- és célhelyét Királyréten a kastélyhotel – Királyrét Hotel – turistaszállójában alakítják ki. Tizenhat éves kor alatt a rendezvény ingyenes.

 

Futás

November 23., szombat – Badacsonytomaj

Hableány félmaraton és Kis hableány – Ebben az évben teljesen különválasztják a futást és a túrát, az utóbbit egy héttel korábban rendezik. Ezúttal csak két távot lehet teljesíteni: a 21 és a 7 kilométerest.

 

Futás

November 23., szombat – Budapest

Spártai százas – A feladat roppant egyszerű, száz kilométert kell teljesíteni a Margitszigeten, ami összesen tizenkilenc kört jelent a külső futópályán. A nem mindennapi távot férfiaknak lehetőleg tíz, nőknek tíz óra 30 percen belül kellene teljesíteniük.

 

Túrázás

November 23., szombat – Zsámbék

Az Ötpróba idei utolsó állomása a már hagyományos, családias hangulatú gyalogtúra Zsámbékon. Mivel korábban sokan futva teljesítették a távokat, immár„hivatalosan” is megtehetik 7, 11 vagy 16 kilométeren. A túrázók 11, 16 vagy 26 kilométeren indulhatnak. Rajt 7.30 és 12 óra között a zsámbéki Piac köz 8. elől.

 

Futás

November 23., szombat – Dobogókő

A futóversenyt 2001 óta újra az 1961–1965 közötti hagyomány útján rendezik meg a Pilis-Visegrádi-hegység három legmagasabb pontjának érintésével. A legrövidebb táv 8.6 kilométer, de lehet nevezni 13, 18.9 és 31.3 kilométeren is. Túrázni vágyóknak két távot jelöltek meg a szervezők, egy könnyű 13 kilométerest és egy nehéz 15.7 kilométerest. Rajt és cél a dobogókői Menedékház előtt.

 

Futás

November 24., vasárnap – Katalinpuszta

Naszály trail ökofutás négy távon. Rajt 8 óra és 9.30 között félóránként a 11.9, 19.2, 25.5 és 49 kilométerre. Útvonal, térkép letölthető a verseny honlapján, de kötelező felszerelés a feltöltött és üzemképes állapotban lévő mobiltelefon, személyi igazolvány, illetve egy félliteres kulacs.

 

Futás

November 24., vasárnap – Lenti

Fuss át az őszből a télbe! – A mozogni vágyók összesen hét táv (100, 400 és 800 méter, valamint 2.5, 5, 11.3 és 21 kilométer) közül választhatnak, a résztvevőknek ingyenes programokkal, gyerek- és gasztrosarokkal kedveskednek a szervezők.

 

Túrázás

November 24., vasárnap – Budapest

Csúcshegyi túranap 19/11/4 – Végig jelzett turistaúton haladó futó- és családbarát teljesítménytúra. A rajtot az óbudai rendelőintézettől induló 260-as jelzésű autóbusszal lehet megközelíteni. A túrán előnevezés nélkül is lehet indulni.

 

Futás

November 24., vasárnap – Kerepes

Futapest terepfutás – A versenyzők hosszú- (18.2 kilométer) vagy rövidtáv (5.3 kilométer) megtételére vállalkozhatnak, kicsiket, diákokat, valamint nyugdíjasokat is szívesen látnak. A rajt-cél Szilasliget HÉV-megállótól gyalog is megközelíthető.

 

Futás

November 24., vasárnap – Szendehely

Naszály trail – Az ökofutásra jelentkezők négy táv közül választhatnak: S (11.9 kilométer), M (19.2), L (25.5), valamint XL (49). Utóbbi esetében nyolc óra a szintidő, az első három-három női és férfi versenyző egyéni díjazásban részesül.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.